Θέλεις να μάθεις πόσοι βρέθηκαν εκεί; Επιστημονικός υπολογισμός του κόσμου του συλλαλητηρίου…

α. Με κόκκινο χρώμα επιφάνεια 39.333 τετρ.μέτρων πέριξ της εξέδρας των ομιλητών και αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πυκνότητα 4 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 157.332 άτομα
β. Με πράσινο χρώμα επιφάνεια 31.063 τμ από Λευκό Πύργο μέχρι Βασιλικό Θέατρο. Πυκνότητα 3 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 93.189 άτομα
γ. Με Κίτρινο χρώμα επιφάνεια 126.959 τμ πέριξ του κέντρου του συλλαλητηρίου και επί της παραλιακής εκατέρωθεν. Πυκνότητα 2 άτομα/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 253.918 άτομα.
δ. Με γαλάζιο χρώμα υπόλοιπη περιοχή από λιμάνι μέχρι τη μέση της παραλιακής οδού Νίκης από Δυτικά και από το Μακεδονία Palace μέχρι το Μέγαρο Μουσικής στα Ανατολικά και πάνω από τον Λευκό Πύργο επιφάνεια 77.902 τμ. Πυκνότητα 1 άτομο/τμ. ΣΥΝΟΛΟ: 77.902 άτομα.
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 582.341 άτομα…
 Σε αυτούς δεν έχουν υπολογισθεί οι ομάδες και μεμονωμένα άτομα, που εκινούντο κρατώντας ελληνικές σημαίες, στις παρυφές της συγκέντρωσης και στους κάθετους δρόμους όπως επίσης και όσοι Θεσσαλονικείς συμμετείχαν με την παρουσία τους από τα μπαλκόνια των κτιρίων σε όλος το μήκος της παραλιακής.
Αν αφαιρέσουμε ένα σφάλμα 15% τότε με μεγάλη ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περί τις 500.000 άτομα!!
Αυτό το μισό εκατομμύριο Ελλήνων, ασχέτως κομματικών τους επιλογών, το αγνόησαν σκοπίμως όλα τα κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ για την οποία όλοι όσοι συμμετείχαν καταβάλλουν τον οβολό τους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ρεύματος.
Από: Τάσος Φαραντάτος
(by George Kalpaxides)
https://amfoterodexios.blogspot.gr/
 

2 thoughts on “Θέλεις να μάθεις πόσοι βρέθηκαν εκεί; Επιστημονικός υπολογισμός του κόσμου του συλλαλητηρίου…

 1. Προ ημερών, στην κοπή της πίτας της ΕΡΤ και στο σχετικό λόγο που εκφωνήθηκε από κάποιο στέλεχός της, αναφέρθηκε ότι η ΕΡΤ κρατήθηκε ζωντανή με αγώνες, για να μάχεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης κ.λ.π.
  1ο σχόλιο:
  Η κοπή της πίτας της ΕΡΤ είναι είδηση, το συλλαλητήριο ΟΧΙ.
  2ο σχόλιο:
  Να προσέχουν εκεί στην πρώτη γραμμή που μάχονται μην τους πάρει κανένα βόλι του εχθρού!
  Καλημέρα σας!

   
 2. Βρεθήκαμε εκεί κι όντως, επρόκειτο για μία μεγάλη συγκέντρωση. Δεν λάβατε επίσης υπ’όψιν ότι, απεκλείσθη κόμσος στα διόδια των Μαλγάρων, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Καλοχώρι κι από εκεί (7χιλ. περίπου), τους άφησαν να πάνε στο συλλαλητήριο !!! Και ενδεχόμενα, πολλοί εξ αυτών, με θέματα υγείας ή ηλικίας ή ταλαιπωρίας, δεν πήγαν καν !!!

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code