ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!

Διαβάζουμε:
και θέλουμε να καλέσουμε όλους τους συμπατριώτες σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ!
Τα μνημόνια ήρθαν για να μας βάλουν στο χέρι, να μας τα πάρουν όλα και η αρχή γίνεται με την Μακεδονία! 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

http://topothoumeno.blogspot.gr/2018/05/blog-post_44.html#more

 

Το dispensationalist εσχατολογικό θεολογικό υπόβαθρο πίσω από την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ


«Το Ισραήλ έχει ευλογήσει αυτόν τον κόσμο δείχνοντας μας Εσένα, τον αληθινό Θεό, μέσα από το μήνυμα των προφητών του, των Γραφών και του Μεσσία».

Αυτά τα λόγια είπε στην προσευχή του στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, ο Robert Jeffress, ο ίδιος πάστορας που έκανε το «Make America Great Again» ύμνο. Συνέχεια ανάγνωσης

 

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ… Εμφυτεύουν μικροτσίπ για όλες τις δουλειές

Εμφυτεύουν μικροτσίπ για όλες τις δουλειές
Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας και πλέον η καθημερινότητά μας βασίζεται στις μαγνητικές και ηλεκτρονικές διαδράσεις συσκευών και κυκλωμάτων που χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εργασίες και στις ασχολίες μας.

Wi-Fi, Bluetooth, NFC, όλα τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση του χρήστη, διαβιβάζοντας ψηφιακά τα καθημερινά του «μικρο-αιτήματα». Για παράδειγμα, το NFC (Near Field Communication – Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου) που πλέον υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα smartphones σάς επιτρέπει να πληρώνετε με το κινητό σας ή να ελέγχετε τις γύρω σας συμβατές συσκευές. Ως γνωστόν, το smartphone πλέον χρησιμοποιείται για αμέτρητες χρήσεις τέτοιου είδους. Τώρα, σκεφθείτε μια υλοποίηση, όπου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιείτε το κινητό σας…

NFC, η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και... τα εμφυτεύματα
NFC, η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και… τα εμφυτεύματα

Σουηδοί, οι φίλοι της τεχνολογίας

Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με… μικροτσίπ. Έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μπορεί να είναι το κλειδί για δεκάδες εφαρμογές της καθημερινότητάς σας. Ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση κλειδιών, πιστωτικής κάρτας, αλλά και εισιτηρίων για το τρένο.

Μπορεί να μοιάζει με οργουελικός εφιάλτης, όμως στη Σουηδία αποτελεί πραγματικότητα για το ολοένα και αυξανόμενο κοινό, που προτιμά να ζει με μεγαλύτερες ανέσεις, παρά να ανησυχεί για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς του.

Τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Οι Σουηδοί πλέον δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα, με τους πολίτες να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις νέες τεχνολογίες και να διατίθενται να μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες, ως μέρος μιας κοινωνίας που λειτουργεί με διαφάνεια.

Μπορούν να αποθηκεύσουν εισιτήρια τρένων, κωδικούς εισόδου, πληροφορίες για αυτόματους πωλητές και άλλαΜια γυναίκα από τη Σουηδία, η Ulrika Celsing έχει ένα μικροτσίπ στο χέρι της , το οποίο έχει αντικαταστήσει την κάρτα της για το γυμναστήριο, αλλά και το κλειδί για το γραφείο της. Η 28χρονη περνά το χέρι της κοντά σε ένα μικρό κουτί και πληκτρολογεί τον κωδικό της για να εισέλθει στον χώρο εργασίας της.

Η κρατική σιδηροδρομική υπηρεσία SJ ξεκίνησε να σκανάρει τα βιομετρικά τσιπ στα χέρια των επιβατών πριν από περίπου έναν χρόνο. Γύρω στους 130 ανθρώπους χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να πληρώνουν το εισιτήριό τους.

Η χώρα, που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, δείχνει ιδιαίτερα «άνετη» με τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών, το οποίο σίγουρα βοήθησε στην ευρύτερη διείσδυση του μικροτσίπ.

