Mισούν τους όρους έθνος – οικογένεια

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στο στόχαστρό του, με την πρόταση αναθεώρησης που κατέθεσε, το άρθρο 21 του Συντάγματος
Εικόνα: Μανώλης ΚοττάκηςΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη
Την κερκόπορτα της πολυπολιτισμικότητας, η οποία έχει στόχο τη διάλυση των συγκροτημένων κοινωνιών και τη διάλυση των συντεταγμένων εθνών, ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. Οι προθέσεις της Αριστεράς είναι κάτι παραπάνω από προφανείς: Θέτει στο στόχαστρό της τους πυλώνες της εθνικής ταυτότητας: τη θρησκεία και την οικογένεια. Και ας ομολογείται από όλους ότι η πατρίδα μας έμεινε όρθια μέσα στην καταιγίδα των Μνημονίων χάρη στη συνοχή της οικογένειας και χάρη στο κοινωνικό δίκτυο της Εκκλησίας.
Η εκδικητικότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «φωνάζει» από μακριά. Σέβονται το Ισλάμ ως δόγμα, όχι όμως και τον χριστιανισμό. Απαγορεύουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στους βουλευτές, στους αιρετούς να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο, εφόσον το επιθυμούν, αλλά διατηρούν στο Σύνταγμα το δικαίωμα των μουσουλμάνων βουλευτών να ορκίζονται στο Κοράνι! Ενώ διαγράφουν από τα άρθρα 33 και 59 τη φράση «ορκίζομαι στο όνομα της ομοουσίας και αδιαίρετης Τριάδας», εντούτοις διατηρούν (άρθρο 59) την παράγραφο 2, που ορίζει ότι «αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος». Γι’ αυτούς δεν ισχύει ο όρος ουδετεροθρησκία.
Αναλυτικά: Σύμφωνα με την πρόταση αναθεώρησης της Αριστεράς, το άρθρο 3 του Συντάγματος αναδιατυπώνεται ως εξής: «Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται αναπόσπαστα δεμένη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία και τηρεί απαρασάλευτα τους Κανόνες των Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων και την Εκκλησιαστική Παράδοση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος είναι αυτοκέφαλη και διοικείται σύμφωνα με όσα ορίζουν ο καταστατικός χάρτης της, ο Πατριαρχικός Τόμος του 1950 και η Συνοδική Πράξη του 1928». Από μία πρώτη αντιπαραβολή με το παλαιό άρθρο 3 προκύπτουν τρεις ουσιώδεις μεταβολές:

– Η απάλειψη της φράσης ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει ως κεφαλή της «τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό».
– Η απάλειψη της αναφοράς πως η αυτοκέφαλη Εκκλησία «διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο».
– Η διακήρυξη ότι η Πολιτεία παραμένει «θρησκευτικά ουδέτερη», αν και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διατήρηση της δυνατότητας των μουσουλμάνων να δίνουν όρκο στο Κοράνι. Τι σόι… ουδετερότητα είναι αυτή;

Το κυριότερο όμως ζήτημα που απασχολεί κύκλους της Ιεραρχίας, η οποία συγκαλείται εκτάκτως αύριο, Τρίτη, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι η ουδετεροθρησκία. Ο σταυρός στη σημαία τίθεται εν αμφιβόλω, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί απολύτως τη διακήρυξή του για θρησκευτική ουδετερότητα. Η ορκωμοσία στο Ευαγγέλιο στα δικαστήρια, που αποτελεί σήμερα προαιρετική επιλογή για τους διαδίκους, τίθεται επίσης εν αμφιβόλω. Οι εικόνες στα σχολεία και στα δικαστήρια, ομοίως. Τα θρησκευτικά σύμβολα γενικώς. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι η ρίψη της εικόνας της Παναγίας στα σκουπίδια από κρατική λειτουργό δεν αποτελεί τυχαία πράξη, μεμονωμένο περιστατικό. Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η πρόκληση με τη διαγραφή της λέξης «έθνος» και η κατάργηση του οικείου άρθρου του Συντάγματος για την οικογένεια.

