ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΟ ΠΟΛΥΒΟΟ ΚΟΣΜΟ…

Κάθε χρονιά , προσμένοντας των μυροφόρων , η σκέψη πάει στις απλές και πολλές φορές και απλοϊκές εκείνες ψυχές, πού θα περάσουν από τον ναό ή κάποιο παρεκκλήσι και θα ακουμπήσουν με αγάπη και διακριτικότητα, ένα κεράκι, ένα λουλούδι, λίγα σπειριά λιβάνι σε κάποιο εικόνισμα του Χριστού ή της Παναγίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

 

Αγιος Γέροντας Πορφύριος: Για να γίνει κανείς χριστιανός,πρέπει να γίνει ποιητής

Ο άγιος Γέροντας Πορφύριος λέει για την ομορφιά της Κτίσης: Να χαίρεστε όσα μάς περιβάλλουν. Όλα μάς διδάσκουν και μάς οδηγούν στον Θεό.

Συνέχεια ανάγνωσης

 

Εξομολογούμαι όχι για να κοινωνήσω, αλλά για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μου.

Να ομολογείς την αμαρτία σου καθαρά χωρίς υπεκφυγές. Να ταπεινώνεσαι μέσα στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως αλλιώς δεν έχει νόημα να πας στον πνευματικό.
————————–
Να πας να κάνεις τί στην εξομολόγηση; Να δικαιωθείς; Να σου πει -ο πνευματικός- πόσο αδικημένος είσαι από την ζωή; Πόσα τραβάς από τους άλλους εσύ ο καημένος; Αν θέλεις να μιλήσεις στον ιερέα για να σε συμβουλεύσει για κάποιο θέμα ή πρόβλημα, για να σε στηρίξει στην δοκιμασία που περνάς μπορείς να το κάνεις εκτός εξομολόγησης.

————————– Συνέχεια ανάγνωσης

 

Η φοβερή προφητεία του αββά Παμβώ:

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙς ΕΣΧΑΤΕς ΗΜΕΡΕς

Ερώτησε κάποτε ένας μοναχός τον αββά Παμβώ: «Αλήθεια γέροντα, θα αλλάξουν οι συνήθειες και οι παραδόσεις των χριστιανών και δεν θα υπάρχουν ιερείς στις εκκλησιές;» Συνέχεια ανάγνωσης

 

Εκτιμήσεις γνωστού αγιορείτη γέροντα για την επικαιρότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για ισαακ λιβανεζος

Σχετικά με την στάση της νεοταξικής αριστεράς που κυβερνάει και την επιθετικότητα που επιδεικνύει με τα τελευταία νομοσχέδια που επιχείρησε να περάσει και προσέκρουσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωστός αγιορείτης γέροντας που σχετίζονταν με τον Άγιο Παΐσιο, χαμογελώντας και εκφράζοντας αισιοδοξία, ανέφερε πως ο Άγιος είχε πει κάποια στιγμή ότι «το λυσσασμένο το σκυλί δαγκώνει πριν ψοφήσει»

Για το μακεδονικό ανέφερε πως «εφ’ όσον ο λαός συνεχίσει τις αντιδράσεις με την ίδια αποφασιστικότητα που επέδειξε ως τώρα στα συλλαλητήρια, δεν θα παραδοθεί το όνομα.»

Αποτέλεσμα εικόνας για ισαακ λιβανεζος

http://topothoumeno.blogspot.gr/2018/04/blog-post_348.html#more

 

Πιάστε την ευχή. Ένα κομποσκοίνι χρειαζόμαστε. Δεν είναι έργο μόνο των μοναχών!

Σχετική εικόνα

 

Τοῦ Χριστοῦ λέμε: Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, Υιέ του Θεού, ἐλέησόν με τον αμαρτωλό.

Τῆς Παναγίας λέμε: Ὑπεραγία Θεοτόκε, σῶσόν με.

Τοῦ Ἁγίου της ἡμέρας: Ἅγιε… πρέσβευε ὑπὲρ ἐμοῦ.

Τοῦ Ἁγίου της ἐνορίας: Ἅγιε… πρέσβευε ὑπὲρ ἐμοῦ.

ακόμα…

Ἅγιοι Ἀρχάγγελοι, πρεσβεύσατε ὑπὲρ ἐμοῦ.

