Δεν έχει νόημα ο αφορισμός των άθεων πολιτικών. Οι ίδιοι έχουν, από καιρό, εξέλθει της Εκκλησίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ομοφιλοι

Ρωτήστε χίλιους ανθρώπους ποιά είναι η θέση της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία και τους ομοφυλόφιλους. Θα λάβετε χίλιες διαφορετικές απαντήσεις. Γιατί ο κόσμος βλέπει στην εκκλησία όλα τα συμπλεγματικά απολιθωματικά απωθημένα του.

Η εκκλησία είναι για τον κόσμο ο θεσμός πού συμπυκνώνει όχι τον καλό, αλλά τον κακό συντηρητισμό πού ο καθένας μας διστάζει να εκφράσει.

Αναρωτιέται ο καθένας ποιά θα είναι η στάση της Εκκλησίας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Η εκκλησία ζεί και υπάρχει με αυτές τις καταστάσεις δύο χιλιάδες χρόνια τώρα. Ποτέ δεν απέκλεισε, απέπεμψε ή απογοήτευσε κανέναν άνθρωπο και ποτέ δεν είπε ψέματα σε κανέναν για την κατάσταση του. Και πριν τα νομοσχέδια κάποιων σχετικοτήτων(δεν λέω ανθρώπων) υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, υπήρχε και εκκλησία. 

Η εκκλησία αγκαλιάζει τον άνθρωπο με τα πάθη και τον βοηθά να τα διαχειριστεί και να απαλλαγεί από αυτά.Δεν μπορεί να οριοθετήσει ο κάθε αλητάκος τί είναι εκκλησία και ποιός ο ρόλος της.

Τώρα, αν με ρωτάτε ποιά είναι η θέση της εκκλησίας απέναντι στους ψηφίσαντες, θα σας απαντήσω πώς η εκκλησία εγχείριση αλλαγής προσωπικότητας σε ανθρώπους πού δεν θέλουν να σωθούν δεν κάνει.
Δεν κρατά το κουτάκι με τα μαγικά κόλπα, για να αλλάζει μυαλά σε κανέναν αυτόματα. 
Πώς να αφορίσεις κάποιον πού έχει ξεχωρίσει την θέση του από την εκκλησιαστική ζωή και πίστη. Είναι παράλογο.Οποιος είναι εκτός εκκλησίας μπορεί να αφοριστεί; Εχει αφορίσει την θέση του ο ίδιος.

π.Π.

 

http://trelogiannis.blogspot.gr/

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code