ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ! Όταν οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι είναι ελεύθεροι άνθρωποι, έτσι μιλάνε και συμπεριφέρονται: Με φως, ευγένεια και ήθος ελληνικό. Αυτό δεν είναι η ουσία της καθ’ ημάς Ανατολής, της Ορθοδοξίας;

 

 

 Ανοιχτή επιστολή στον Μίκη Θεοδωράκη  από τον Ηλία   Ανδριόπουλο

 

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αγαπητέ μου Μίκη,

     Λιγόστεψε και μίκρυνε το ανάστημα της αριστεράς στις μέρες μας. Ξέπεσε.   Δεν είναι αυτό που γνώρισες στην νεότητά σου. Συλλογίζομαι την θυσία εκείνων των ρομαντικών νέων, που σε άλλους καιρούς, τους άλεσαν οι μυλόπετρες στον βωμό μιας πίστης,  που οι διαταραγμένες ηγεσίες  ψεύτισαν και πρόδωσαν. 

       Ευτυχώς όμως, σηκώθηκε και έδειξε το ανάστημά του ο ελληνικός λαός, όπως το κάνει κάθε φορά που νοιώθει ότι κινδυνεύει το Γένος. 

Γι αυτό μην πικραίνεσαι που ασχημονούν και σε υβρίζουν.  Αυτό τους έχει απομείνει.  Τα άλλα τα ξεπούλησαν και τα πρόδωσαν.  Δεν τους βλέπεις;  Καβάλησαν με χιλιάδες ψέματα την εξουσία, μοιράστηκαν αξιώματα και θέσεις και κορδώνονται σαν γύφτικα σκεπάρνια.  Τι ντροπή.  Τους μιλάς για πατρίδα και καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν, γιατί την μισούν.  Λοιδωρούν και συκοφαντούν ως εθνικιστές τον Σολωμό, τον Κάλβο, τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Ελύτη , τον Σεφέρη, εσένα, τον Χατζιδάκι, περιφρονούν, διακωμωδούν  την παράδοση, την μνήμη, την ιστορία, την αρχαία σκέψη, τα πάντα.

   Δυστυχώς δεν τα γνώριζε ο κόσμος αυτά, όταν τους ψήφιζε.  Το έκρυβαν.  Το ερώτημα είναι, τους δέρνει κάποιος βλακώδης εξυπνακισμός , ή μήπως κάποιοι από δαύτους είναι συνδεδεμένοι – με το αζημίωτο- με διεθνή βρώμικα κέντρα που τους κατευθύνουν;  Όπως και να έχει σε λίγο θα αποτελούν  θλιβερό παρελθόν για τον βίο του τόπου.   Θα σβήσουν στην ντροπή και στην περιφρόνηση .  Ελπίζω όμως να μην προλάβουν να φέρουν κάποια μεγαλύτερη καταστροφή στο τόπο.  Εσύ, δεν θα πάψεις ποτέ να ακτινοβολείς   στους αιώνες, με Φως, Ευγένεια και Ήθος Ελληνικό.  Γιατί η Ελλάδα, πάνω απ΄όλα ταξιδεύει στον χρόνο, παρά τις περιπέτειες και τις τραγωδίες που μας βρήκαν, ως αξεπέραστη, διαχρονική ΙΔΕΑ, που συμπυκνώνει όλες τις αρετές και τις αγωνίες του κόσμου. Αισθητικές, πνευματικές, πανανθρώπινες, εμποτισμένες με το αίσθημα του ανθρωπισμού και της καλοσύνης.  Μην τους παρεξηγείς , είναι έξω από τα μέτρα τους αυτά.  Δεν τα καταλαβαίνουν.  Βέβαια τα αισθάνεται και τα νοιώθει βαθιά ο ελληνικός λαός, που τελευταία ξεσηκώνεται και αυτό έχει σημασία.

Αγαπητέ μου Μίκη,

       Νοιώθω περήφανος που είμαι συνάδελφός σου , που με τιμάς με την φιλία σου, όπως υπερήφανη  για εσένα, είναι ολόκληρη η ΕΛΛΑΔΑ.

 

                                                                                        Με  αγάπη

                                                                           ΗΛΙΑΣ   ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σχετική εικόνα

 

 

Η επιστολή ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code