ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ξεκινά η διαδικασία εκδόσεως της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Κάρτας Πολίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονικη ταυτοτητα καταδοτης

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις νέες ταυτότητες-

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή υπουργική απόφαση για τις νέου τύπου ταυτότητες με τα μικροτσίπ που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές.

Με παράβολο 10 ευρώ, μειωμένο κατά το ήμιση για τους πολύτεκνους οι  πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου ταυτότητες με το ενσωματωμένο μικροτσίπ.

Οι νέες ταυτότητες εκδίδονται από το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, για την περιφέρεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και από την Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την υπόλοιπη Χώρα.

Στην μπροστινή όψη, που θα φέρει και τη φωτογραφία και την υπογραφή του κατόχου θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης , η ιθαγένεια η ημερομηνία λήξης, ο αριθμός πρόσβασης της κάρτας και η αρχή έκδοσης

Στην μπροστινή όψη, που θα φέρει και τη φωτογραφία και την υπογραφή του κατόχου θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης , η ιθαγένεια η ημερομηνία λήξης, ο αριθμός πρόσβασης της κάρτας και η αρχή έκδοσης

Oπου δεν υφίστανται τέτοιες υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερομένου.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης – προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς των δικαιολογητικών και του δελτίου προς και από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πίσω μέρος της νέας ταυτότητας θα αναγράφεται το όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), καθώς και το ψηφιακό αποτύπωμα.

Στο πίσω μέρος της νέας ταυτότητας θα αναγράφεται το όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), καθώς και το ψηφιακό αποτύπωμα.

Για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, το παράβολο της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται στο ήμισυ.

Οι παλαιού τύπου ταυτότητας θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά σε διάστημα πέντε ετών.

Ειδικότερα οι ταυτότητες θα πρέπει να αντικατασταθούν ως εξής:

  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13 της κ.υ.α..
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης.
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β).
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ).
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ).

Μέχρι την αντικατάστασή τους ισχύουν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς τους παύει μετά το πέρας διαστήματος πέντε ετών.

Η ημερομηνία έναρξης της έκδοσης δελτίων ταυτότητας νέου τύπου, καθορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο τεχνικής ετοιμότητας της Διοίκησης.

 

Το πνεύμα της τύφλωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για πνευματικη τυφλωση

 

«Είναι τρομερή  η δεύτερη έλευση του Χριστού και η φρικτή τελική κρίση του κόσμου, αλλά όχι χωρίς  την μεγάλη φρικτή δοκιμασία  πρώτα την εμφάνιση του Αντίχριστου» – έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ .

Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από την ένταξη του αντίχριστου είναι το πνεύμα της τύφλωσης.

 Το πνευματικό μυαλό θα είναι  σπάνιο, πιο συχνά το σαρκικό  μυαλό θα επικρατήσει έτσι οι άνθρωποι δεν θα  βλέπουν τον αντίχριστο αλλά  θα δουν σε αυτόν έναν ευεργέτη.

 Μετά από όλα αυτά  για να αποκτήσεις  το πνευματικό μυαλό σαν  ένα παιδί να μην αποκλίνεις  από τη μητέρα σου από την ορθόδοξη  εκκλησία, συνεχώς να  καθοδηγείται από την Αγία Γραφή όπως  αποδειχθεί εδώ και αιώνες .. Ο ίδιος ο Χριστός μας λέει  «Προσέχετε δε τους εαυτούς σας, μήπως γίνουν βαρειές οι καρδιές σας και ασυγκίνητες στον λόγον του Θεού από την κραιπάλην και από την μέθην και από τας βασανιστικάς φροντίδας της παρούσης ζωής. Να είσθε άγρυπνοι, μήπως τυχόν και μέσα εις την κατάστασιν αυτήν της πνευματικής χαλαρώσεως και παραζάλης πέση επάνω σας άξαφνα η μεγάλη εκείνη ημέρα της δευτέρας παρουσίας. » (Λουκά 21, 34).

 Η υπερβολική εμβάπτιση στη φροντίδα της υλικής ζωής συμβάλλει στην ανάπτυξη του κοσμικού μυαλού, το οποίο δεν θα λάβει τη σωστή στιγμή τις θεϊκές αποκαλύψεις. Για να κάνει ένα άτομο μη ευαίσθητο στη σωτηρία του, ο εχθρός θα τον πολεμά  με μεγάλη προσοχή.

 Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν πώς να επιθυμούν την αιώνια ζωή, η πιθανότητα της αιώνιας καταδίκης θα πάψει να τους τρομάζει. Όλη η προσοχή θα επικεντρωθεί στα προβλήματα της ημέρας

Αδελφοί και αδελφές! Αφήστε τα προβλήματα, τη φασαρία, το πρόβλημα! Πετάξτε  τα πάντα, φροντίζετε την ψυχή σας, τη σωτηρία σας! Αυτό είναι σημαντικό! Σκεφτείτε πού θα είστε εάν πεθάνετε σήμερα; Πηγαίνετε στην εκκλησία. Μετανοήστε, κοινωνάτε.!  

 

(Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουργιάννο.)

 

Τό Μαρινιώ τοῦ Λεωνίδι.

 
 
 
 
 
 
 
 
Κάθε Σάββατο τό Μαρινιώ στό σπερνό θυμιάζει. 
Καί μαζί μέ τούς ἁγίους λιβανίζει καί τούς ἀρχαίους
πού ὁ γιός της ὁ Γιάννης ἔχει ζωγραφίσει 
κι εἶναι κρεμασμένοι στούς τοίχους τοῦ καφενείου τους.
-Μάνα, τῆς λέει, ἐτοῦτοι δέν ἤτανε χριστιανοί…
-Δέν πειράζει παιδί μου κι αὐτοί ψυχή ἔχουνε.
Ὡς ἄλλη ἱέρεια, μοῦ ἐλεγε ὁ φίλος μου.

ΠΗΓΗ/.http://froudarakis1.blogspot.gr/

 

Αυτό δεν προβλέπεται από την συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό γίνεται με εντολή Τσίπρα. Μήνυμα ότι η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης μπορεί και πρέπει να αλλάξει…

Δεν μας «απειλεί» η Τουρκία με συμβατικό Πόλεμο…

Εμείς παραδίδουμε την χώρα μας…πίσω από πατριωτικές εξάρσεις..


Tην σκοτώνουμε κάθε χρόνο την πατρίδα μας. 

Κάθε ώρα και κάθε λεπτό….

Ήταν «επιτυχημένη» τελικά η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Ήταν προγραμματισμένη.


Στο καπάκι για να θολώσουμε τα νερά βραβεύουμε την Μπουμπουλίνα….Πετάμε σπόντες για δήθεν επιστρατεύσεις…


για να δούμε όμως…ποιος θα γελάσει τελευταίος…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