οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στο ναό με τη λέξη » δώσε «

Σχετική εικόνα

Όταν ο Κύριλλος ήρθε και άρχισε να λέει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ναούς τώρα και ελπίζουν ότι η πίστη στους ανθρώπους θα  αρχίσει  να ενισχύεται, ο πάτερ Κύριλλος  ζήτησε έναν ολόκληρο κουβά με νερό.

 Όταν τον έφεραν , είπε, «Αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που πάνε σε ναούς». μετά ο γέροντας ζήτησε πάγο… και όταν έσπασε το πάγο, υπήρχαν μόνο τρεις σταγόνες. Ο Πάτερ Κύριλλος εξήγησε: «αυτοί είναι που σώθηκαν τώρα».

Είπε, » οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στο ναό με τη λέξη » δώσε «. δώσε υγεία, κύριε, δώσε οικονομική ευημερία, δώσε στην οικογένεια, δώσε στα παιδιά… πολύ λίγοι που έρχονται στο ναό με τις λέξεις: » εγώ «. Λυπάμαι, κύριε! 

Λυπάμαι που αμάρτησα. Λυπάμαι που δεν σ ‘ αγαπούσα. Συγγνώμη που σε ξέχασα «. και δυστυχώς οι περισσότερες λέξεις δεν μιλάνε ποτέ. Με την επίσκεψη πολλών χρόνων  σε ναούς, δεν καταλαβαίνουν ότι στην  εκκλησία πρέπει να έρθουν με ένα πρόσωπο ταπείνωσης , όχι  σαν ένας δίκαιος άνθρωπος που κάνει μια χάρη στο Θεό που βρίσκεται στο ναό του..

 

Η σωτηρία εξαρτάται από την ειλικρίνεια για  θεραπεία από την αμαρτία , και αν υπάρχει ειλικρίνεια, θα υπάρξει μετάνοια.

Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Pavlov).

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code