Ο Παναγιώτης της Μαδαγασκάρης

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasp247@gmail.com

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεραποστολη μαδαγασκαρη

Ο Παναγιώτης είναι ο πρωταγωνιστής μίας εκ των μικρών ιστοριών του Εορτολογίου 2015 της Ιεράς Μητροπόλεως Μαδαγασκάρης. Ο ντόπιος νεαρός ασπάστηκε την Ορθοδοξία, μπαίνοντας με ζήλο στη ζωή της ορθοδόξου κοινότητος. Ήταν, μάλιστα, μέλος της εκκλησιαστικής χορωδίας.

Συνέβη, όμως, το εξής:

Ξάφνου, ο Παναγιώτης σταμάτησε να έρχεται στην εκκλησία, ενώ τα μέλη της ιεραποστολής δεν τον είχαν δει για περισσότερο από έναν χρόνο.

 

Μερικοί αναρωτήθηκαν, αν ο Παναγιώτης έχασε τον ζήλο του για την Ορθοδοξία. «Άραγε τον έπεισε η οικογένεια του να επιστρέψει στην πατρογονική του πίστη;». Το 60% του πληθυσμού της Μαδαγασκάρης είναι «ανιμιστές», με τις πιέσεις ευάριθμες και μάλλον καθημερινές.

Όμως, η έκπληξη! Στη γιορτή της Πεντηκοστής, ο Παναγιώτης επέστρεψε. Εμφανίστηκε ευλαβικός στην εκκλησία, με το κεφάλι σκυμμένο, κάνοντας σεμνά τον σταυρό του. Τα μέλη της κοινότητας πήραν μεγάλη χαρά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πλησίασαν διακριτικά τον Παναγιώτη για το που ήταν εξαφανισμένος, για τόσον καιρό.

«Πήγα ανατολικά να βρω δουλειά» τους λέει. Εξήγησε στους αδελφούς ότι ήταν στην πόλη Joamasina, όπου η ορθόδοξος ιεραποστολή δεν είχε ακόμη εκκλησία.

Ο Παναγιώτης συνέχισε: «Μίλησα σε όλους για την Ορθοδοξία. Προσευχόμουν πάρα πολύ».

Ο νεαρός είχε στην τσέπη του ένα κομποσχοίνι.

«Λέω την ευχή του Ιησού κάθε μέρα και προσεύχομαι για εσάς επίσης. Το κομποσχοίνι μου είναι σε πολύ κακή κατάσταση γιατί το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Χρειάζομαι ένα καινούριο».

Όχι μόνον δε ξεριζώθηκε, αλλά είχε τουναντίον ανθίσει! Οι ορθόδοξοι αδελφοί εισέπραξαν συγκίνηση, ενώ ο Παναγιώτης επέστρεψε στην Joamasina κατά την αμέσως επόμενη μέρα.

Η ορθόδοξη ιεραποστολή έχει αμέτρητες τέτοιες ιστορίες. Η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης αξίζει της προσοχής και της διαρκούς υποστήριξης μας. Πληροφορήσου. Επικοινώνησε. Δώσε. Για να ανθίσουν στην «όγδοη ήπειρο» πολλοί περισσότεροι Παναγιώτηδες.

 

http://constantinoupolin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_21.html#more

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code