Ο νέος άφθορος άγιος: Ιωάννης Χοζεβίτης

~ Η συγκλονιστική αφήγηση του μοναδικού επιζώντος, που έζησε τις τελευταίες στιγμές του νεοφανούς Αγίου Ιωάννου του Χοζεβίτου…Του ανθρώπου, που του έκλεισε τα μάτια..

 Ο π. Βασίλειος Βακράς για 

τον Άφθαρτο (!) Νεοφανή 
Άγιο Ιωάννη Χοζεβίτη…

Η Επίσημη Αγιοκατάταξή του αναμένεται με μεγάλη προσμονή για όλη την Ορθοδοξία μεθαύριο, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…(έγινε! ΕΔΩ…)
(Ο  π. Βασίλειος είναι ο «πιο επίσημος προσκεκλημένος»…)
Για να κλείσει το βιβλίο της ζωής ενός Αγίου, πρέπει απαραιτήτως  να υπάρχουν και κάποια στοιχεία για τις στιγμές της αποδημίας του. Αυτήν λοιπόν την τελευταία πράξη της, Αγίας όπως αποδεικνύεται, ζωής του Μοναχού, που ασκήτεψε μέσα στην «καρδιά» της Παλαιστίνης, στο Μοναστήρι του Χοζεβά, έζησε και μας διηγείται με μοναδικό τρόπο ο π. Βασίλειος Βακράς, που εγκαταβιώνει και λειτουργεί στο χωριό Μύλους στη Σάμο, πολύ κοντά στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγιάς, στο υπέροχο αρχονταρίκι της οποίας διαδραματίστηκε αυτή η σπάνια μαρτυρία-συνέντευξη από την (κυριολεκτικά δανεική…) κάμερα του σκανδαλωδώς ευλογημένου «αμφοτεροδέξιου»
Απέραντες ευχαριστίες στους Πατέρες της Ιεράς Μονής της Μεγάλης Παναγιάς Σάμου, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε γίνει ποτέ αυτή η συνέντευξη, στην Αγγελική Σ., που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στη Βασιλεία Γ. για την συντροφικότητά της και στη Μαρία Τ. για την ανεκτικότητά και την αρχοντιά της…
Στον π.Βασίλειο & κυρίως στον ίδιο τον Άγιο, που μας επιφύλαξε αυτήν την τεράστια τιμή…

ΥΓ: 
Τι Θεός είσαι Εσύ, 
που μας αξιώνεις τέτοιων τεράστιων «δώρων»…
Από σήμερα, μαζί με τον Άγιο Κασσιανό,
που μας «γνώρισε» την έννοια της «αμφοτεροδεξιωσύνης», 
(και παρεπιμπτόντως γιορτάζει στις 29 Φεβρουαρίου – μόνο στο δίσεκτο…και θα τον τιμήσουμε όσο περνάει από την πένα μας…)
έχουμε κι άλλον 1 Προστάτη Άγιο…
Ο «αμφοτεροδέξιος» & οι συν αυτώ…

Η μοναδική Μαρτυρία….

Δες, λοιπόν, την «τελευταία πράξη»στο βιβλίο 

https://amfoterodexios.blogspot.gr/

 

 

O ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης θέλει να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος

