Οι κεκοιμημένοι βλέπουν ότι κάνουμε για τις ψυχές τους (Θαυμαστή διήγηση!)

-Ο ευλαβέστατος ιερέας και η θυγατέρα του-

~ Σ’ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ζούσε προ ετών ένας ιερέας ευλαβέστατος. Η ψυχούλα του ήταν γεμάτη στοργή για το ποίμνιό του και ειδικά για τους πονεμένους. Έφτασε όμως η μέρα που δοκιμάστηκε κι εκείνος και πόνεσε πολύ.

Η κόρη του, μια εξαιρετική κοπέλα, είχε παντρευτεί πρόσφατα μ’ ένα νοικοκυρεμένο παληκάρι. Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της. Κατά τον τοκετό όμως, πέθανε! Πήγε Μάρτυρας να συναντήσει τον Πλάστη της, αφήνοντας πολύ πόνο πίσω της.

Ο ιερέας πατέρας της πόνεσε κι αυτός πολύ στο χωρισμό, αλλά με ακλόνητη Πίστη στο Θεό πρόσφερε δοξολογία στο άγιο όνομά Του. Την αγάπη του δε, για την θυγατέρα του εξέφραζε με θερμές προσευχές για την ψυχή της και με κρυφές ελεημοσύνες.

Ο ιερέας είχε έναν αδελφό καπετάνιο, που, απόμαχος πια της θάλασσας, είχε γίνει στεριανός για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Είχε δημιουργήσει περιουσία κι απολάμβανε πλέον τους κόπους του.

Δυστυχώς όμως ήταν σχεδόν άπιστος, παρ’ όλο που είχε καλή καρδιά. Τα βραδάκια, όταν μαζεύονταν στο φιλόξενο σπίτι του παπά μαζί με μερικούς φίλους, κάποιους αγαθούς νησιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία, έπιναν το ζεστό τους φασκόμηλο και κουβέντιαζαν.

Ο καπετάνιος ένα βράδυ ειρωνεύτηκε τον ιερέα αδελφό του και του είπε:

– Σιγά καημένε παπά, μην υπάρχει άλλη ζωή και σε βλέπει η κόρη σου τι λέμε και τι κάνουμε!

Ο ιερέας με πραότητα προσπάθησε να τον βοηθήσει ν’ αποβάλει την απιστία, γιατί ήξερε πως κατά βάθος υπέφερε η ψυχή του μέσα στη θανατερή παγωνιά της. Εκείνος όμως δε φάνηκε να επηρεάζεται.

Ένα βράδυ, λοιπόν, ο ιερέας βλέπει τη θυγατέρα του στον ύπνο του. Ήταν ολόφωτη. Λευκοντυμένη, χαρούμενη, και του λέει:

“Πατέρα, σ’ ευχαριστώ για όλα. Για την αγάπη σου, τις προσευχές σου, και τις ελεημοσύνες που κάνεις για την ψυχή μου. Πες, σε παρακαλώ, και στον θείο μου (τον καπετάνιο) ότι τον ευχαριστώ για το ψάρι που μούστειλε!”

Αυτά είπε κι ενώ χαμογελούσε αγγελικά, το όνειρο έσβησε…

πηγή: http://leimwnas.blogspot.com

 

 

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, για τον Κίσσινγκερ και τους ημεδαπούς εθνομηδενιστές

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος ομιλητής. Ακούστε το 5λεπτο συγκλονιστικό απόσπασμα της ομιλίας του:

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

 

από…απόφευγε να κατακρίνεις τους άλλους ακόμα και με τους πιο μυστικούς λογισμούς σου …

Σχετική εικόνα

Προσπάθησε ήρεμα να ελέγξεις, να κριτικάρεις και ν’ αναθεωρήσεις το σύνολο της ζωής σου, προσπαθώντας να τη δεις με τον τρόπο που τη βλέπει κι Εκείνος. Ύστερα ξερίζωσε σχολαστικά κάθε κακό, που αναπόφευκτα θα σου αποκαλύψει μια τέτοια έρευνα. Και απόφευγε να κατακρίνεις τους άλλους ακόμα και με τους πιο μυστικούς λογισμούς σου. Οι λογισμοί της κατακρίσεως σκοτώνουν την εσωτερική μας ειρήνη, χωρίς να εξυπηρετούν κάτι άλλο.

