Έστειλαν στον …αγύριστο τα βιβλία των Θρησκευτικών

Οι Γονείς – Κηδεμόνες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της Θρησκευτικής εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων.

Σύσσωμοι οι γονείς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (Φλαμουλίου – Καρυών) επέστρεψαν ως «απαράδεκτα» τα βιβλία των Θρησκευτικών.

Στην δήλωση επιστροφής οι γονείς τονίζουν τον αποπροσανατολισμό που επιφέρουν τα νέα βιβλία των θρησκευτικών και αναφέρονται οι λόγοι που προέβησαν στην ενέργεια αυτή.

Είναι μια κίνηση που συντόνισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ανταποκρίθηκαν όλοι οι γονείς των μαθητών των Γ΄ και Δ΄ τάξεων που διδάσκονται τα Θρησκευτικά.

«Είναι μια ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην αλλοίωση της Θρησκευτικής εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων και τον τρόπο που αυτή προωθείται.

Η επιστροφή των βιβλίων των Θρησκευτικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πανελλαδικά και είναι κάτι που πρέπει να λάβει άμεσα υπόψη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας», αναφέρεται από πλευράς του Συλλόγου.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ 1946, ΧΗΡΕΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 1940…

«ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗ!!»

Φωτογραφία του Μόσχος Αθανάσιος.

Το πολιτικό κατεστημένο ΔΕΝ επέτρεψε τέτοιο γεγονός.
ΔΕΝ ετίμησε τις γυναίκες που έδωσαν και το υστέρημά τους στον αγώνα και στερήθηκαν την παρουσία των αγαπημένων τους συντρόφων.
ΔΕΝ πήραν καμία σύνταξη, ΔΕΝ έτυχαν τιμών ιδιαιτέρων.
Ξέχασε η Πολιτεία και τους άνδρες τους…….
Την φωτογραφία έστειλε από το Σικάγο ο τριπολιτσιώτης Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, τ. αξιωματικός του Πυροβολικού, και σήμερα παππούς με αρκετά εγγόνια, και με ευλογημένο χέρι γιατί αγιογραφεί όλες τις ελληνικές εκκλησίες, ψέλνει, έχει γιο παπά, είναι ευτυχής, μένει σταθερός στην Πίστη και αισθάνεται ΕΛΛΗΝΑΣ.
(ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ 1946, ΧΗΡΕΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ 1940)
Μόσχος Αθανάσιος
 

Γρήγορα, μα πολύ γρήγορα, πολλά αλλάζουν στην Ελλάδα ΜΑΣ! Εμείς τον ύπνο του δικαίου.


ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΥΤΗ
ΚΑΝΕΝΑΝ … Ε Λ Λ Η Ν Α;
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ Ο Χ Ι !

ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ …»»ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ»» ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ…
ΚΑΙ ΟΙ 11 ΗΣΑΝ
ΜΑΛΛΟΝ…»Η Λ Ι Ο Ψ Η Μ Μ Ε Ν Ο Ι»….
(Ω, ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΕ!)
…ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΝΗΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ….»Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Ω Ν»…
ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ «ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ» ΠΟΛΥ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ …»ΕΥΟΙΩΝΟ»…
ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ, Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΡΩΣΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΦΙΟΝΤΟΡ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΥΘΥΜΑΣΤΕ;
ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ;
ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ…
 

Το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη

Τῌ ΚΘ’ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Μνήμη τῆς Ἁγίας Ὁσιομάρτυρος Ἀναστασίας τῆς Ῥωμαίας


   *Διηγείται ο Μοναχός Δαμασκηνός το θαύμα της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον π. Γεώργιο Καψάνη, καθώς και θαυμαστά περιστατικά άλλων αδελφών της Μονής.

~ O Σεβαστός μας Γέροντας και (†) Καθηγούμενος της Iεράς Μονής μας Αρχιμ. π. Γεώργιος Καψάνης, όστις ανέλαβε το πηδάλιο διακυβερνήσεως της Μονής μας τον Οκτώβριο του 1974, υπέστη το 1990 νευραλγία του τριδύμου.


