Κι όμως αγάπη σε κρύο ανθρωποκτόνο

«Δύσκολα μπορεί κανείς να μείνει ανεπηρέαστος από τη γνήσια αγάπη, όσο σκληρός και να είναι».
Με αυτά τα λόγια αναφέρεται ο Σεβ. Μητροπολίτης, κ.κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, σε κάποιο περιστατικό της ζωής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, κατά το οποίο ο Άγιος  έμπρακτα έδειξε αγάπη σε κάποιον συγκρατούμενο του, η οποία αναγνωρίστηκε ανέλπιστα από κάποιον «σκληρό» της φυλακής, έναν «αρχηγό» σεσημασμένο.

Το εν λόγω περιστατικό αποθησαυρίζεται στο βραβευμένο βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου, κ.κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου, με τίτλο «ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ, Ένας άγιος ποιμένας και γιατρός χειρουργός (1877-1961)» των Εκδόσεων Ακρίτας.

Μέσα σε άθλιες συνθήκες και με το κρύο να τρίβει το κόκκαλο στις φυλακές Ταγκάνκα της Μόσχας, ο Άγιος έκανε αγάπη, δίνοντας απλόχερα το παλτό του σε κάποιον συγκρατούμενο του, τον οποίον παρατήρησε μέσα σε πλημμυρισμένο θάλαμο. Ο κρατούμενος στεκόταν όρθιος, με το νερό να φθάνει έως τον αστράγαλο κι εκείνος να τρέμει από το κρύο.

Ο Άγιος Λουκάς δε δίστασε ούτε στιγμή. Έβγαλε αμέσως το βαρύ πανωφόρι του και το έδωσε σ’ αυτόν τον άγνωστο. Αυτή η κίνηση, η γεμάτη με αγάπη, προκάλεσε βαθιά εντύπωση σε όλους τους άλλους κρατουμένους. Το κρύο ήταν βαρύ, ανθρωποκτόνο και δε συγχωρούσε καλοσύνες.

Η έμπρακτη θυσία του Αγίου συγκίνησε ιδιαίτερα κάποιον «σκληρό», σεσημασμένο «αρχηγό» της φυλακής, ο οποίος, μέχρι τότε, δεν ήταν θετικός με τον Άγιο. Από τη μέρα, όμως, εκείνη, ο «σκληρός» μετάλλαξε τη στάση του, μαλάκωσε, διαβλέποντας πλέον σε αυτόν τον συγκρατούμενο του κάτι το ξεχωριστό, τη γνήσια αγάπη γνησίως εκδηλούμενη, κάτι το άξιο του απολύτου σεβασμού του.

Έκτοτε, κάθε φορά που ο Άγιος περνούσε από τον θάλαμο του «αρχηγού», αυτός σηκώνονταν, τον χαιρετούσε δυνατά, του έκανε μετάνοιες και τον έλεγε «μπάτιουσκα» (δηλ. Γέροντα), εκδηλώνοντας μεγάλο σεβασμό ενώπιον όλων, ανά πάσα στιγμή κάθε μεταξύ τους συναντήσεως.

Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός διώχθηκε, φυλακίστηκε, ταλαιπωρήθηκε για χρόνια από το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, έχοντας για μόνη «παρανομία» την πίστη στον Θεό και τη σταθερή Ορθοδοξία του. Πέρασε από κάμποσα κελιά και έζησε πολλά τέτοια παρόμοια.

Έλεγε, μάλιστα, ο Άγιος: «Σε όλες τις φυλακές, πολλές φορές έτυχε να δω πόσο εκτιμούν αυτοί οι φυλακισμένοι εγκληματίες και κακοποιοί την απλή, ανθρώπινη προς αυτούς συμπεριφορά».

Ολόκληρος ο βίος του Αγίου Λουκά του Ιατρού αποδεικνύει την ισόβια διάθεση του, ώστε να δει και να συντρέξει τον συνάνθρωπο του. Ως κορυφαίος χειρουργός και ως αρχιερέας, ύψωσε μέσα του ψηλά τη βαθυκόκκινη σημαία της αγάπης, αφού ποτέ δεν την υπέστειλε, έως τέλους.

