Διδαχές ενός σύγχρονου Γέροντα των Τρικάλων, του πατρός Δωροθέου της Αύρας.

 

 

Από τις σημειώσεις ενός προσκυνητή.

Κατά την ώρα που απηύθυνε λόγους πνευματικούς, στο αρχονταρίκι, ο π.Δωρόθεος.

(Κυριακή 29 Οκτ.2017) Επίσκεψη γκρούπ 70 περίπου προσκυνητών  Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου από Λάρισα 

Αποτέλεσμα εικόνας για δωροθεος αυρα

 

Η Ελλάδα δέχεται μία επίθεση αυτή την ώρα.

Πρέπει να αντισταθούμε.

Τα μεγαλύτερα αμαρτήματα είναι οι εκτρώσεις, η βλασφημία, η μαγεία (στις μάγισσες  για τα προβλήματά τους οι άνθρωποι), σαρκικά (και εντός του γάμου ακόμη με τις υπερβολές). Δεν υπάρχει σπίτι σήμερα που να μην έχει θύμα από έκτρωση.300.000 νήπιια  κάθε χρόνο. 1.000.000. στα τρία χρόνια λείπουν από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα παραμένει πνευματική υπερδύναμη. Ναι,πνευματική υπερδύναμη. Και το ξέρουν αυτό σε όλον τον κόσμο. Μας υπολογίζουν διότι αντιστεκόμαστε. Γνωρίζουν ότι πιστεύουμε στα εσχατολογικά και ότι περιμένουμε την κοσμοκρατορία του Αντιχρίστου (και οι Μουσουλμάνοι έχουν εσχατολογικές αναμονές).Γι` αυτό πρέπει να μας κάνουν να υποχωρήσουμε,να μην αντιστεκόμαστε πνευματικά,να φύγουμε από τις ρίζες μας,τις παραδόσεις.

Ο Ορθόδοξος πολιτισμός είναι το όπλο μας.

Την Ελλάδα την υποστηρίζει η Παναγία μας.Η Παναγία  έχει το τιμόνι της Ελλάδος.Ανέβηκε κάποιος επάνω και είδε ότι η Παναγία κρατάει το τιμόνι.Το είδε,πήγε και το είδε.Ναι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.

Ο π.Εφραίμ είδε να καίγεται το΄Αγιον΄Ορος και τηλεφώνησε τι συμβαίνει εκεί; Ήταν οι προσευχές που ανέβαιναν σαν πύρινη  φλόγα στον θρόνο του Θεού.

Θέλουν να μπερδέψουν τις κολτούρες μας,τον πολιτισμό μας (μετακινήσεις πληθυσμών και αλοθρήσκων πληθυσμών).Όλοι οι Θεοί το ίδιο είναι…Μωάμεθ,Βούδας κλπ,μια ανώτερη δύναμη λένε..

Ο δικός μας Θεός είναι συγκεκριμένος,είναι ο΄Αγιος Τριαδικός Θεός.Στα νέα θρησκευτικά ο Χριστός είναι ένας Δάσκαλος,δεν είναι Θεός.Δεν είναι το 2ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενανθρώπησε,που σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος.Αυτό δεν πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί; Ε,αυτό δεν μας το λένε στο Σχολείο στα παιδιά μας.

Πουθενά η η αναφορά αυτή.Έτσι δεν είναι;Αυτό δεν πιστεύουμε  εμείς οι Χριστιανοί;Στο Σχολείο δεν το μάθαμε αυτό;Εκεί δεν μας λέγανε να μάθουμε απέξω το «Πιστεύω εις ένα Θεόν….» και «το Πάτερ ημών,ο εν τοις ουρανοίς….».ΤΩΡΑ πρέπει να μην το ξέρουν τα παιδιά,υπάρχει λόγος να αποδομηθεί το μάθημα αυτό και η Ορθόδοξη πίστη μας.

