Μη παραδίδετε τα παιδιά σας στα νύχια της Παγκοσμιοποίησης

katanixis.gr: Η πρόκληση δεν είναι αυτή καθαυτή η είδηση, διότι γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τον ρόλο της Disney στην επιβολή της διεστραμμένης νέας τάξης πραγμάτων. Έχει ειδικότητα στη διάδοση του πανσεξουαλισμού στις αθώες παιδικές ψυχούλες μέσα από τις λεγόμενες «παιδικές» της ταινίες, σειρές, κούκλες και με την εισαγωγή χαρακτήρων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Αν έχετε σκοπό να χαρίσετε τέτοιο δώρο σε παιδιά, ανίψια, εγγόνια ξανασκεφτείτε το.
Το μεγαλύτερο ίσως κακό είναι η θλιβερή επιχειρηματολογία του αρθρογράφου στο εν λόγω, απαράδεκτο, άρθρο, την οποία προωθεί και ως άποψη, η εκτίμησή του ότι η Disney είναι συντηρητική (!!!) και τέλος η ευχή του: «Εμείς ευχόμαστε η Disney να τολμήσει! Give Elsa a girlfriend!».
Διαβάστε, προβληματιστείτε, αναλάβετε τις ευθύνες σας και λάβετε τα μέτρα σας
#GIVEELSAAGIRLFRIEND | ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η DISNEY ΝΑ ΕΝΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ;
Θα έχει η Έλσα κοπέλα στο Frozen 2;  Όταν κάποιος ζητάει λεπτομέρειες για το sequel του Frozen, που θα βγει στις αίθουσες την επόμενη χρονιά, η Disney δεν δίνει πολλές απαντήσεις. Όμως, μια συνέντευξη ήρθε να «αναστατώσει» (με την καλή έννοια) τους φανατικούς της ταινίας, ιδιαίτερα αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονταν για την ερωτική ζωή της βασίλισσας της Αρεντέλλας. Ορισμένοι θεατές της oroginal ταινίας του 2013 θεώρησαν ότι το «Let it go» έμοιαζε με ύμνο coming out της πρωταγωνίστριας και μάλιστα ξεκίνησαν ένα κύμα από tweets με το hashtag #GiveElsaAGirlfriend, ζητώντας να αποκτήσει η Έλσα γυναίκα σύντροφο στο «Ψυχρά κι ανάποδα 2» και να γίνει ένα ισχυρό και θετικό gay icon.
Conceal don’t feel, don’t let them know
Well now they know …
Let it go, let it go
Can’t hold it back anymore
– “Let it Go,” “Frozen”
Η μία εκ των σκηνοθετών της ταινίας, η Τζένιφερ Λι, δήλωσε πρόσφατα ανοιχτή στην ιδέα. Μιλώντας στη Huffington Post, η Λι είπε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει το hashtag και ότι χαίρεται που μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση για την εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε μία ταινία animation. «Μου αρέσουν όλα όσα λένε και σκέφτονται οι φαν», δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε αναφέροντας ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην ταινία είναι ευσυνείδητοι, συζητούν όλα τα ενδεχόμενα και ότι η Έλσα έχει έναν εκπληκτικό χαρακτήρα που αγγίζει πάρα πολλούς ανθρώπους. Η Λι ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η Disney λαμβάνει σοβαρά υπόψη της όλα όσα συζητούνται στα social media.
Όλα ξεκίνησαν χάρη στην έφηβη φεμινίστρια και δημιουργό της ιστοσελίδας Feminist Culture Alexis Isabel, που ήταν η πρώτη που τουιίταρε:  «Dear @Disney, #GiveElsaAGirlfriend,» το 2016. Έκτοτε πολλοί θέλουν να δουν την Έλσα να γίνει η πρώτη λεσβία πριγκίπισσα  και η πρώτη λεσβία πρωταγωνίστρια σε μία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων. Το ίδιο θέλει και η ηθοποιός που της δίνει τη φωνή της, η Idina Menzel. Όταν το hashtag έγινε viral, μαζί με το παρόμοιου περιεχομένου hashtag #MakeElsaALesbian, η Μenzel πήρε θέση για τη σεξουαλικότητα της Έλσας, δηλώνοντας πως εγκρίνει αυτό που ζητάει ο κόσμος και πως η Disney οφείλει να αφουγκράζεται το κοινό της.
Πάντως, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Disney έχει προσπαθήσει να εισάγει ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες τις ταινίες της. Για παράδειγμα, πέρυσι στην ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας, ο φίλος του Γκαστόν, ο Λε Φου, παρουσιάστηκε ως gay. Ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας της Disney, χωρίς όμως να αποτελέσει ορόσημο. Μάλιστα ορισμένοι παρατήρησαν ότι η «γκέι σκηνή» της ταινίας έκανε περισσότερο κακό παρά καλό, γιατί παρουσίασε έναν ομοφυλόφιλο χαρακτήρα που χειραγωγείται από τον ετεροφυλόφιλο χαρακτήρα με τον οποίο είναι ερωτευμένος.
Στον αντίποδα αυτού του ριζοσπαστικού, αλλά ρεαλιστικού κινήματος, υπάρχει ήδη ένα αντι-γκέι, ιδιαίτερα συντηρητικό κίνημα, με τίτλο “Tell Disney: Don’t make Elsa a lesbian in Frozen 2!” που συγκεντρώνει υπογραφές, ώστε να μην γίνει η Έλσα λεσβία.
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πρόκληση για τη συντηρητική Disney το να γράψει μια λεσβιακή ιστορία αγάπης για την Έλσα και να σταματήσει να αποσιωπά ένα καθόλα υπαρκτό είδος αγάπης που έχει ως σήμερα αγνοηθεί στις ταινίες της (στις οποίες όμως γυναίκες ερωτεύονται άνετα τέρατα). Η καμπάνια #GiveElsaAGirlfriend μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε μια ιστορική απόφαση και στο να μάθουν τα παιδιά ότι υπάρχουν πολλά, διαφορετικά και αποδεκτά είδη αγάπης, πλην της σαφώς επικρατούσας ετεροφυλόφιλης. Τα δε queer παιδιά θα καταλάβουν ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Εμείς ευχόμαστε η Disney να τολμήσει! Give Elsa a girlfriend!

