ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ξεκινά η διαδικασία εκδόσεως της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας-Κάρτας Πολίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονικη ταυτοτητα καταδοτης

Στο ΦΕΚ η απόφαση για τις νέες ταυτότητες-

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή υπουργική απόφαση για τις νέου τύπου ταυτότητες με τα μικροτσίπ που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές.

Με παράβολο 10 ευρώ, μειωμένο κατά το ήμιση για τους πολύτεκνους οι  πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου ταυτότητες με το ενσωματωμένο μικροτσίπ.

Οι νέες ταυτότητες εκδίδονται από το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου, για την περιφέρεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ή Θεσσαλονίκης και από την Υποδιεύθυνση ή το Τμήμα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του ενδιαφερομένου για την υπόλοιπη Χώρα.

Στην μπροστινή όψη, που θα φέρει και τη φωτογραφία και την υπογραφή του κατόχου θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης , η ιθαγένεια η ημερομηνία λήξης, ο αριθμός πρόσβασης της κάρτας και η αρχή έκδοσης

Στην μπροστινή όψη, που θα φέρει και τη φωτογραφία και την υπογραφή του κατόχου θα αναγράφονται ο αριθμός ταυτότητας, το φύλο, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης , η ιθαγένεια η ημερομηνία λήξης, ο αριθμός πρόσβασης της κάρτας και η αρχή έκδοσης

Oπου δεν υφίστανται τέτοιες υπηρεσίες, τα δελτία ταυτότητας εκδίδονται από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο ασκεί αρμοδιότητες ασφαλείας στον τόπο κατοικίας του ενδιαφερομένου.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, καταβάλλεται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης – προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς των δικαιολογητικών και του δελτίου προς και από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πίσω μέρος της νέας ταυτότητας θα αναγράφεται το όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), καθώς και το ψηφιακό αποτύπωμα.

Στο πίσω μέρος της νέας ταυτότητας θα αναγράφεται το όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ημερομηνία έκδοσης, Ομάδα Αίματος, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), καθώς και το ψηφιακό αποτύπωμα.

Για τα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, το παράβολο της προηγούμενης παραγράφου ορίζεται στο ήμισυ.

Οι παλαιού τύπου ταυτότητας θα αντικατασταθούν υποχρεωτικά σε διάστημα πέντε ετών.

Ειδικότερα οι ταυτότητες θα πρέπει να αντικατασταθούν ως εξής:

  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Α έως και Ε, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης του άρθρου 13 της κ.υ.α..
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Ζ έως και Κ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών, από το πέρας της προθεσμίας της προηγούμενης περίπτωσης.
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Λ έως και Ο, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (β).
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Π έως και Σ, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (γ).
  • Δελτία με πρώτο γράμμα επωνύμου κατόχου από Τ έως και Ω, αντικαθίστανται εντός δώδεκα (12) μηνών από το πέρας της προθεσμίας της περίπτωσης (δ).

Μέχρι την αντικατάστασή τους ισχύουν κανονικά. Σε κάθε περίπτωση η ισχύς τους παύει μετά το πέρας διαστήματος πέντε ετών.

Η ημερομηνία έναρξης της έκδοσης δελτίων ταυτότητας νέου τύπου, καθορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο τεχνικής ετοιμότητας της Διοίκησης.

 

Το πνεύμα της τύφλωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για πνευματικη τυφλωση

 

«Είναι τρομερή  η δεύτερη έλευση του Χριστού και η φρικτή τελική κρίση του κόσμου, αλλά όχι χωρίς  την μεγάλη φρικτή δοκιμασία  πρώτα την εμφάνιση του Αντίχριστου» – έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΤΗΣ ΟΠΤΙΝΑ .

Η κύρια καταστροφή της εποχής πριν από την ένταξη του αντίχριστου είναι το πνεύμα της τύφλωσης.

 Το πνευματικό μυαλό θα είναι  σπάνιο, πιο συχνά το σαρκικό  μυαλό θα επικρατήσει έτσι οι άνθρωποι δεν θα  βλέπουν τον αντίχριστο αλλά  θα δουν σε αυτόν έναν ευεργέτη.

