«Βόμβες» Κοτζιά: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα -Ξεκινάμε από Ιόνιο

ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ:    ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

Γέροντα, πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;». «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος.»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC

«Για την αιγιαλίτιδα, εμείς θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της, τμηματικά. Η θεωρία ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μια και έξω αποδείχτηκε επί δεκαετίες ότι δεν οδήγησε πουθενά. Στο όνομα του μαξιμαλισμού, δηλαδή, δεν γίνεται τίποτα» τόνισε και πρόσθεσε: «Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματα μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές».

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών «το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της δικαίωμα. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία. Το πρόβλημα μας είναι η υφαλοκρηπίδα. Απλώς τεχνικά για να προσδιορίσεις την υφαλοκρηπίδα πρέπει να έχεις προσδιορίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη με την οποία έχεις κυριαρχία».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο, Νίκο Μελέτη, Βασίλη Σκουρή και Μανόλη Κωττάκη, ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε απαντήσεις για όλα: Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, το θέμα των Μουφτήδων και την επίσκεψη Ερντογάν

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code