Μια παράκληση για τις Άγιες μέρες…Αποκλειστικά για εσάς, κορίτσια! ~ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννιατικο τραπεζι
Δεν θα στο πουν, γιατί σ΄αγαπάνε…
Γιατί ξέρουν καλά πως ό,τι κάνεις 
και ό,τι προγραμματίζεις, το κάνεις από αγάπη…
Να σας το πει, λοιπόν, κάποιος «άγνωστος»,
(κι ας παρεξηγηθείτε όχι με τους δικούς σας, αλλά μαζί του…):

Πείτε πως θα το κάνετε για χάρη των αντρών σας, των παιδιών σας, των εγγονών σας…

ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΓΚΕΣ,»ΠΝΙΞΤΕ» ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ!!
ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑ!!!
ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΥΡΙΣΜΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ…
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ !!!
ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ…
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΑΥΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΑΣ…
ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙ!
ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΑΓΙΟ…
Οκ;

(Με αγάπη Χριστού.
ο «αμφοτεροδέξιος» & οι συν αυτώ…. ) 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιο ποτηριο
 

Ένα μεγάλο θαύμα γραμμένο από τον Άγιο Νικόλαο Βελιμίροβιτς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ
Στην πόλη της Βηρυτού ζούσε κάποτε ένας χριστιανός σ’ ένα σπίτι το οποίο νοίκιαζε. 
Όταν έφυγε απ’ αυτό το σπίτι οριστικά, ξέχασε εκεί μια εικόνα του Σωτήρα. 
Ύστερα μετακόμισε στο ίδιο σπίτι ένας Εβραίος. 
Στη Βηρυτό υπήρχαν πολλοί Εβραίοι που έτρεφαν ιδιαίτερα πικρά αισθήματα για τη χριστιανική Πίστη. 
Έτσι, λοιπόν, όταν βρέθηκε η εικόνα στο σπίτι, οι Εβραίοι τη μετέφε­ραν εκεί όπου συνάζονταν και άρχισαν να τη χλευάζουν όπως και οι πρόγονοί τους είχαν άλλοτε χλευάσει τον ίδιο τον ζωντανό Σωτήρα. 
Επίσης έκαναν στην εικόνα ό,τι και οι πρόγονοί τους είχαν κάνει στον Σωτήρα: τρύπησαν τα χέρια και τα πόδια με καρφιά, άλειψαν με ξίδι τα χείλη της εικόνας· μυκτήρισαν με κάθε δυνατό τρόπο την εικόνα του Σωτήρα. 
Τέλος, κάποιος απ’ αυτούς πήρε μια λόγχη και κτύπησε την αγία εικόνα κάτω απ’ το πλευρό.
Τότε – ω του θαύματος! – αίμα και νερό ανέβλυσαν από την πληγή της εικόνας, ακριβώς όπως και απ’ το ζωντανό σώμα του Εσταυρωμένου Κυρίου. 
Δεν περιγράφεται ο τρόμος που προκλήθηκε στους Εβραίους! 
Ωστόσο έφεραν γρήγορα ένα δοχείο και μάζεψαν εκεί μέσα το αίμα και ύστερα έφεραν πολλούς αρρώστους, τυφλούς, κωφούς, χωλούς και δαιμονισμένους για να θεραπευθούν απ’ την εικόνα. 
Μόλις οι Εβραίοι έχριαν με το αίμα τους αρρώστους αυτοί θεραπεύονταν. 
Όλη η πόλη συγκεντρώθηκε εκεί για να δει το θαύμα και όλοι δόξαζαν τον Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό· όλοι οι Εβραίοι σ’ εκείνη την πόλη μεταστράφηκαν και πίστεψαν στον ζωντανό και ζωοδότη Κύριο Ιησού Χριστό.
 
ΠΗΓΗ
 

Νύκτα Χριστουγέννων ! Η εμφάνιση της Παναγίας στις φυλακές της Ρουμανίας και τί είπε…

Φυλακές – κολαστήρια τής  Ρουμανίας ! Από μία εικονογραφημένη αναπαράσταση τής εμφάνισης τής Παναγίας.

RUMANIAfylk

Οί παρακάτω λόγοι πού είπε η Παναγία μας  : » Νά μή φοβᾶσαι! Νά μήν ἀμφιβάλλεις! Ἡ νίκη θά εἶναι τοῦ Ὑιοῦ μου! Ὁ κόσμος ἀνήκει στόν Χριστό! Έστω κι αν σας φαίνεται ότι δεν υπάρχει πια πίστη στη γη, να ξέρετε ότι η απολύτρωση θα έλθει, αλλά με φωτιά και εμπρησμούς. Ο κόσμος πρέπει ακόμη να υποφέρει. Εδώ, όμως, υπάρχει πολλή πίστη και ήρθα να σας ενθαρρύνω. Κρατείτε την ομολογία σας. Ο κόσμος ανήκει στον Χριστό!».