 Μετά από όλα αυτά  για να αποκτήσεις  το πνευματικό μυαλό σαν  ένα παιδί να μην αποκλίνεις  από τη μητέρα σου από την ορθόδοξη  εκκλησία, συνεχώς να  καθοδηγείται από την Αγία Γραφή όπως  αποδειχθεί εδώ και αιώνες .. Ο ίδιος ο Χριστός μας λέει  «Προσέχετε δε τους εαυτούς σας, μήπως γίνουν βαρειές οι καρδιές σας και ασυγκίνητες στον λόγον του Θεού από την κραιπάλην και από την μέθην και από τας βασανιστικάς φροντίδας της παρούσης ζωής. Να είσθε άγρυπνοι, μήπως τυχόν και μέσα εις την κατάστασιν αυτήν της πνευματικής χαλαρώσεως και παραζάλης πέση επάνω σας άξαφνα η μεγάλη εκείνη ημέρα της δευτέρας παρουσίας. » (Λουκά 21, 34).

 Η υπερβολική εμβάπτιση στη φροντίδα της υλικής ζωής συμβάλλει στην ανάπτυξη του κοσμικού μυαλού, το οποίο δεν θα λάβει τη σωστή στιγμή τις θεϊκές αποκαλύψεις. Για να κάνει ένα άτομο μη ευαίσθητο στη σωτηρία του, ο εχθρός θα τον πολεμά  με μεγάλη προσοχή.

 Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν πώς να επιθυμούν την αιώνια ζωή, η πιθανότητα της αιώνιας καταδίκης θα πάψει να τους τρομάζει. Όλη η προσοχή θα επικεντρωθεί στα προβλήματα της ημέρας

Αδελφοί και αδελφές! Αφήστε τα προβλήματα, τη φασαρία, το πρόβλημα! Πετάξτε  τα πάντα, φροντίζετε την ψυχή σας, τη σωτηρία σας! Αυτό είναι σημαντικό! Σκεφτείτε πού θα είστε εάν πεθάνετε σήμερα; Πηγαίνετε στην εκκλησία. Μετανοήστε, κοινωνάτε.!  

 

(Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουργιάννο.)

 

Τό Μαρινιώ τοῦ Λεωνίδι.

 
 
 
 
 
 
 
 
Κάθε Σάββατο τό Μαρινιώ στό σπερνό θυμιάζει. 
Καί μαζί μέ τούς ἁγίους λιβανίζει καί τούς ἀρχαίους
πού ὁ γιός της ὁ Γιάννης ἔχει ζωγραφίσει 
κι εἶναι κρεμασμένοι στούς τοίχους τοῦ καφενείου τους.
-Μάνα, τῆς λέει, ἐτοῦτοι δέν ἤτανε χριστιανοί…
-Δέν πειράζει παιδί μου κι αὐτοί ψυχή ἔχουνε.
Ὡς ἄλλη ἱέρεια, μοῦ ἐλεγε ὁ φίλος μου.

ΠΗΓΗ/.http://froudarakis1.blogspot.gr/

 

Αυτό δεν προβλέπεται από την συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό γίνεται με εντολή Τσίπρα. Μήνυμα ότι η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάνης μπορεί και πρέπει να αλλάξει…

Δεν μας «απειλεί» η Τουρκία με συμβατικό Πόλεμο…

Εμείς παραδίδουμε την χώρα μας…πίσω από πατριωτικές εξάρσεις..


Tην σκοτώνουμε κάθε χρόνο την πατρίδα μας. 

Κάθε ώρα και κάθε λεπτό….

Ήταν «επιτυχημένη» τελικά η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. Ήταν προγραμματισμένη.


Στο καπάκι για να θολώσουμε τα νερά βραβεύουμε την Μπουμπουλίνα….Πετάμε σπόντες για δήθεν επιστρατεύσεις…


για να δούμε όμως…ποιος θα γελάσει τελευταίος…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

 

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ρέκβιεμ για την Ελλάδα που χάνεται
Γράφει ο Αντώνης Λαμπίδης
Πένθιμος ο τίτλος, θρηνητικό το περιεχόμενο. Γραφή αγωνιώδης, αιρετική, σε πρώτο πρόσωπο. Η μακρά απουσία μου από τούτη εδώ τη φιλόξενη στήλη είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Μήνες τώρα, αποτυπώνω σε φράσεις την αγωνία μου για την παράνοια των καιρών. Γράφω και σβήνω κείμενα συνεχώς. Κάθε απόπειρα αποτίμησης των τεκταινομένων σκοντάφτει στις αντιφάσεις ενός παραλογισμού που έχει κατακαλύψει τα πάντα.

