Κύριοι, για πανωτόκια την δώσαμε , και όχι για χρέος.

Σε συνέντευξη του στη γερμανική «Die Zeit» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, στα οικονομικά φύλλα της Handelsblatt, της Wall Street Journal και των Financial Times να μην γραφτεί στις 22 Ιουνίου ότι το Eurogroup μετέθεσε εκ νέου το πρόβλημα και δεν διευθέτησε το ζήτημα το ελληνικού χρέους. Εάν συμβεί αυτό, προφανώς δε θα έχουμε πρόσβαση στις χρηματαγορές».

Οπότε δίνουμε λίγο Μακεδονία και καθαρίζουμε σίγουρα..

 

Μετάνοια

Σχετική εικόνα

»Το 30% σε κάθε άνθρωπο του χαρακτήρα του είναι από την κληρονομικότητα. Το υπόλοιπο 70% είναι δικό μας από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Οπότε για να βάλουμε αρχήν μετανοίας πρέπει να βρούμε 1-2 πάθη που είναι πιο ισχυρά από τα υπόλοιπα και να επιντρωθούμε εκεί… Και να νήφουμε. 
Να εξετάζουμε τον εαυτό μας κάθε μέρα, τι έκανε, τι είπε, τι σκέφτεται, αν στεναχώρησε κάποιον… έτσι η ζωή του χριστιανού αποκτά action και δεν πλήττεις ποτέ… 
Η μετάνοια δυστυχώς σήμερα δε διδάσκεται από εμάς τους ιερείς.»

Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος

περισσότερα   εδώ
 

… καλώς ήλθες αρρώστια, καλώς ήλθες αποτυχία, καλώς ήλθες μαρτύριο ..,.

Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

«Παρουσιάζονται συνεχώς απρόοπτα ενώπιόν μας, διότι έχομε θέλημα και επιθυμίες.

Τα απρόοπτα είναι αντίθετα προς το θέλημα και την επιθυμία μας, γι’ αυτό και μας φαίνονται απρόοπτα, στην ουσία όμως δεν είναι. Διότι άνθρωπος που αγαπά τον Θεόν προσδοκά τα πάντα και λέγει πάντοτε «γενηθήτω το θέλημά Σου».

Θα έρθη βροχή, λαίλαπα, χαλάζι, κεραυνός; «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον».

Επειδή αυτά κοστίζουν στην σαρκικότητά μας, γι’ αυτό εμείς τα βλέπομε ως απρόοπτα.

Για να μην ταράσσεσαι λοιπόν κάθε φορά και στεναχωριέσαι, για να μην αγωνιάς και προβληματίζεσαι, να τα περιμένης όλα, να μπορής να υπομένης ό,τι έρχεται.

Πάντα να λες, καλώς ήλθες αρρώστια, καλώς ήλθες αποτυχία, καλώς ήλθες μαρτύριο.

Αυτό φέρνει την πραότητα, άνευ της οποίας δεν μπορεί να υπάρχη καμία πνευματική ζωή.»