 

 

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι αυτή της σιωπής….

Λόγια δεν υπάρχουν πια, «τα λόγια εμαρμαρώσαν στις άκρες των ματιών». Άλλωστε ο πιο όμορφος λόγος είναι η σιωπή. Πόσες φορές είπαμε ή θελήσαμε να πούμε στο άλλο, «πάψε μην μιλάς, δώσε μου μια αγκαλιά. Πάψε μην εξηγείς άλλο, δώσε μου αγάπη. Πάψε μην ζητάς το δίκιο σου, στο χαρίζω μονάχα κάνε με να νιώσω πόσο σημαντική είμαι για σένα. Πάψε και γύρνα πίσω, η απουσία σου πονάει πιο πολύ από το λάθος σου…..».

Μα και στην προσευχή. Οι πιο μεγάλες στιγμές της ψυχής μας, εκείνες που βιώσαμε την Παρουσία Του, δεν ήταν όταν επιτύχαμε πνευματικά γυμνάσματα ή κατακτήσαμε αρετές, μήτε όταν τελειώνοντας την προσευχή μας, αυτάρεσκα αισθανθήκαμε ότι είπαμε σωστά και κατανυκτικά λόγια. Οι πιο ιερές στιγμές, εκείνες οι πλέον αποκαλυπτικές, ήταν όταν μέσα στην απόλυτη σιωπή των δακρύων, εκει που ο πόνος του σταυρού, μικραίνει τις δυνατότητες των λέξεων και ρητών εκφράσεων, έρχεται ο απόλυτος εραστής της ανθρώπινης ύπαρξης, ο Χριστός, να απαντήσει στο «γιατί» της ανείπωτης οδύνης σου, δίχως λέξεις, αλλα μια Παρουσία. Αίσθηση απόλυτης Παρουσίας, μπροστά στην θέα του προσώπου Του.

Τι λόγια τότε να χρησιμοποιήσεις; Ποιος ερωτευμένος μίλησε ποτέ, την ωρα που απέναντι του, υπήρχε η θέα των ματιών της αγαπημένης του; Ποιος μπορεί να ανταλάξει μια ζεστή αγκαλιά με λογικές εξηγήσεις και αναλύσεις; Εκεί, στην σιωπή της αγαπητικής σχέσης, δεν υπάρχουν λέξεις, υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο, η Παρουσία.

Στην χώρα λοιπόν της σιωπής, ανθίζει η καρδιά του ερωτευμένου, ο νους του σοφού, η ψυχή του αγίου, στην απουσία των λέξεων και στην φανέρωση της σχέσης. Πάντα η καρδιά νιώθει πολλά περισσότερα απο εκείνα που τα χείλη μπορούν να προφέρουν. Άλλωστε κανείς δεν θυμάται τα λόγια, η Παρουσία είναι που σμιλεύει τις καρδιές. Κανείς δεν θυμάται τους ψίθυρους στο αυτί, δεν ξεχνά όμως την ανάσα, το φιλί, το χέρι που κράτησε κάποτε μέσα σε ορφανές παλάμες. Γιατί πολλές φορές ξεχάσαμε εκείνα που μας είπαν, ποτέ όμως αυτά που ζήσαμε.

 

http://plibyos.blogspot.gr/