Άγιες λεπτομέρειες στον απόηχο της «Φωνής του Λαού» της 4ης Φεβρουαρίου 2018

~ «Λες και ήταν όνειρο! Τσιμπούσα τον εαυτό μου, μπας και βλέπω απάτη..

 

ΩΡΑΙΟΙ  ΩΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ

Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Σήμερα είπα να εκκλησιαστώ για πρώτη φορά στην Μητρόπολη Αθηνών. 
Πήγα σχετικά νωρίς και ομολογώ πως πάγωσα λίγο με το κλίμα, την τέλεια τάξη και την επιβλητικότητα της εκκλησίας και επίσης λόγω της απόστασης, που χωρίζει τις θέσεις των προσκυνητών δεν τόλμησα να προσκυνήσω τις εικόνες του τέμπλου, όπως συνηθίζω όταν πηγαίνω σε μια Θεία Λειτουργία.
Μετά από λίγο ακούω από πίσω μου έναν ήχο μιας γκλίτσας να πλησιάζει…

Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Μπαίνει ένας Κρητίκαρος και σαν να μην συνέβαινε τίποτε πάει στο τέμπλο και προσκυνάει την εικόνα του Προδρόμου, του Χριστού και στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι Κρητικοί και Μακεδόνες με σημαίες και προσκυνούσαν. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Ε, πήγα και εγώ τότε και προσκύνησα. 
Πήρα και το θάρρος και τράβηξα τις παρακάτω φωτογραφίες. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Έσπασε όλος ο πάγος και η ψυχρότητα που πάλευε μέσα μου και ξαφνικά γέμισα Ελλάδα, γέμισα ζεστασιά, γέμισα οικογένεια, ένοιωσα σπίτι μου. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Ένοιωσα υπερήφανος που συμπροσευχόμουν με αυτούς τους Έλληνες.
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
 Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Η προσευχή συνεχίστηκε και μετά την Εκκλησία. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Στο Σύνταγμα. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Λες και ήταν όνειρο. 

Τσιμπούσα τον εαυτό μου μπας και βλέπω απάτη. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Επιτέλους γίναμε ένα. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Επιτέλους η αλήθεια της Ελλάδας, ο πλούτος που υπερβαίνει κάθε πολιτική μικρότητα, κάθε δεξιά μέση ή αριστερή πεποίθηση, έλαμψε όσο ποτέ. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Τον Εθνικό Ύμνο ποτέ δεν μπόρεσα να τον ψάλλω από την συγκίνηση παρά μόνο στο τέλος, αφού πλέον είχε νικηθεί ο αδύναμος μου εαυτός που σέρνω τόσα χρόνια εμπνευσμένος από τους χιλιάδες των ανθρώπων που έδωσαν το παρόν, τον Μίκη Θεοδωράκη, από τον Αγιοπαυλίτη Μοναχό του Αγίου Όρους και το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και από τους επιτέλους σοβαρούς ομιλητές της ομογένειας από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία! 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Είδα τα δάκρυα παππούδων Ελλήνων να γίνονται παιδιά και να με ρωτάνε αν αγκαλιάζεται σωστά η σημαία πάνω τους για να κοινωνήσουν τον Ιησού Χριστό. 

Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Είδα τα δάκρυα της ανακούφισης που γεννιούνται από την ελπίδα για ψυχική λύτρωση. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Γιατί δεν είμαστε μόνο σώμα αλλά και ψυχή. 
Φωτογραφία του Pavlos Tripodakis Filmography.
Δοξάζω και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω σήμερα αυτή την ιστορική και ξεκάθαρα ευλογημένη μέρα από το Πανάγιο Χέρι Του στο Σύνταγμα!

Pavlos Tripodakis Filmography

 

https://amfoterodexios.blogspot.gr/

 

ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ «ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΜΠΟΡΑΣ»: Νέες ταυτότητες έως το τέλος του ’18!

alt

Νέες ταυτότητες έως το τέλος του ’18

«ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ!»

Μακαριστός γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης

(διαβάστε ΕΔΩ)

alt

http://hggiken.pblogs.gr/2018/02/eftase-o-kairos-ths-daimonikhs-mporas-nees-taytothtes-ews-to-tel.html

 

Το δικό μας βουητό

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasp247@gmail.com

Ένας φόβος. Μία ντροπή. Ένα μάγκωμα στο τραπέζι με τους συγγενείς. Μία λογοκρισία στον καφέ με τους φίλους.