Οί λόγοι αυτοί πρέπει να μάς βάλουν σε σοβαρές σκέψεις διόρθωσης τής ζωής μας, μιά καί ήδη ζούμε στά χρόνια τών καταστροφών καί όσων άλλων δεινών ήλθαν καί έρχονται…

Στο μεγαλομάρτυρα των αθεϊστικών φυλακών της Ρουμανίας Άγιο Βαλέριο Γκαφένκου (†18.2.1952) εμφανίστηκε η Παναγία,και τον στήριξε στο μαρτύριό του : Συνέχεια ανάγνωσης

 

«Με αυτό θέλεις εύρει την ιατρείαν· γνώριζε όμως, ότι θέλεις υστερηθή τον μισθόν της υπομονής»

Αποτέλεσμα εικόνας για misuow ypomonhw

 

… Όθεν παρεκάλει τον Θεόν και τον Άγιον, του οποίου ευρίσκετο εκεί το ιερόν λείψανον, να τον θεραπεύσουν. Βλέπει λοιπόν νύκτα τινά εις το όραμά του τον Άγιον εκείνον και του εδείκνυεν ένα βότανον, λέγων· «Με αυτό θέλεις εύρει την ιατρείαν· γνώριζε όμως, ότι θέλεις υστερηθή τον μισθόν της υπομονής»· αφού δε εξύπνησεν ο Όσιος, επροτίμησε να πάσχη πρόσκαιρα από το πάθος, παρά να χάση τον αιώνιον μισθόν, έως ότου ο Θεός, βλέπων την άκραν του υπομονήν, τον ιάτρευσεν ως εκείνος εγνώριζεν..

Συναξαριστής τόμος Β: σελ. 211

 

Το Σημάδι του Θεού… (Αληθινή ιστορία)!

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Σημάδι του Θεού

Ήταν περασμένη η ώρα την Κυριακή το βράδυ, όταν ο ιερέας του ναού αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην πρεσβυτέρα του στο σπίτι, για να της πει ότι σε λίγο θα κινήσει για το σπίτι. Άφησε το τηλέφωνο να χτυπήσει πολλές φορές, αλλά εκείνη δεν απάντησε.
Ο ιερέας παραξενεύτηκε, αλλά αποφάσισε να τακτοποιήσει κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες προτού ξανατηλεφωνήσει. Όταν το έκανε ύστερα από λίγα λεπτά, εκείνη απάντησε αμέσως.
«Γιατί δεν απάντησες την πρώτη φορά;» τη ρώτησε.
«Μα δεν χτύπησε άλλη φορά!» του είπε εκείνη.
Δεν έδωσαν παραπάνω σημασία στο γεγονός και ασχολήθηκαν με τα τρέχοντα θέματα της οικογένειάς τους.
Την επόμενη μέρα ο ιερέας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στο ναό.
«Μου τηλεφωνήσατε χθες», ακούστηκε μια ανδρική φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου.
«Εγώ;» ρώτησε ο ιερέας.
«Ναι, χτύπησε πολλές φορές, αλλά δεν το σήκωσα», απάντησε ο άνδρας.
Αμέσως ήρθε στο νου του ιερέα το περιστατικό με το τηλεφώνημα που έκανε στην πρεσβυτέρα του.
«Α! Ναι!» έκανε ο ιερέας. «Ήθελα να τηλεφωνήσω στη σύζυγό μου και κατά λάθος τηλεφώνησα σε σας!»
«Δεν πειράζει», τον καθησύχασε ο άγνωστος.
«Μόνο θα ήθελα να σας πω με δυο λόγια την ιστορία μου. Χθες λοιπόν είχα αποφασίσει να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν άντεχα να υποφέρω άλλο. Είχα κουραστεί. Δεν έχει σημασία το πώς και το γιατί.
Προτού όμως το κάνω αυτό, είχα πει στον Θεό ότι, αν δεν θέλει να αυτοκτονήσω, να μου στείλει ένα σημάδι. Τότε χτύπησε το τηλέφωνο. Κοίταξα την αναγνώριση κλήσης και έγραφε ‘‘Αγία Τριάδα’’.
Μόλις το είδα, μέσα στον πανικό μου και την ένταση της κατάστασης που βίωνα, φοβήθηκα να απαντήσω. Κι έτσι το σημάδι που ζήτησα μου ήρθε μέσα από το τηλεφώνημά σας»!