Θέλουν να μας οδηγήσουν στην Πανθρησκεία και εμείς στεκόμαστε εμπόδιο όταν μαθαίνουμε την πίστη μας.!!Πρέπει όλοι μαζί να χωρέσουμε στην νέα Θρησκεία  που ετοιμάζουν. Αυτό είναι συγκρητισμός (ασλάτα,ανακάτεμα,συγχώνευση των θρησκειών, μία ανώτερη δύναμη και πες την όπως θέλεις εσύ,τίποτε παραπέρα). Θέλουν να μπλέξουν τα παιδιά μας.Μαθητής,τώρα αυτές τις μέρες,πήγε σπίτι και έπλυνε τα πόδια πριν από την προσευχή του.Του λέει ο Πατέρας του,τι κάνειεκεί;Και απάντησε πρέπει πριν προσευχηθούμε να πλένουμε τα πόδια μας,έτσι μας είπε ο Δάσκαλος (Ισλάμ,Μωαμεθανοί…).

Παληκάρια! Να έχετε απλή πνευματική ζωή. Απλά πράγματα για να συγκινήσουμε τον Θεό.Να δείξουμε την μετάνοιά μας,το φιλότιμό μας όπως έλεγε ο΄Αγιος Παϊσιος.:

(Α).Νηστεία,Τετάρτη και Παρασκευή.Δύσκολο είναι; Φάτε λάδι. Όσοι  μπορείτε δεν θα φάτε λάδι. Άσκηση είναι αυτό .Συγκινεί τον Θεό και δίνει ευλογίες.

(Β).Εξομολόγηση. Μας συμφέρει κιόλας. Σβήνουμε αμαρτίες. Έκανες κάτι  το εξομολογήθηκες, έσβησε δεν θα το βρεις μπροστά σου,όταν γίνει το Δικαστήριο και δεν θα το μάθουν και …οι άλλοι! Συγχωρείται ότι εξομολογηθείς. Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν πιστεύουμε; Όχι τι μας λέει το μυαλό μας, το δικό μας θέλημα, τι μας λέει η πίστη μας, οι Πατέρες μας, η Εκκλησία μας.

(Γ).Προσευχή. Το 5 και το 4 θα σώσουν τον κόσμο είπε ένας Γέροντας; Ποια είναι αυτά ρωτήσαμε και απάντησε. Δυό προσευχές,η μία με 5 λέξεις και η άλλη με 4 λέξεις .Η πρώτη «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ μας» και η δεύτερη «Υπεραγία θεοτόκε σώσε μας».Δύσκολες είναι;

Οι περισσότεροι Άγιοι, οι σύγχρονοί μας, αγράμματοι ήταν, έτσι προσεύχονταν. Δεν τελείωσαν το Δημοτικό. Ούτε ο Άγιος Πορφύριος, ούτε ο΄Αγιος Παϊσιος, ούτε ο π.Ιάκωβος Τσαλίκης, της Ευβοίας. Ο Ηγούμενος της Οσίου Παύλου, Άγιος Γέροντας, ζει. Το Δημοτικό δεν το τελείωσε. Ο΄Αγιος Παίσιος, τον εξάψαλμο διάβαζε 5΄λεπτά και μετά 6 ώρες κομμβοσχοίνι!!. Παγκόσμια πρωτιά, πρωταθλητής, καίτοι αγράμματος. Για συγκέντρωσε τον νού εσύ για 5 ΄λεπτά και τα λέμε, όχι έξι ώρες καμπουριασμένος στο σκαμνάκι του να προσεύχεται!!!!!

Να ορίσουμε μια ώρα,π.χ. κάθε βράδυ ώρα 10,00 μ.μ. για πέντε λεπτά, να μαζεύουμε το μυαλό μας, και να κάνουμε κομβοσχοίνι. Δεν είναι εύκολο. «Κύριε Ιησού Χριστέ ..» λέμε και  το μυαλό μας πάει….στο τι θα φάμε  αύριο. «Ελέησον ημάς…» λέμε και  σκεφτόμαστε τι μας είπε η θειά η Βασίλω στο χωριό! Δεν πειράζει όμως, θα το ξαναμαζεύουμε το  μυαλό μας. Άσκηση δεν είναι και αυτό;

(Δ).Εκκλησιασμός την Κυριακή.Ο μήνας έχει  4 Κυριακές. Τις 3 δεν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία; Την μια μπορεί κάτι να έχουμε και δεν μπορούμε.