Ο ισοβίτης Κώστας Πάσσαρης σκέφτεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο Άγιο Όρος. Αυτό φυσικά εάν το… επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τις προθέσεις του διαβόητου ισοβίτη αποκάλυψε στη Βουλή ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Ο τελευταίος είχε κληθεί στην επιτροπή της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα.
Εκεί ενημέρωσε τους βουλευτές για την κατάσταση στις φυλακές. Αλλά και για την μεταμέλεια που επιδεικνύουν κακοποιοί αλλά και εγκληματίες. Κάπου εκεί ήρθε στο προσκήνιο και ο Κώστας Πάσσαρης.
Ο Γερβάσιος Ραπτόπουλος είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα των κρατουμένων είναι η συνεχής απαξίωσή τους από τον κόσμο.
Μιλώντας για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Εκκλησία υποστήριξε ότι η αγάπη που προσφέρουν οι ιερωμένοι «μιλά» στις καρδιές των κρατουμένων.
Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτού, προτάχθηκε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο κακοποιός που εκτίει την ποινή της φυλάκισης ισοβίου κάθειρξης σε μια φυλακή στα Καρπάθια Όρη στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας.
«Φοβόμασταν μην μας πνίξει»
Ο άνθρωπος αυτός άλλαξε ριζικά» είπε ο αρχιμανδρίτης. Ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε:
«Αρχικά μέσα στη φυλακή μας είπε ο ιερέας όταν ήρθε τρέμαμε να μην τον συναντήσουμε, γιατί φοβόμασταν να μη μας πνίξει.
Τώρα το έχουμε καύχημα, καμαρώνουμε και υπερηφανευόμαστε αν μπορέσουμε να μιλήσουμε μαζί του, γιατί ήταν λύκος και έγινε αρνάκι».
Ο πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πρόσφατα, όταν έγινε μια εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια διακονίας στον χώρο των φυλακών, εντός και εκτός Ελλάδος τηλεφώνησε ο Κώστας Πάσσαρης. Ο οποίος είπε:
«Απόψε εγώ θα κάνω πολύ προσευχή, ώστε αύριο η εκδήλωση που έχετε να έχει μεγάλη επιτυχία».
«Είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να θυμάται το αμαρτωλό παρελθόν. Το αποφεύγει κατά τρόπο εντυπωσιακό και σκέπτεται το παρόν και το μέλλον.
Ακόμη, κάνει και λόγο, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να καταλήξει στο Άγιο Όρος.
Και να πάει στα Καρούλια, μία σκήτη φοβερή, κι εκεί να δει, να επιμεληθεί και να ασκηθεί στον αγιασμό της ψυχής του». Αυτά είπε χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης.
 

Οἱ πολέμοι ποὺ θὰ ξεκινήσουν στὶς ἄλλες χῶρες, θὰ ἀναχαιτίσουν τὴν κατεδάφιση τῆς Ρωμηοσύνης..!


Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Ἀλλὰ ἔλεγε ὁ Ἅγιος Παΐσιος «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ! ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ…»

Καὶ μετὰ ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς πολέμους, ὅταν θὰ τελειώσουν, ποὺ ἤδη ἄρχισαν ἀπὸ τὴ Συρία καὶ ἐπεκτείνονται τώρα στὴν Περσία, στὴν Κορέα καὶ στὴν Οὐκρανία αὔριο, θὰ ξαναχτιστεῖ, λέει, ἄλλη Ἑλλάδα. Αὐτὸ τὸ χάρτινο κράτος, τὸ ψευτορωμαίικο, ἔτσι τὸ εἶπε ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, «ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ».
Τώρα ζοῦμε τὴν κατεδάφισή του. 
Καὶ εἶναι ἐπώδυνη στιγμή. 
Ἀλλὰ ἔχει τὴν ὥρα της καὶ ἡ ὀδύνη, ἔχει τὴν ὥρα της καὶ ἡ χαρὰ καὶ ἡ δόξα. Ὅλα ἔχουν τὴ σειρά τους… 

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου  Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Δημητρίου τοῦ Μεγαλομάρτυρος, ποὺ τελέσθηκε στὸν πανηγυρίζοντα ὁμώνυμο ναὸ τῆς κοινότητος Ἁγίου Δημητρίου Μαραθάσας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (25.10.2017).

 