Ο ιερέας χαμογέλασε και από μέσα του ευχαρίστησε τον Θεό για τούτο το δώρο ζωής. Χάρηκε τόσο πολύ που ήταν εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας και το τηλέφωνο της εκκλησίας ήταν καταχωρημένο στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Αντιγραφή-επιμέλεια: antiyli.gr@gmail.com
Σχόλιο από «Αντιύλη» (π. Δ. Μ. ) :
Σύμπτωση! θα πουν μερικοί. Εμείς όμως λέμε αγάπη, άγρυπνη έγνοια, πρόνοια του Θεού, που είναι «ο βάθει σοφίας φιλανθρώπως πάντα οικονομών και το συμφέρον πάσιν απονέμων», επειδή όλα είναι δικά Του δημιουργήματα, «έργα χειρών αυτού» και δεν χαίρεται με την απώλεια ούτε ενός πλάσματός Του. Το ευτύχημα είναι ότι τίποτε τυχαίο δεν υπάρχει στη ζωή, γιατί την κρατάει στα χέρια Του, την κυβερνάει σοφά ο μόνος που μ’ αγαπάει αληθινά και απέραντα. Το θέμα είναι να μην Του χαλάω εγώ τα σχέδιά Του με τις ελεύθερες, αλλ’ όχι πάντα συμφέρουσες επιλογές μου («πάντα μοι έξεστιν, αλλ’ ου πάντα συμφέρει» [Α΄ Κορ. 6, 12]).
https://amfoterodexios.blogspot.gr/

 

 

«Ἄνθρωπος γίνεται Θεός, ἵνα Θεὸν τὸν Ἀδὰμ ἀπεργάσηται»

«Η Χριστού Θεία Γέννησις» – Ψηφιδωτό από την Ι.Μ.Δαφνίου (11ου αιώνος)

 

«Ἄνθρωπος γίνεται Θεός, ἵνα Θεὸν τὸν Ἀδὰμ ἀπεργάσηται»

(τροπάριο Χριστουγέννων).

Γράφει ὀ Ἐνορίτης.

Ἀδελφοὶ συνενορίτες,

τὰ Χριστούγεννα ἦλθαν, ἀλλὰ φοβοῦμαι ὅτι καὶ πάλι Χριστὸ δὲν θὰ ζήσουμε. Στὴν καλλίτερη τῶν περιπτώσεων θὰ ἀρκεσθοῦμε σὲ μία φολκλορικὴ ἐπανάληψη τῆς γιορτῆς, μένοντας ὡστόσο ἐκκλησιαστικὰ ἀνεόρταστοι. Στὴ χειρότερη θὰ συνεχίσουμε νὰ σφυρίζουμε ἀδιάφοροι, ἀρκούμενοι σὲ καλὸ φαΐ καὶ κρασί, τηλεόραση, καναπὲ ἢ πολυθρόνα καὶ γλυκά. Καὶ ἀλλάζοντας «εὐχές», ναὶ πολλὲς «εὐχές», ἀνούσιες καὶ ἀνόητες.

Ἐγώ δὲν θὰ σᾶς δώσω «εὐχές». Θέλω ἁπλὰ νὰ σᾶς θυμίσω τί πραγματικὰ εἶναι τὰ Χριστούγεννα. Νὰ σᾶς πῶ γιατί θέλησε νὰ γεννηθεῖ ὁ Θεὸς καὶ νὰ λάβει ἀνθρώπινη σάρκα.  Καὶ θὰ σᾶς τὸ πῶ μέσα ἀπὸ τὸ λόγο τῶν Πατέρων ποὺ ἦταν, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ὀ ἀπλανὴς ὁδηγὸς τῶν Ὀρθοδόξων, ἠ ἀληθινὴ θεολογία, ὄχι τὰ γεννήματα τοῦ ἀνθρώπινου μυαλοῦ τῆς Δύσης. Ὅσο καὶ ἄν εἶναι κουραστικὸς ὁ θεολογικὸς λόγος, καὶ μάλιστα στὸν ἀμύητο θεολογικὰ σύγχρονο ἄνθρωπο, δὲν ἐκφράζει παρὰ τὴν πραγματικότητα τῆς ἐμπειρίας τῶν Ἁγίων μας. Μέσα ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἐμπειρία καὶ μόνο μποροῦν νὰ κατανοηθοῦν ἐκκλησιαστικά, δηλαδὴ Χριστοκεντρικά, τὰ Χριστούγεννα.

Ὁ Χριστὸς γίνεται ἄνθρωπος, γιά νὰ γίνει ¨ο ἄνθρωπος Θεός. Συνέχεια ανάγνωσης