ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Η μικρή Zhou Dingshuang ζει στην Κίνα και είναι κυριολεκτικά τα χέρια και τα πόδια του 12χρονου ανάπηρου αδελφού της, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα κίνησης από τη γέννησή του.

Παρά τα πολλές φορές επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, την προσωπική της κούραση ή οποιαδήποτε δυσκολία μπορεί να παρουσιαστεί, η εννιάχρονη Zhou δεν αφήνει ποτέ πίσω τον αδερφό της, Dingfu.

«Δεν θα τον αφήσω ποτέ πίσω. Θα είμαι τα πόδια του για πάντα».

Κάθε πρωί η γλυκιά Zhou πλένει τα χέρια και το πρόσωπο του αδερφού της, τον βοηθάει να ντυθεί και έπειτα τον ανεβάζει στις πλάτες της και κατευθύνονται προς το σχολείο, από το οποίο να σημειωθεί πως δεν έχουν χάσει ούτε ένα μάθημα.

Αφού γυρίσουν από το σχολείο, το κοριτσάκι βοηθάει τον μικρό Dingfu με τις εργασίες του και μετά συμβάλει στις δουλειές του σπιτιού, αφού και οι δύο γονείς της είναι ανάπηροι.

Πλένει τα λαχανικά, ταΐζει τα ζώα που εκτρέφουν και πλένει τα ρούχα της οικογένειας στο χέρι.

Η δασκάλα των αχώριστων αδερφών, Liu Yan, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως έχει κλείσει έναν ξενώνα για τα δύο παιδιά, αφού πρόσεξε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

Ο ξενώνας αυτός απέχει 500 μέτρα από το σχολείο, οπότε η μικρή κουβαλά τον αδερφό της όπως και να ‘χει, χωρίς να κουράζεται ή να μετανιώνει.

 

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ «ΝΗΠΤΙΚΟΥ»

Αποτέλεσμα εικόνας για νηπτικος
Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το επίθετο νηπτικός προέρχεται από το ρήμα «νήφω», που σημαίνει «προσέχω». Όταν είμαστε «νηφάλιοι» σημαίνει ότι προσέχουμε. Εννοείται προσέχουμε τον εαυτό μας, δηλαδή γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Άρα για να είμαστε νηφάλιοι, όχι ταραγμένοι, να μην απωθούμε και να μην κατακρίνουμε. Η απώθηση και η κατάκριση είναι χαρακτηριστικά αυτού που δεν προσέχει τον εαυτό του κι αφού δεν προσέχει τον εαυτό του, δεν τον γνωρίζει.

Η αρχική έννοια του ρήματος «νήφω» σημαίνει απέχω από το κρασί, δεν είμαι πότης. Με την οινοποσία αυτό ακριβώς «επτυγχάνουμε» , την λήθη του εαυτού. «Πίνω για να ξεχνώ τον πόνο» ! Η λήθη αυτή είναι η απώθηση. Ό,τι είναι δυσάρεστο, το σπρώχνουμε στο υπόγειο που λέγεται υποσυνείδητο, γιατί είναι σκοτεινό. Είναι σαν ένας σκοτεινός υπόγειος διάδρομος που οδηγεί απ΄ το Ασυνείδητο στη συνείδηση. Από εκεί βέβαια όλα τα δυσάρεστα τείνουν να ανέλθουν στο φως του συνειδητού και μέχρι το κατορθώσουν η ζωή μας είναι ταραγμένη.

Αν θέλετε σίγουρα να αρρωστήσετε, γράφει κάποιος γιατρός στο βιβλίο του, να απωθείτε και να κατακρίνετε. Δηλαδή να μην είμαστε νηπτικοί. Αξιζει να πούμε τώρα, πως η Παράδοση του Ελληνικού Λαού, της Ορθοδοξίας είναι η Νήψη , γι΄ αυτό και ονομάζεται Νηπτική Παράδοση. Η Νηπτική μας Παράδοση διεκόπη από την ξενοκρατία στην Ελλάδα.

 

Δεν θα υπάρχει διαφυγή εαν εγκατασταθεί το 5G δίκτυο!!!!

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ… ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ…

Παρακολουθήστε την συγκλονιστική αποκάλυψη τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα με την εγκατάσταση του δικτύου 5G.
 

Ἐπειδὴ καὶ Ἰουδαῖοι σημεῖον αἰτοῦσι καὶ Ἕλληνες σοφίαν ζητοῦσιν, ἡμεῖς δὲ κηρύσσομεν Χριστὸν ἐσταυρωμένον, Ἰουδαίοις μὲν σκάνδαλον, Ἕλλησι δὲ μωρίαν…» Προς Κορινθίους Α΄ (α΄18–24)

Φωτογραφία του Γιάννης Τσιτλακίδης.

 

https://amfoterodexios.blogspot.gr/