Βαπτιστὰ τοῦ Χριστοῦ, πρέσβευε ὑπὲρ ἐμοῦ.

Σταυρὲ τοῦ Χριστοῦ, σῶσον μὲ τὴ δυνάμει σου.

Ἅγιοι Ἀπόστολοι, πρεσβεύσατε ὑπὲρ ἐμοῦ καί, Ἅγιε Νικόλαε, πρέσβευε ὑπὲρ ἐμοῦ.

Ἅγιοι Πάντες, πρεσβεύσατε ὑπὲρ ἐμοῦ.

Παναγία Τριὰς (ὁ Θεός), ἐλέησόν με.


Ἅγιε Ἄγγελέ μου, φύλαξέ με.

 

Πολύ δυνατός ο λόγος αυτού του (άγνωστου) γέροντα πνευματικού

Αποτέλεσμα εικόνας για ευσπλαχνία κατακριση

 

Είπε Γέρων:

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να κοινωνήσεις κατὰ τὴ γνώμη μου εἶναι ἡ ἀσπλαχνία καί ἡ κατάκριση τῶν ἄλλων .
Μπορεῖ νὰ νηστεύεις καί νὰ ἐκκλησιάζεσαι .
Νὰ τηρεῖς τοὺς κανόνες τῆς Ἐκκλησίας καὶ νὰ κάνεις πολλὰ ποὺ μυρίζουν λιβάνι . Γι’ αὐτὸ καί ἀπατοῦν – ξεγελοῦν καί σὲ κάνουν νὰ χάνεις τὸ δρόμο .
Ἐσύ βέβαια , κάνεις πολλά . Νὰ τὸ ποῦμε αὐτό . Τὸ ξέρω . Εὖγε . Μὰ ἂν δὲν τηρεῖς καὶ τὴν πρώτη ἐντολὴ τὴς ἀγάπης πῶς θὰ ἑνωθεῖς μ’ αὐτὸν πού εἶναι η αγάπη ;
Ἂν δὲν μπορεῖς νὰ χωνέψεις τὴν πεθερά σου , νὰ μιλήσεις στὰ παιδιά σου , νὰ συγχωρέσεις τὴ μάνα σου , νὰ κατανοήσεις τὸν πατέρα σου , νὰ ἑνωθεῖς μὲ τὴ σύζυγό σου , νὰ τηλεφωνήσεις στὸν ἄδερφό σου γιὰ νὰ πεῖς μία κουβέντα γλυκιά τί νὰ τὰ κάνω ὅλα τ’ ἄλλα όπως π.χ πρόσφορα , κόλλυβα , λάδια , θυμιάματα , ἀρτοκλασίες κι ἀλάδωτες νηστεῖες ;
Ὁμιλίες καί κηρύγματα ποὺ μένουν μόνο λόγια , λόγια , λόγια …
Ὅλα κούφια .
Ὀνόματα γραμμένα στὰ χαρτιὰ «ὑπὲρ ὑγείας» καί ξεγραμμένα ἀπ’ τὴν καρδιὰ μετ’ ἀσπλαχνίας . Πάρ’ το ἀπόφαση καί κατάλαβέ το . Δὲν εἶναι πίστη αὐτὸ ποὺ ἔχεις .
Κι ἅμα σὲ πόνεσα συγχώρα μὲ ποὺ θὰ στὸ πῶ μὰ κι ἐγὼ αὐτὸ ἤθελα .
Νὰ πονέσεις .
Γιὰ νὰ βγεῖ ἀπὸ μέσα σου τὸ πύον ποὺ περνᾶς γι’ ἁγιασμό …

 

 

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για τον σύγχρονο άνθρωπο και το πνεύμα του κόσμου που τον περιβάλλει, την εκκοσμίκευση της Δύσης και τον ισλαμικό φονταμενταλισμό της Ανατολής, τη μετάνοια, τα πάθη, τις ψυχοσωματικές ασθένειες, τον διάβολο κ.ά., στηριζόμενος στην παράδοση των αγίων της Εκκλησίας μας και ιδιαιτέρως στους σύγχρονους αγίους Πορφύριο και Παΐσιο, κι απαντά σε ερωτήματα ακροατών.Διοργανωτής, Φιλανθρωπικός και Ιεραποστολικός Όμιλος «Απόστολος Βαρνάβας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής 23.1.15