 

http://constantinoupolin.blogspot.gr/2017/07/blog-post_90.html#more

 

Το ζοφερό (όχι μακρινό) μέλλον του Μεγάλου Αδελφού

Το δίκτυο CCTV της Κίνας έκανε μόλις 7 λεπτά για να «πιάσει» ρεπόρτερ του BBC μέσα σε 3,5 εκ. ανθρώπων!

Ένα πείραμα πρόκλησης διεξήχθη στο Γκουιγιάνγκ της Κίνας για να διαπιστωθεί πόσο χρόνο θα χρειαζόταν για να εντοπιστεί και να συλληφθεί ένας δημοσιογράφος του BBC ο οποίος αναμίχθηκε τυχαία με τον γενικό πληθυσμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αφού η αστυνομία έπιασε την εικόνα του και την έβαλε στη μαζική βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου, η οποία περιέχει την εικόνα του προσώπου για κάθε κάτοικο του Γκουιγιάνγκ, ο δημοσιογράφος ξεκίνησε. Του έδωσαν ένα προβάδισμα καθώς αναμίχθηκε στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Μετά ένα αίτημα υποβλήθηκε για την σύλληψή του στον υπολογιστή που ήταν εξοπλισμένος με το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Το λογισμικό AI χτένισε μέσω εκατομμυρίων εικόνων από δεκάδες χιλιάδες κάμερες στο Γκουιγιάνγκ, που όλες μεταδόθηκαν πίσω στον κύριο υπολογιστή, ψάχνοντας για τον δημοσιογράφο. Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά.

Χρειάστηκαν συνολικά 7 λεπτά πριν η αστυνομία τον συλλάβει με φυσικό τρόπο. Υποθέτοντας ότι χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να συγκεντρωθεί η αστυνομία και να περπατήσει / να τρέξει στην τοποθεσία του, η πραγματική ταυτοποίηση θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις δύο λεπτά. Ναι, μόλις δύο λεπτά για να βρεθεί ένας άνθρωπος σε μια πόλη 3,5 εκατομμυρίων!

Ο Yin Jun, εκτελεστικός διευθυντής με την εταιρεία κατασκευής κάμερας παρακολούθησης Dahua Technology, δήλωσε:

“Μπορούμε να ταιριάξουμε κάθε πρόσωπο με ένα δελτίο ταυτότητας και να εντοπίσουμε όλες τις κινήσεις σας μια εβδομάδα πίσω. Μπορούμε να ταιριάξουμε το πρόσωπό σας με το αυτοκίνητό σας, να σας ταιριάξουμε με τους συγγενείς σας και τους ανθρώπους με τους οποίους είστε σε επαφή. Με αρκετές κάμερες, μπορούμε να γνωρίζουμε ποιον συναντάτε συχνά.”

Το πείραμα στο Γκουιγιάνγκ θυμίζει εντυπωσιακά το ακριβώς παρόμοιο πείραμα εντοπισμού στην ανατριχιαστική ταινία ”The Circle” όπου όμως το πρόσωπο που κυνηγούσε το σύστημα σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις κάμερες.

The YouTube ID of rgFoxbT5 is invalid.

Όμως, πόσο ”επιστημονική φαντασία” είναι τελικά αυτό;

Επί του παρόντος, η Κίνα έχει εγκαταστήσει 176 εκατομμύρια κάμερες παρακολούθησης σε εθνικό επίπεδο και σκοπεύει να τις κάνει 626 εκατομμύρια έως το 2020. Εφόσον η Κίνα έχει 1.3 δισεκατομμύρια πολίτες, θα υπάρχει τουλάχιστον μία κάμερα για κάθε 2 άτομα.

 

Πηγή:https://www.technocracy.news/index.php/2017/12/15/chinas-cctv-surveillance-network-took-just-7-minutes-capture-bbc-reporter/

 

Το μπάμ το τρυφερό

Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος, costasp247@gmail.com

Η ουρά προς τον Παράδεισο. Η ώρα της προτεραιότητος και της δίκαιης απόδοσης τιμής. Υπομονή, ανυπομονησία για την πλησμονή, αλλά και το πόσο άραγε ανίδεοι ορισμένοι σεσωσμένοι χριστιανοί.