Απλά πράγματα. Με αυτά μπορεί να αγιάσει κάποιος. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ΄Αγιοι και σήμερα. Όχι μόνον Μοναχοί, αλλά και λαϊκοί,χωρίς ράσο,σαν κι εσάς.

Απλοί άνθρωποι είναι και τους συναντάμε στον δρόμο, στην Λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ κλπ., αλλά έχουν καθαρότητα μέσα τους και κατοικεί το΄Αγιον Πνεύμα.

Ήλθα εδώ μόνος μου, χωρίς αυτοκίνητο,χωρίς,θέρμανση,χωρίς κινητό,χωρίς τηλέφωνο, χωρίς τίποτε. Μ` έστειλε ο Γέροντάς μου, ο π.Ευθύμιος. Έκανα υπακοή , μου το είπε ο Γέροντας τι θα έκανα,του κεφαλιού μου;

Θα γίνει Μοναστήρι  εδώ του Αγίου Παϊσίου. Έτσι λέει ο Γέροντας. Τώρα είναι και καναδυό τρεις  νέοι, υποτακτικοί, θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά.

Στην Τουρκία υπάρχουν τώρα κρυπτοχριστιανοί. Έρχονται στην Ελλάδα, και στο΄Αγιον΄Ορος και βαπτίζονται. Και εγώ πήγα στην Τουρκία και βάπτισα,στον Μητροπολίτη Πισιδίας.Δεν ξέρω και Τούρκικα, είναι δύσκολα, έχω γράψει όμως την ακολουθία του μυστηρίου του βαπτίσματος για να τα διαβάζω στα τούρκικα και να καταλαβαίνουν αυτοί που βαπτίζονται τι λέμε.

Οι Τούρκοι  κάτι θέλουν, μπορεί να καταλάβουν καναδυό νησιά, ενδιαφέρονται και για την νότια Κρήτη, εκεί δεν έχει πόλεις (η Ιεράπετρα είναι μόνον). Θέλουν να ελέγξουν τα πετρέλαια (την ΑΟΖ) Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ. Θα επέμβουν οι ξένες δυνάμεις και η Ρωσία που έχει τον νού της. Η Ρωσία ξέρει που πάει το πράγμα και ετοιμάζεται. Ξέρει για τα εσχατολογικά, τα λένε οι στάρετς και οι Δεσποτάδες. Έμεινε μόνη της. Δεν θα την αφήσουν  όμως ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και ο΄Αγιος Ιωάννης Κροστάνδης.

Η Αμερική μόνο την Ρωσία σκέφτεται, δεν φοβάται από τον Κορεάτη που είναι και λίγο περίεργος, έτσι δεν είναι.

Η Ελλάδα θα ευημερήσει και πάλι. Δεν θα είναι πολιτικός αυτός που θα  οδηγήσει την Ελλάδα.

Η Μέρκελ θα γίνει κι αυτή Χριστιανή εγώ μετράω 1003 μέρες, 1002,μέρες……(εδώ  αλλάζει συζήτης και λέει αστεία λέμε)

[Σ.Σ.:Ας κρατήσουμε το νούμερο, μπορεί να ειπώθηκε  τυχαίας αλλά ας κρατηθεί αυτό το…αστείο από ένα χαριτωμένο Γέροντα σύγχρονο που κάνει υπακοή σε κάποιον αγιασμένο Γέροντα και βγήκε στον κόσμο να αγωνισθεί στην Αύρα της Καλαμπάκας. Σε τρία χρόνια από σήμερα περίπου (29 Οκτ.2017 ειπώθηκαν τούτα τα λόγια),θα δείξει εάν ήταν …αστεία ή κάτι έβλεπε ο  π.Δωρόθεος ή κάτι άκουσε και δεν ήθελε να  το δώσει έμφαση.]

 

Η διεύθυνση του blog  της Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Αύρα Καλαμπάκας:  http://agiosgeorgiosavras.blogspot.gr/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code