 

Εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες… (σχόλιο γιά τό συνέδριο στήν Θεσ/νίκη γιά τήν «Πανορθόδοξη Σύνοδο»)

Ἐπειδή ἔγινε εὐρέως  ἀντιληπτό ὅτι ἡ οἰκουμενιστική γραμμή πού προσπάθησε ἡ Σύνοδος τοῦ Ἰουνίου τοῦ 2016 στό Κολυμπάρι νά θεσμοθετήσει, δέν ἔγινε ἀποδεκτή ἀπό τόν ὀρθόδοξο κλῆρο καί λαό, κάποιοι ἐπίμονα προσπαθοῦν μέ πολυήμερα συνέδρια καί μέ ὑψηλά ἐκκλησιαστικά πρόσωπα νά μεταστρέψουν τό κλίμα!

Τίς ἑπόμενες ἡμέρες λοιπόν θά πραγματοποιηθεῖ στήν Θεσσαλονίκη πενθήμερο συνέδριο μέ δεκάδες εἰσηγήσεις γιά τήν «Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο». Όλοι οι προσκεκλημένοι ἀνεξαιρέτως  ἔχουν ἔργω τέ καί λόγω  ἐκδηλώσει πολλάκις τά οἰκουμενιστικά τούς φρονήματα! Ξεχωρίζουν Προκαθήμενοι Ἐκκλησιῶν καί Ἱεράρχες τοῦ Οἰκουμενικοῦ θρόνου καί τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος  καθώς καί πλεῖστοι Καθηγητές Θεολογικῶν Σχολῶν ἐγχωρίων καί ξένων!

Ἐνώπιον αὐτῆς τῆς κατάστασης ὀφείλουμε ὅλοι μέ πίστη στό Θεό καί ἐμπιστευόμενοι Ὀρθόδοξους Πνευματικούς Πατέρες νά κάνουμε μία ὀρθόδοξη ἀντίσταση πνεύματος! Ἡ Ἀλήθεια τῆς Πίστεως μας ὅσο κι ἄν γίνεται προσπάθεια νά μαγαριστεῖ μέ ἀλλότρια στοιχεῖα πάντα θά ὑπερνικάει τά φτωχά μυαλά ἀνθρώπων πού καινολογοῦν κατά παραχάραξη Αὐτῆς καί κενολογοῦν!

Ἐάν μή Κύριος οἰκοδομήση οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες!

πηγή

 

»Νεομάρτυρες Νικόλαος ο εκ Μετσόβου και Νικόλαος ο εξ’ Ιωαννίνων: Βίοι παράλληλοι».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΚ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

*Η παρούσα εισήγησις, εκφωνήθηκε υπό του π. Θωμά Ανδρέου, σε εσπερινή ημερίδα στις 14-5-2017 με θέμα : »Νεομάρτυς Νικόλαος ο Μετσοβίτης, 400 χρόνια από το μαρτύριο του» υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Ιωαννίνων, στην γενέτειρα του Νεομάρτυρα, Μέτσοβο.

Πριν ξεκινήσω την εισήγηση μου, Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Ιωαννίνων κ. Μάξιμε, κ. Δήμαρχε, κ. Προκοσμήτορα και αξιότιμοι παριστάμενοι, οφείλω να ευχαριστήσω θερμώς για την ευγενή πρόσκληση ώστε να συμμετάσχω στην παρούσα ημερίδα προς τιμήν του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου του Μετσοβίτου, τον σεβαστό μου Ακαδημαϊκό διδάσκαλο Ελιγιμότατο Καθηγητή και Προκοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΚ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Είναι συγκινητικό τουλάχιστον, να βρίσκεσαι ομιλών περί του νεομάρτυρος Νικολάου του Μετσοβίτου, εδώ, στην γενέτειρα και ιδιαιτέρα του πατρίδα όπου το πρώτον είδε το φως του ηλίου ο Νικόλαος Μπασδάνης ή Βλαχονικόλας[1]. Στον ιστορικό αυτό τόπο της Ηπείρου που ανέδειξε μεγάλες μορφές της Εκκλησίας και του Γένους, ο Νικόλαος περνά τα παιδικά και πρώιμα εφηβικά του χρόνια. Πριν επεκταθούμε όμως στα συναξαριστικά στοιχεία, ας δούμε επ’ ολίγον τι σημαίνει ο όρος Νεομάρτυρας. Συνέχεια ανάγνωσης