Εως σήμερα το άρθρο 21 του Συντάγματος όριζε ότι «η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Εθνους καθώς και ο γάμος, η μητρότητα, και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους». Το άρθρο αυτό καταργείται και στη θέση της οικογένειας οι ολετήρες του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν το «αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους». Γίνεται μόνο μια αναιμική αναφορά στην «ειδική προστασία» που παρέχεται στην οικογένεια, μαζί με τη μητρότητα, τα παιδιά, τους απόρους, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως φοροαπαλλαγές για την οικογένεια, πολυτεκνικά επιδόματα, μόρια σε πολύτεκνες οικογένειες για εξεύρεση εργασίας κ.λπ. τίθενται επίσης εν αμφιβόλω. Προς δόξαν όλων εκείνων που στην Εσπερία απεργάζονται, στοχεύουν να διαλύσουν μια οργανωμένη κοινωνία με τις ατέλειές της και να την αντικαταστήσουν με ανίσχυρες και ανυπεράσπιστες μονάδες.

 

 

ASIA BIBI

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητεςΟι κανίβαλοι που βλέπετε διαδηλώνουν στη Γερμανία, την Αγγλία, την Ευρώπη. Για να φτάσουν εκεί διακινδύνευσαν τη ζωή των παιδιών τους, των γυναικών τους και τη δική τους. Για να έρθουν εδώ πλήρωσαν κατα πως μας λένε, ποσά που στη χώρα τους θα χρειαζόταν μια ζωή για να τα κερδίσουν..! Έφυγαν από τη χώρα τους γιατί πεθαίναν σαν τις μύγες από τη φτώχια, τη βία και τις αρρώστιες. Για να ζήσουν καλύτερα. Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, (σωστά) ξεσηκώθηκε σε όλο τον κόσμο για να τους βοηθήσει να ζήσουν σαν άνθρωποι. Μόλις έφτασαν στη γη της επαγγελίας, οργανώθηκαν, έφτιαξαν τα τεμένη τους, έφεραν τους καλοζωΪσμένους έξαλλους ιμάμηδες, πήραν τα επιδόματα από εμάς τους κουτόφραγκους και ξεκίνησαν…Να φτιάξουν και τη γη της επαγγελίας σαν την κόλαση από την οποία τόσο προσπάθησαν να ξεφύγουν.
Για τα δικαιώματά τους θα δείτε και θα ακούσετε ένα σωρό αλληλέγγυους, ζάπλουτες Μ.Κ.Ο. και απλούς ντεμέκ αριστερίζοντες ανόητους να ξεσηκώνονται.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κοντινό πλάνο Για το δικαίωμα της ΑΣΙΑ ΜΠΙΜΠΙ*, της οικογένειάς της, του δικηγόρου της, των δικαστών που τόλμησαν (!) να μην την κρεμάσουν επειδή είναι χριστιανή, κατά των κάφρων της κυβέρνησης του Πακιστάν που καλύπτει τους κανίβαλους, θα δείτε( μια χούφτα «χαζοαμερικάνους χριστιανούς» του Νότου να κάνουν αναρτήσεις και να ρισκάρουν τη ζωή τους στέλνοντας ακόμα και σήμερα ιεραποστόλους στο Πακιστάν, στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Ιράν…
Respect.Με ξεπερνάει όλο αυτό.

Α.Β. 
*Παιδί φτωχής χριστιανικής οικογένειας του Πακιστάν. Κατηγορήθηκε για «βλασφημία» κατά του Ισλάμ το 2009. Στο χωριό της την εκδικήθηκαν έτσι επειδή ήπιε λέει νερό απ’ το ίδιο κύπελλο με τους πιστούς του Προφήτη. Ποινή απαγχονισμός. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να καταπέσει η εξωφρενική και ολότελα αστήρικτη καταδίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Στο μεταξύ ο φανατικός όχλος έκανε ό,τι μπορούσε για να τη δει κρεμασμένη. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν επανειλημμένα εναντίον της. Εκατομμύρια κατέβηκαν σε απεργία με το ίδιο αίτημα. Η προγραμμένη οικογένειά της ζει κυνηγημένη. Πολιτικοί που τόλμησαν να την υπερασπιστούν, δολοφονήθηκαν. Οι δικαστές που την αθώωσαν απειλούνται με λυντσάρισμα. Οι δικηγόροι της φυγαδεύτηκαν και ζήτησαν άσυλο στην Ολλανδία. Και η κυβέρνηση του Πακιστάν, φίλα προσκείμενη στον όχλο, την κρατά δέσμια παρά την αθώωσή της σε τελικό βαθμό, ζητώντας την «επανεξέταση» της υπόθεσης. Άσια Μπίμπι, τ’ όνομά της. Απ’ αυτά που τ’ αναφέρει η Ιστορία στα ψιλά της γράμματα.