Ο Εσταυρωμένος με το κατεβασμένο χέρι…

Του Σπύρου Κυρίτση
Ένας Ρουμάνος γέροντας μου διηγήθηκε την εξής ιστορία:
Κάπου στην Ισπανία σε ένα εξομολογητήριον υπάρχει ένας Εσταυρωμένος με περίεργη στάση, με το ένα χέρι καρφωμένο στο Σταυρό και το άλλο κατεβασμένο παράλληλα με το σώμα. Τον συνοδεύει μια μικρή ιστορία.
Παλιά βρισκόταν σε ένα εξομολογητήριον όπου εξομολογούσε ένας πνευματικός. Μία ημέρα,πήγε για εξομολόγηση ένας πιστός, ο οποίος με πόνο ψυχής του εξομολογήθηκε ένα βαρύτατο αμάρτημα. “Πω πω παιδάκι μου πώς το έκανες αυτό το πράγμα! Σε παρακαλώ να μην το ξανακάνεις” είπε ο ιερέας ο οποίος του διάβασε τη συγχωρητική ευχή έχοντας αποσπάσει την υπόσχεσή του ότι δε θα ξαναπέσει σε αυτό το μεγάλο αμάρτημα.
Μετά από κάποιο καιρό, ξαναήρθε ο πιστός. Μη μπορώντας να σηκώσει το βλέμμα του από το έδαφος αποκάλυψε στον εξομολόγο ότι ξανάπεσε στο ίδιο αμάρτημα παρόλες τις προσπάθειές του. Ο εξομολόγος αρχικά δεν ήθελε να συγχωρέσει τον πιστό. “Είναι πολύ μεγάλο το αμάρτημά σου, πήρα μεγάλη ευθύνη διαβάζοντάς σου τη συγχωρητική ευχή. Δεν ξερω αν πρέπει να σε ξανασυγχωρέσω.” Επειδή όμως ο πιστός έδειχνε μεγάλη μεταμέλεια, έκλαιγε, παρακαλούσε και έδινε υποσχέσεις ότι θα προσπαθήσει περισσότερο και δε θα ξαναπέσει στο αμάρτημα αυτό, πείστηκε και τον συγχώρεσε.
Μετά από αρκετό καιρό φάνηκε πάλι ο πιστός εκείνος. “Μη μου πεις!” Αναφώνησε ο ιερέας!Και όμως το είχε ξανακάνει. Όσα παρακάλια και αν έκανε με συντριβή ψυχής ο πιστός ο ιερέας δε δέχτηκε να τον συγχωρέσει. “Έχω πάρει ήδη μεγάλη ευθύνη, ρισκάρω την ψυχή μου και εσύ δε δείχνεις ότι θα μπορέσεις να μην το ξανακάνεις. Δε μπορώ να σε συγχωρέσω.” Ο πιστός επέμενε με κλάματα αλλά ο πνευματικός έμεινε ανένδοτος. Και αφού σηκώθηκε να φύγει απογοητευμένος ο πιστός, ο πνευματικός δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα στην πλάτη και ακούστηκε μια αυστηρή φωνή:
“ΔΕ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ!”
Τη συνέχεια την καταλαβαίνετε τόσο για τον πνευματικό όσο και για τον πιστό, που ένιωσε πραγματικά την αγάπη και τη συγχωρητικότητα του Χριστού μας.
Ο Εσταυρωμένος έμεινε σ’αυτή τη στάση για να θυμίζει αυτό το περισταστικό σε όσους Τον προσκυνούν μέχρι και σήμερα.
Η αγάπη του Χριστού μας μας καταδιώκει, ας ανταποκριθούμε, ας εξομολογηθούμε με ειλικρινή μετάνοια και ας κάνουμε φέτος την αρχή για να ζήσουμε την πραγματική Ανάσταση!
Αμήν!

 

 

Ομόφωνη η απόφαση των Αγιορειτών για τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο των Αθηνών. Θα αναγνωσθεί χαιρετισμός!

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου όρους ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου των Αθηνών, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος. Οι Αγιορείτες Πατέρες δείχνουν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την ανησυχία τους και την μέριμνά τους για το φλέγον ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας. Το Άγιον Όρος σε όλη του την διαδρομή συνέδραμε ποικιλοτρόπως τους δίκαιους αγώνες του Γένους με κάθε μέσο, αλλά κυρίως με την προσευχή.

Σύμφωνα με το ιεροσφράγιστρο γράμμα της Ιεράς Επιστασίας,

μετά από ομόφωνη απόφαση την Ιερά Κοινότητα θα εκπροσωπήσουν οι πανοσιολογιώτατοι Γέροντες Νικόδημος από την Ι.Μ. Αγίου Παύλου και Ιερομόναχος Σισώης από την Ι.Μ. Ξενοφώντος.

πηγή

 

Ένα στα πέντε νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του Το 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»
Στοιχεία – σοκ από την ΓΣΕΒΕΕ
H Ελλάδα φθίνει: Τρεις στους τέσσερις είναι μακροχρόνια άνεργοι – Το 51% στηρίζεται σε συντάξεις

Διευρύνονται οι ανισότητες μεταξύ των χαμηλών μεσαίων εισοδημάτων και ελλοχεύει κίνδυνος για το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης σύμφωνα με τα ευρήματα της 6ης κατά σειρά έρευνα οικονομικού κλίματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Τρία σημαντικά στοιχεία από την έρευνα όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς είναι ότι παρά τα σημάδια βελτίωσης των μακροοικονομικών δεικτών πάνω από 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, το 51% των νοικοκυριών στηρίζεται σε συντάξεις παρά τις επιμέρους περικοπές και 3 στους 4 ανέργους βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας.
Συνέχεια ανάγνωσης