Τι λέτε; Να «υιοθετήσουμε» τη Παναγιώτα και τα μικρά της;

Σχετική εικόνα
Παναγιώτα…
Εγκυμονούσα με δίδυμα στον 6ο μήνα…
Νέα κοπέλα…
Διαγνώστηκε μόλις με καρκίνο…
Την «υιοθετούμε» με την προσευχή μας;
Και εκείνη και τα μικρά της;

(Μας παρακαλεί η Μαρία Τ.)

ΥΓ «αμφ.»:
Δεν την γνωρίζετε την Παναγιώτα;
Ε, και;
Ούτε και μεις…
Γιατί;
Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε κάποιον για να κάνουμε προσευχή γι΄αυτόν;
Και στην περίπτωση της Παναγιώτας, μάλιστα, μιλάμε και για αρκετούς ακόμα (σύζυγος, άλλα παιδιά ενδεχομένως, παππούδες και γιαγιάδες…)
Κυρίως όμως για τις 2 ψυχούλες, που μεγαλώνουν μέσα της…
Μέχρι πότε;
Μέχρι να μάθουμε νέα…

(Πειστήκαμε ή έχουμε κι άλλη δικαιολογία για να μην πάρουμε στα σοβαρά αυτήν την έκκληση;)

https://amfoterodexios.blogspot.com/

 

Γέροντα Θαδδαίου τῆς Βιτόβνιτσα:Τό δίχτυ τῶν λογισμῶν

https://iconandlight.files.wordpress.com/2014/07/ceb3-ceb8ceb1ceb4ceb4ceb1ceafcebfcf82.jpg?w=1400

Λογισμοί εμφυτεύονται στο νου μας κάθε ώρα και στιγμή, απ΄όλες τις πλευρές και τις κατευθύνσεις. Αν μπορούσαμε να δούμε τις ακτίνες των λογισμών θα βλέπαμε ένα μεγάλο δίχτυ λογισμών. Ο καθένας μας έχει έναν δέκτη στο μυαλό του, έναν δέκτη πολύ πιο ακριβή και περίπλοκο από τον αντίστοιχο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό.

 Πόσο υπέροχο είναι το ανθρώπινο μυαλό !! Δυστυχώς δεν το εκτιμούμε αυτό. Δε γνωρίζουμε πώς να ενώσουμε τον εαυτό μας με την πηγή της Ζωής και να νιώσουμε χαρά.

Ο αντίδικος σπέρνει διαρκώς σπόρους στο νου μας. Στον Άγιο Αντώνιο επετράπη να δει τους ιστούς των λογισμών γύρω του κι όταν τους είδε αναφώνησε: «Κύριε ποιός μπορεί να σωθεί»; Και άκουσε μια φωνή να του λέει: ¨Μόνο οι πράοι και οι ταπεινοί στην καρδιά «.
Τα κακά πνεύματα δεν μπορούν να προσβάλλουν όσους έχουν πραότητα και ταπείνωση στην καρδιά, διότι είναι ενωμένοι με την ειρήνη και τη σιωπή. Δεν έχουν αρνητικούς λογισμούς.

Από το βιβλίο : ΟΙ ΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

face book
Chris Vlahoyiannis   

 

Το Χαμόγελο του Ετοιμοθάνατου Ήρωα

Σχετική εικόνα

 

Η Μάχη της Κρήτης με τα Μάτια Γερμανού Αλεξιπτωτιστή

Αφήγηση ενός Γερμανού αξιωματικού των αλεξιπτωτιστών για περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Γαλατά των Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η κυρία προσπάθεια των Γερμανών στην Μάχη της Κρήτης (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941):

Στὸ λιγοστὸ φῶς τῆς ἡμέρας θυμᾶμαι ποὺ  πετάχθηκε σὰν ἀγρίμι μέσα ἀπὸ τοὺς ἀγκαθωτοὺς θάμνους, σὰν ἀστραπή, μιὰ λεβεντόκορμη σιλουέτα, στὰ μαύρα ντυμένη, μὲ ψηλὲς μπότες καὶ σαρίκι στὸ κεφάλι, ποὺ δίχως καθυστέρηση φύτεψε μὲ τὸ γερμανικὸ αὐτόματο, ποὺ κρατοῦσε, πέντε σφαῖρες στὸ στομάχι δύο ἀλεξιπτωτιστῶν. Συνέχεια ανάγνωσης