Μην παρεξηγηθεί η κοπελιά. Μη στάξει ο συνάδελφος. Μη μάς πει «θρησκοληπτικούς» η επίγεια κριτής μας, η παντογνώστρια θεία, ο επίγειος κριτής μας, ο θείος από το χωριό που «κόβει το μάτι του» αυτουνού.

Η Αγία Αγάθη, ωστόσο [εορτάζει στις 5 Φεβρουαρίου εκάστου έτους] πήγε μικρούλα δεκαπέντε χρονών και φώναξε «Ιησούς Χριστός!!» μπροστά στα μάτια του αντίχριστου διώκτη. Με τανάλια της μαγκώσανε το στήθος της και το συνέστρεφαν μέχρι ξεριζώματος. Η μικρούλα εκεί, σταθερή, ακμαία, «Ιησούς Χριστός!!», μπροστά σε ξίφη, τανάλιες, στρατά, φωνές, βουητά.

Τα δικό μας βουητό για τον Ιησού Χριστό είναι πολύ μικρό και φοβικό, ξεθυμαίνει αμέσως, παίρνει συμμαζεμό μπροστά στα κάλλη μίας όμορφης νυφούλας, στη καφετέρια, σε καιρό ειρήνης. Μην παρεξηγηθεί η κοπελιά. Μη μάς πει «θρησκοληπτικούς», «θεούσους», «βλαμμένους» η μικρά νεαρά, η νέα μας μικρά θεά. Μην παρεξηγηθεί και η θεία. Ε, πια! Ο θείος, τι θα πει; Ο συνάδελφος θα παρεξηγηθεί; Πω πω!!

Ρε άντε από δώ…

Ιησούς Χριστός Νικά.

Με ελαττώματα, με πάθη, με ισόβια προσπάθεια προς τον γλυκύτατο Κύριο Ιησού Χριστό μας, προφέρουμε το όνομα Του ΑΦΟΒΑ.

 

http://constantinoupolin.blogspot.gr/2017/09/blog-post_25.html

 

Βοήθησε να βαπτισθεί μία ψυχή με τα δέκα σου ευρώ.

Aνακοίνωση της διαδικτυακής ομάδας -Η Μαρτυρία του Χριστού στα σύγχρονα έθνη.

ΝΕΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

24858661857_8d11f9ae24_b
Aγαπητοί εν Χριστώ  αδελφοί, ο Χριστός εν τω μέσω ημών.
Αισθανόμαστε την ανάγκη για μια ακόμα φορά να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ευχαριστήσουμε  για την αυθόρμητη και πολύ συγκινητική προσφορά σας, για την ενίσχυση των Ιεραποστολικών φιλανθρωπικών και κοινωνικών σκοπών της διαδικτυακής  Ομάδας  Φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που  ονομάζεται πλέον.
–Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ.
Η αγάπη σας και η συμπαράστασή  σας είναι αξιέπαινη και συγκινητική. Σας είμαστε ευγνώμονες για την  εμπιστοσύνη που μας δείχνετε  και για την βοήθειά σας, διότι παρέχει μεγάλη ανακούφιση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές στον κόσμο, στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην εκτέλεση της εντολής του Κυρίου “πορευθέντες εις τον κόσμον άπαντα, κηρύξατε το ευαγγέλιο πάση τη κτίσει” (Μάρκ.ιστ).
Η εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου, συνδέεται αναπόσπαστα με την αυθόρμητη έκφραση των φιλάδελφων αισθημάτων μας προς τους νεόφυτους αδελφούς μας στην Ορθοδοξία. Πρέπει δε να έχουμε πίστη ότι « Θεού εσμέν συνεργοί » στο έργο της ιεραποστολής, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσευχή, ειλικρινής συμβολή και πρόθυμη συμπαράσταση σε όσους κοπιάζουν και μοχθούν. Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».
Με την Χάρη του Θεού συνεχίζεται η προσπάθεια για την ενίσχυση ορθοδόξων ιεραποστολικών κλιμακίων. Αν και η οικονομική κρίση συνεχίζει να δυσκολεύει την προσπάθειά μας ,όμως η αγάπη και ο ζήλος των ευγενών δωρητών  και η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, συνεχίζουν να  σπάνε το φράγμα των αντίξοων καταστάσεων και συνθηκών.
Με αφορμή τις βαπτίσεις των Κατηχουμένων που πραγματοποιούνται Μ.Πέμπτη και Μ.Σάββατο   κάθε χρόνο στις χώρες της Εξωτερικής ιεραποστολής, η διαδικτυακή μας ομάδα- ξεκινάει μια νέα δραστηριότητα, προκειμένου να βοηθήσει το έργο των Ιεραποστόλων της Αφρικής.
Η Βάπτιση αποτελεί τη σημαντικότερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η στιγμή που αφήνει την πλάνη των ειδώλων και του κόσμου και εντάσσεται στην οικογένεια του Θεού, γίνεται παιδί του Υψίστου.
Μετά από σχετική  επικοινωνία ,που είχαμε  με συνεργάτη Ιεραποστολικής Μητροπόλεως της Αφρικής, καθορίστηκε το ποσό των ΔΕΚΑ (10) ΕΥΡΩ για τα έξοδα της βάπτισης ενός παιδιού της Αφρικής. Ήδη στην συγκεκριμένη ιεραποστολική Μητρόπολη προγραμματίζονται για την Μ.Πέμπτη βαπτίσεις  400 κατηχουμένων.
Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν  μέχρι 15 Μαρτίου 2018 και θα αποσταλούν στην Αφρική.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην δραστηριότητα αυτή μπορούν να καταθέσουν την δωρεά τους στον παρακάτω λογαριασμό.
 Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