Συνέχεια ανάγνωσης

 

«Νέα Εποχή και Οικουμενισμός»

 

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου, Θεολόγου, Συγγραφέως, Διευθυντού του Γραφείου Αιρέσεων καί Παραθρησκειών τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Εν Πειραιεί τη 28η Απριλίου 2018

 

Εισήγηση με θέμα: «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ» που δόθηκε σε Αντιαιρετική Ημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς την 26η Απριλίου 2018 στην Αίθουσα του «Πειραϊκού Συνδέσμου Πειραιώς» με γενικό θέμα   «ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

Σεβασμιώτατε ποιμενάρχα μας, σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι. Πριν να ξεκινήσω θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ για την τιμή της αναθέσεως της παρούσης ομιλίας, στα πλαίσια της παρούσης Ημερίδος με γενικό θέμα  «Πτυχές του Αποκρυφισμού της Νέας Εποχής». Το θέμα μου έχει τίτλο: «Νέα Εποχή και Οικουμενισμός» και περιλαμβάνει μια σύντομη εισαγωγή, μια συνοπτική παρουσίαση των δύο σπουδαιοτέρων σκοτεινών και αντιχρίστων κινημάτων της εποχής μας, της λεγόμενης Νέας Εποχής και του Οικουμενισμού, την διαλεκτική σχέση μεταξύ Νέας Εποχής και Οικουμενισμού και τέλος κάποια συμπεράσματα.

Εισαγωγικά

Οι αιρέσεις και γενικότερα τα ποικίλα συστήματα των σκοτεινών και αντιχρίστων δυνάμεων πάντοτε υπήρξαν ο μεγαλύτερος εχθρός στη ζωή της Εκκλησίας, το πιο επικίνδυνο όπλο του προαιωνίου αντιδίκου και αντιπάλου της σωτηρίας μας, του διαβόλου. Η αγία μας Εκκλησία κατά την μακραίωνα δισχιλιετή ιστορική πορεία της κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πλειάδα αιρέσεων και παραθρησκευτικών ομάδων, οι οποίες επιχειρούσαν με πολλούς και ποικίλους τρόπους και μεθόδους προσηλυτισμού, να προσελκύσουν τα θύματά τους στην πλάνη και εν τέλει στην απώλεια. Διά των αγίων Πατέρων και με την συγκρότηση Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων αντιμετώπισε με επιτυχία, συνεργούσης της Χάριτος, όλες αυτές τις αιρέσεις. Σήμερα η Εκκλησία μας καλείται κυρίως να αντιμετωπίσει δύο νέες ύπουλες και επικίνδυνες αιρέσεις, δύο πολυκέφαλα θηρία, δύο σκοτεινά, δαιμονικά και αντίχριστα κινήματα παγκοσμίων διαστάσεων, τη λεγόμενη Νέα Εποχή και τον Οικουμενισμό. Τα δύο αυτά κινήματα αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή στη ζωή της Εκκλησίας, διότι κινούνται ευέλικτα και παραπλανητικά σε πολλά επίπεδα συγχρόνως, γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσει ο ερευνητής τα όριά τους και να αξιολογήσει πλήρως την διαβρωτική τους δράση.      Συνέχεια ανάγνωσης

 

«Ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι ο Θεός του Ισλάμ!…» // The Hamas chief’s son said: «The greatest terrorist is the God of Islam! …»

Ο Παλαιστίνιος Μοσάμπ Γιούσεφ, γιος του αρχηγού της Χαμάς, έφυγε στην Αμερική, έγινε Χριστιανός [«Ν»: Υποθέτω όχι ορθόδοξος, γι’ αυτό δείτε παρακαλώ και εδώ] και καλεί τους μουσουλμάνους να ξυπνήσουν.

Βίντεο από balanthsberoia duo.

Παρακαλώ, δείτε επίσης:

Το ήθος του Μωάμεθ
Χριστιανικά θαύματα σε μουσουλμάνους
Μουσουλμάνοι που αγίασαν ως χριστιανοί
Παύλος, το χριστιανικό ανάλογο του Μωάμεθ
Η σωτηρία κατά το Ισλάμ και το Xριστιανισμό: μια σύγκριση
Σημειώσεις για το Ισλάμ (ηλεκτρονικό βιβλίο)
«ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» – ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Έλληνες αποστάτες από το Ισλάμ (ιστολόγιο)
Το ορθόδοξο χριστιανικό αίσθημα για τους διωγμούς των χριστιανών από τους Ισλαμιστές

A Christian perspective on Islam
Paul, the Christian equivalent to Mohammed
From Islam to Christianity: To our brethren who converted from Islam to Protestantism or Roman Catholicism
From Islam to Christianity: Saints in the Way to the Lihgt
The Orthodox Christian sentiment regarding the persecutions of Christians by Islamists
God the Holy Trinity: ‘The Lover of Mankind’
Murdered by Muhammad – The Brutal Deaths of Islam’s Earliest Enemies

http://o-nekros.blogspot.gr/