Όσιος Μακάριος της Όπτινας

 

παπά – Δημήτρης Γκαγκαστάθης: «Ἐάν πῆγε ἡ ἀδελφή σου σέ γυναῖκες πού κάνουν τά μάγια, δέν γίνεται τίποτας. Πρέπει νά ἐξομολογηθῆ καί μετανοήση καί τότε μπορεῖ νά θεραπευθῆ»

Φοβερή ιστορία από τον παπα Δημήτριο Γκαγκαστάθη
Θαύμα του Αγίου Βησσαρίωνα
Ο παπά – Δημήτρης Γκαγκαστάθης, αναφέρει ένα συγκλονιστικό θαύμα σε μια επιστολή:
“…Πλήν όμως σού γράφω τό έξής: Εάν πήγε ή αδελφή σου σε γυναίκες πού κάνουν τά μάγια, δεν γίνεται τίποτας.
Πρέπει να έξομολογηθή καί μετανοήση καί τότε μπορεί να θεραπευθή. Έάν έχει πάει σε τέτοια πράγματα θα σάς παρακαλέσω να μού αφήσετε ήσυχον, διότι έρχονται τά δαιμόνια καί μέ κοροϊδεύουν. Τό έχουν κάνει άλλοι καί μού έλεγαν οι δαίμονες, είναι δικό μας τί κοπιάζεις…
Εγώ θα άγωνισθώ όσον ήμπορώ, καίτοι είμαι αμαρτωλός… Θα έξαντλήσω τό παν. Δεν θέλω να σάς άπογοητεύση ό σατανάς. Να σταθήτε ακλόνητοι εις την πίστιν τού Χριστού καί την ζωντανή Θρησκείαν μας, πού δείχνει θαύματα εις τούς πιστεύοντας, μέ αγνή καρδιά…
Σάς συγχαίρω πού μέ γράφεται ότι δεν πήγατε εις τις μάγισσες καί ούτε εις την σκέψιν σας. Αυτό πολύ μέ ευαρέστησε. Να άφήσωμε τον Χριστόν καί να πηγαίνωμεν μέ τον Σατανάν; Παρατηρήσατε εκείνους τούς ανθρώπους πού συνεργάζονται μέ τούς δαίμονας, ούδεμία προκοπήν κάνουν.
Πέρυσι, τον Ιούνιον, εύρισκόμαν εις την Αμφιλοχίαν μέ τό λείψανο τού Αγίου Βησσαρίωνος. Μέ πήραν σε ένα σπίτι πού τό βράδυ έβλεπαν διάφορα πονηρά πνεύματα, όχι εις τον ύπνον, αλλά ξυπνητοί καί τούς ανησυχούσαν.
Θεώρησαν καλόν να μού πάρουν εις τό σπίτι να τούς κάνω αγιασμόν, διότι είχα καί τον Αγιον. Όταν πήγα αισθάνθηκα φόβον, διότι έπρόκειτο να γίνη πόλεμος μέ τούς δαίμονας. Τελειώνοντας τον αγιασμόν βλέπω εις μίαν γωνίαν να κάθεται μία γραία περίπου 80 χρόνων. Έάν την έβλεπες την φοβάσαν. Πραγματικό οργανον τού διαβόλου καί συνεργάτης αυτών. Την έκαμα μερικές έρωτήσεις, αλλά έδειχνεν η παρουσία της. Μετά τούς λέγω: “» Εάν δεν πάρετε την γριά, να την πηγαίνετε να έξομολογηθή καί να καθαρισθή, θα πάθετε πιό χειρότερα”. Όλα γίνονται έπί της γής, αλλά μέ τον Σταυρόν διαλύονται τά πάντα…”.
Δεν θέλω να στεναχωρεθήτε, ότι περνά από εμένα καί ημπορώ θα τό κάμνω. Νοερώς θα εύρίσκωμαι είς τό πλευρόν σας συμπαραστάτης. Να παρακαλήτε την χάριν των Ταξιαρχών καί αυτοί θα κανονίσουν τά πράγματα δια το αγαθόν καί συμφέρον της ψυχής../ Η Θρησκεία μας είναι ζωντανή εις τούς πιστεύοντας…
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ

 

 

Τι ακριβώς ακόμα περιμένουμε για να πάρουμε την Ιστορία στους ώμους μας;;;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες
Από τη στιγμή που συμμετέχει κάποιος στην Ιστορία, την παίρνει στους ώμους του και γίνεται υπεύθυνος για την πορεία της, αποφεύγοντας την Τρομοϊστορία, που οι άλλοι του καθορίζουν…

Ειρήνη Σωκράτη

https://amfoterodexios.blogspot.com/