 
(IBAN, GR 6102604690000640100058162
Επειδή θα εκδοθούν και αποδείξεις, παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση διαμονής).Το e-mail επικοινωνίας είναι: fdathanasiou@gmail.com.
Ευχόμαστε ο Κύριός μας, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει ουράνια αμοιβή στους ευγενείς δωρητές, αλλά να ευλογεί και να δυναμώνει τους ιεραποστόλους, τους ευαγγελιζομένους την ειρήνη στα πέρατα της γης.
Για την διαδικτυακή ομάδα -ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΘΝΗ-
π. Δημήτριος Αθανασίου
 

Ὅταν ὁ ἄνθρωπος νικήσει τὸν ἑαυτό του, εἶναι ὁ μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας – Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ὁ ἄνθρωπος, ἐφόσον ζεῖ, πρέπει πάντοτε νὰ ἀγωνίζεται. Καὶ ὁ πρῶτος ἀγώνας εἶναι νὰ νικήσει τὸν ἑαυτό του. Ὁ πρῶτος καὶ ὁ κυριότερος ἐχθρὸς τοῦ ἀνθρώπου δὲν εἶναι ὁ διάβολος, ὄχι. Εἶναι ὁ ἴδιος ὁ ἄνθρωπος εἰς τὸν ἑαυτό του ἐπίβουλος. Καὶ τοῦτο διότι δὲν ἀκούει τὸν ἄλλον, ἀκούει τί τὸν λέει ὁ λογισμός του.

Ἐνῶ ἔχουμε τόσους ἁγίους Πατέρες νὰ τοὺς μιμηθοῦμε διαβάζοντας τὰ συγγράματά τους, ἐντούτοις ὅμως τὸ ἐγὼ μᾶς κυριεύει πολλὲς φορές. Ὅταν ὁ ἄνθρωπος νικήσει τὸν ἑαυτό του, εἶναι ὁ μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας καὶ τροπαιοφόρος καὶ νικηφόρος ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ!

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

 

Είπεν ο Γέρων …

ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

“Καλλίτερα είναι μια ημέρα ζωής γεμάτη νίκες με βραβεία και στεφάνια, παρά χρόνια πολλά και να ζεις με αμέλεια. Γιατί μιας ημέρας αγώνας με γνώση και αίσθηση ψυχής, ισχύει για πενήντα χρόνια κάποιου άλλου, χωρίς γνώση αλλά που αγωνίζεται με αμέλεια.”

Έκφρασις Μοναχικής εμπειρίας σελ. 127-129.

Γέροντας Ιωσήφ Ησυχαστής †