 

http://trelogiannis.blogspot.com/2018/11/blog-post_81.html
 

Μετά την εξομολόγησιν κλείνει ή πληγή της αμαρτίας, αλλά μένει το σημάδι.

Γέροντας Ιερώνυμος της Αίγινας

Εις τον πνευματικόν να λέτε, είμαι αμαρτωλός, έπεσα, εν γενικαίς γραμμαίς… όσο να καταλάβει το είδος της πτώσεως.

Δεν χρειάζεται λεπτομερώς το είδος και ό τρόπος της αμαρτίας διότι ημπορεί -από πειρασμόν- να βλέψωμεν και εκείνον.

Και εκείνος σάρκα φορεί. Λυπηθείτε, προφυλάξετε και τον Ιερέα και τον εαυτόν σας. Αν δεν τον προφυλάξετε και άλλην άμαρτίαν θα έχετε.

Ό αέρας όλους μας φυσά. Δεν φυσά τον έναν και τον άλλον αφήνει. Προσέχετε, να προφυλάγετε και τον άλλον.

Να αποφεύγεις την αμαρτίαν μετά την εξομολόγησιν.

Να λέγεις πέρασα από την φωτιά και γλίτωσα. Ό Κύριος τώρα με ελέησε. Να ξαναπεράσω; Μήπως οργιστεί ό Θεός;

Μετά την εξομολόγησιν κλείνει ή πληγή της αμαρτίας, αλλά μένει το σημάδι.

Ενίοτε να βλέπεις το σημάδι δια να λυπήσαι και να προσέχεις (ότι την ανομίαν μου εγώ γιγνώσκω). Εις την δεύτερον Παρουσίαν θα φύγουν και τα σημάδια

‘Η εξομολόγησης ξανά για ό,τι εξομολογήθεις, είναι απιστία στο μυστήριον. Εάν το είπες εις τον πνευματικό, συγχωρήθηκε, δεν χρειάζεται η επανάληψις. 

 
Πηγή: Διακόνημα
 

Γέροντα, ο κόσμος, εμείς, είμαστε σε μια δύσκολη θέση με όλα αυτά που γίνονται και ακούμε. Υπάρχει φόβος..

Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ : 

Ναι, διαισθανόμαστε ότι θα γίνουν καταστροφικά πράγματα και γίνονται καθημερινά, Γι’ αυτό τρέχουμε στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, αλλά δεν πρέπει να έχουμε φόβο. Για σκεφτείτε , αν ένα τάγμα αγγέλων έγιναν δαίμονες και κάνουν τόση ζημιά, τι βοήθεια μας προσφέρουν τα εννέα τάγματα των αγγέλων. 

Μια φορά είδα τον Χριστό στο θρόνο του και δίπλα την Παναγία μας και τα τάγματα των αγγέλων και των αγίων. Περιμένανε το νεύμα του Χριστού μας για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στη νέα κατάσταση. 
Όταν γεμίζουμε συνεχώς την καρδιά μας με τον Χριστό καθημερινά δυναμώνει η πίστη μας και όλα τα αντιμετωπίζουμε. Η Παναγία μας, παρακαλεί για μας και δέεται συνεχώς, να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία.

Γέροντας Εφραίμ Αριζόνας

 

Ένα χαμόγελο μιλάει καλύτερα …

Αποτέλεσμα εικόνας για χαρουμενος μοναχος

Μερικές φορές ένα χαμόγελο μιλάει στην ψυχή ενός ατόμου καλύτερα από οποιαδήποτε λέξη … Υπάρχουν λίγοι που μπορούν να επιστρέψουν την ελπίδα σε ένα πρόσωπο με ένα χαμόγελο.

Αρχιμανδρίτης Λουκάς (Anich)