«Αδελφέ μου, είναι κάμποσοι μπροστά στην ουρά. Περίμενε, σε παρακαλώ. Προηγούνται οι ικανοί».

«Μα, εμείς δε θα δούμε τον Χριστό μας; Περιμένουμε τρία ημερόνυχτα. Σεσωσμένοι δεν είμαστε κι εμείς;».

«Σε παρακαλώ, άλλοι προηγούνται. Ω, πόσο αγάπησες κι εσύ τον Κύριο μας! Μα, είναι άλλοι ενδοξότεροι».

«Μα, ποιοι; Μα, εμείς…».

Ξεκίνησε να ψιθυρίζει η ουρά ότι μπροστά μπροστά στη μεγάλη σειρά ευρίσκονταν κάποιος σαν λιοντάρι, κάποιος τρελός παλικαράς, ονόματι Γάκης Τάσιος, τόσο άγνωστος στο ευρύ κοινό των σεσωσμένων, ώστε το όνομα του να προκαλεί αμφιταλάντευση.

Έμαθε αργότερα η ουρά ότι τον σεσωσμένο Γάκη Τάσιο τον ανέβασαν σ’ ένα φορτηγό, όταν περάτωσε τον βίο του εδώ στη Γη. Στο ίδιο φορτηγό, φορτώθηκε το εκτελεστικό απόσπασμα, μαζί με το θύμα και οι εντολοδόχοι θύτες. Τον ξάπλωσαν χάμω στην καρότσα, χόρευαν, ξεσάλωναν επάνω του και τον χοροπηδούσαν. Τραγουδούσαν.

Πηγαίνοντας τον Τάσιο στο μέρος της εκτέλεσης, δε θέλησε αυτός να του δέσουν τα χέρια και τα μάτια. Οπλίζοντας το απόσπασμα, έτοιμο πια να πυροβολήσει, ο Γάκης φώναξε:

«Εδώ στην καρδιά κτυπάτε, σ’ αυτήν την Ελληνική καρδιά!!».

Υπήρξε αιχμάλωτος ο Γεώργιος (Γάκης) Τάσιος, αλυσοδεμένος Βορεοηπειρωτής από την κουμουνιστική δικτακτορία του Χότζια. Οι μαρτυρίες, λένε, ότι βγαίνοντας απ’ το κελί προς την εκτέλεση, δεμένος χειροπέδες και στα πόδια αλυσίδες, έκανε νεύματα προς τους συγκρατούμενους Έλληνες, με τα μάτια και το κεφάλι, ότι δε φοβάται καθόλου.

28 χρονώ. Με κέφι μπροστά στον τυφεκισμό. Αγάπη για τον «μπάμ» το τρυφερό.

Για τον Χριστό.
Ελλάδα σ’ αγαπώ.

ΠΗΓΕΣ

Φώτο: Γεώργιος (Γάκης) Τάσιος, Ημερολόγιο 2016 της ΣΦΕΒΑ αφιερωμένο στους Εθνομάρτυρες της Βορείου Ηπείρου. Πηγή: http://www.sfeva.gr

Κωνσταντίνος Κυριακού, Προδοσία και Αυτοθυσία, Κόνιτσα 2017, 1η Έκδοσις, Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.

Παράς Μηνάς, 46 χρόνια στα κάτεργα της δικτατορίας του Εν. Χότζια (1946-1990). Εκδ. Γραφικές Τέχνες – Κούλης ΑΒΕΕ, 1997

 

Θα δούμε το 2018 την εκπλήρωση της «προφητείας» του Economist για το νέο παγκόσμιο νόμισμα;

YourNewsWire / ΚΟ

Το περιοδικό Economist, (που ελέγχεται από την ισχυρή οικογένεια Rothschild, που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «κηδεμόνες της κληρονομιάς του περιοδικού The Economist»), δημοσίευσε ένα άρθρο πριν από 30 χρόνια, το οποίο υπογράμμισε το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομίσματος μέχρι το έτος 2018.

Παρακάτω κάποια αποσπάσματα του άρθρου που εμφανίστηκε στο περιοδικό στις 9 Ιανουαρίου 1988, τεύχος 306, σελ. 9-10. Συνέχεια ανάγνωσης