ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ «ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1910-1979 – Θαυμαστά περιστατικά από τον βίον της…

1) Μαρτυρία Ηγουμένης Αναστασίας Καστρινού († 2004)
Ένα βράδυ η Γερόντισσα αισθανόταν αγωνία. Περί τας 03.00 π.μ. εισήλθε στον ναόν με το κομβοσχοινάκι της στα χέρια και μετ’ ολίγον εξήλθεν. 
«Διαβάσατε μόνες σας την ακολουθίαν· πάω γρήγορα να σώσω δύο ψυχές», 
είπε στις μοναχές. 
Επήρε αξημέρωτα το πρώτο πρωινό λεωφορείο για την πόλι. 

Συνέχεια ανάγνωσης

 

Η στιγμή που πέθανε η θρησκεία…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΟΚΡΙΤΕς
ΧΘΕΣ το βράδυ θα ακούσαμε το εκτενέστατο ευαγγέλιο με τα φοβερά ουαί,τα οποία εξαπέλυσε ο Χριστός σε γραμματείς και φαρισαίους και δι’ αυτών σε κάθε νομότυπη θρησκευτική εξουσία και την κλειστή σέχτα,ο ιερατείο του ναού.Επί τριάμισι χρόνια οι αυστηροί άνθρωποι της θρησκείας έθεταν προσκόμματα και σκάνδαλα στο έργο του Ιησού για να μην χάσουν την αποκλειστικότητα και τον έλεγχο πάνω στον λαό. Εχθές ο Ιησούς τους παρομοίασε με τους κακούς γεωργούς που σκότωσαν τους αληθινούς δούλους του Θεού και κατέστρεψαν τον αμπελώνα του Ισραήλ,για να τον κάνουν κτήμα της πλάνης και της εξουσίας τους. Επίσης πρόβλεψε ότι θα Τον θανατώσουν και προκάλεσε την αυθαίρετη καθαρότητα τους, προκρίνοντας τους μετανοημένους αμαρτωλούς και τις πόρνες ως αληθινούς μαθητές της βασιλείας.
   Απόψε τελειώνει με το ιουδαϊκό ιερατείο και κάθε θρησκευτικό κατεστημένο. Ο καιρός της κρίσης και
των εσχάτων έφθασε. Τέλος στις σκιές,τους τύπους και την μακροθυμία. Τώρα ο Χριστός μέσα στο Ιερό είναι ο Γιαχβέ στην δόξα Του που κρίνει τον απειθή λαό και εκδικείται την προφητοκτονία όλων των αιώνων. Τώρα είναι η ώρα του κατακλυσμού, είναι το πάσχα, τα έσχατα. Τώρα εγκαινιάζεται η Εκκλησία. Ανοίγει και πάλι η κιβωτός και όποιος παραμένει στο μίσος και την θρησκοληψία-ειδωλολατρία μένει απ έξω. Ο Ησαΐας προφήτεψε ότι θα καταδικάσουν τον Μεσσία και θα μείνουν αυτοκατάκριτοι. Ο Χριστός θα προφητεύσει την καταστροφή και του ιδίου του Ναού. Ο Θεός των πατέρων εγκατέλειψε το Ιερό Του. Ήλθε ο ίδιος ως Άνθρωπος στον ναό Του και οι δικοί Του δεν Τον γνώρισαν. Τώρα η σωτηρία φθάνει για τα έθνη και όσους από τους ταπεινούς ιουδαίους πίστεψαν. Εγκαινίζεται καινή διαθήκη. Εγκαινίζεται η πίστη και η αποκάλυψη.
    Αυτά τα ουαί, ίσως απευθύνονται και στον καθένα μας αν παραμένουμε στον θρησκευτικό τύπο χωρίς ουσία ή αν έχουμε μεγάλη ιδέα για την σπουδαιότητα μας, εξουθενώνοντας τους άλλους.
   Ο Σταυρός πέφτει ανάμεσα μας σαν μαχαίρι. Θα μείνουμε στα είδωλα της θρησκευτικής αυτάρκειας ή θα ζήσουμε σαν κοινωνικά και μεταδοτικά μέλη τη εκκλησίας;…
 

Και η Διοίκηση της Εκκλησίας τι κάνει, Σεβασιώτατε, για ετοιμάσει το λαό για το shock, πνευματικά και υλικά;

thermo nikolaos


Για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στον Απρίλιο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή των Βαΐων.

Ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας μετά τα τελευταία γεγονότα σε Αιγαίο και Έβρο, τόνισε ότι σύμφωνα με όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από υψηλά στελέχη της παγκόσμιας κοινότητας διαβλέπει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

»Δυστυχώς διαβλέπω θερμό επεισόδιο με βάση όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες. Δεν το λέει αυτό κανένας τυχαίος. Το λέει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, ότι μέσα στον Απρίλιο πάμε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος χαρακτήρισε δυσχερή την θέση της χώρας, όμως τόνισε ότι οι Ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας.

»Βλέπετε είναι προσχεδιασμένα και η θέση μας είναι δυσχερής, ευτυχώς οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και θα υπερασπιστούν τα σύνορά μας» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/20917-fthiotidos-nikolaos-diablepo-thermo-epeisodio-me-tin-tourkia