Επί 9 μήνες υπέφερε στο κρεββάτι με φρικτούς πόνους. Η Αγία Αναστασία παρουσιάσθηκε σ’ ένα ορθόδοξο Αφρικανό, τον Φουρτουνάτο, νυν Νεόφυτο Μοναχό, που εργάζεται ιεραποστολικώς στο Ορθόδοξο Κλιμάκιο της Κανάγκα Κογκο, φιλοξενούμενο επί 6 χρόνια της Μονής μας, στον ύπνο του και του έδωσε ένα φάκελλο λέγοντάς του:
«Δώσε αυτό το φάκελλο αύριο στον Γέροντα».
Καί από την αυριανή ημέρα απεκατεστάθη πλήρως η υγεία του Γέροντός μας.

  Αξιώθηκα κι εγώ ο γράφων να γνωρίσω και συνομιλήσω με παλαιούς Πατέρες, οι οποίοι μου
διηγήθησαν περιστατικά επισκέψεως των Προστατών Αγίων μας.

~ Ο παπά-Διονύσιος, που καταγόταν από το Ζευγολατιό Καλαμάτας και τα δύο τελευταία χρόνια (1972-1974) εχρημάτισε και ηγούμενος της Μονής, μου είπε το εξής περιστατικό. Κάποτε, τον έπνιξαν οι λογισμοί φυγής για τους Αγίους Τόπους. Την νύκτα όμως ήλθαν στον ύπνο του οι τρεις Προστάτες και του είπαν να μη αναχωρήση διότι δεν ήταν αυτό το θέλημα του Θεού.

~ Ο π. Δημήτριος, ο οποίος έζησε μόλις 23 χρόνια στην Μονή μας και κοιμήθηκε το 1977, σε ηλικία 46 ετών, μου είπε δύο σημεία σχετικά με την Αγία Αναστασία. Την μια φορά τον επισκέφθηκε η Αγία, την ώρα που εκείνος έκαμε τον κανόνα της προσευχής του. ῏Ηταν ντυμένη στα λευκά και σε εφηβική ηλικία. Βλέποντάς την εκείνος φοβήθηκε και την ρώτησε: «Μήπως είσαι πειρασμός;». Εκείνη με νεύμα τον διεβεβαίωσε ότι δεν είναι. Τού χαμογέλασε και ανεχώρησε.

~ Αλλη φορά την έστειλε ο π. Δημήτριος στον πατρικό του σπίτι, όπου διέμενε ο αδελφός του, για να θεραπεύση το παιδί του που ήταν άρρωστο. Η Αγία επήγε στον ύπνο του ανιψιού του και του είπε: «Μ’ έστειλε ο θείος σου να σε κάμω καλά. Είμαι η Αγία Αναστασία από το Μοναστήρι, όπου μένει ο θείος σου».
Αυτά και άλλα νεώτερα θαύματα έγιναν, όχι μόνο σε Αδελφούς της Μονής μας, αλλά και σε άλλους Αγιορείτες Πατέρας και Κληρικούς και ευλαβείς Χριστιανούς του κόσμου.

Μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτη
– Ι.Μ.Οσίου Γρηγορίου 1999
 

«Ο άτλας της ομορφιάς»: Φωτογραφίες ωραίων γυναικών από 60 χώρες

Το ωραίο μπορεί να βρίσκεται παντού: στην Αφρική, την Ευρώπη, πίσω από ένα χαμόγελο, σ’ ένα έντονο βλέμμα, σε μερικές ρυτίδες…

H Mihaela Noroc είναι φωτογράφος από τη Ρουμανία και εδώ και τέσσερα χρόνια ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο με το σακίδιο της και την κάμερα της, φωτογραφίζοντας γυναίκες της διπλανής πόρτας και συλλέγοντας τις ιστορίες τους.

Το έργο της ονομάζεται «Άτλας της ομορφιάς» και ο στόχος της είναι να δείξει ότι κάθε γυναίκα μπορεί να «λάμπει σαν αστέρι», επειδή η ομορφιά ποικίλει και δεν περιορίζεται μόνο στα πρότυπα που προβάλλονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για την ίδια η πραγματική ομορφιά δεν έχει ηλικία, χρώματα ή τάσεις.
Η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται παντού, στην Αφρική, την Ευρώπη, πίσω από ένα χαμόγελο, σ’ ένα έντονο βλέμμα, σε μερικές ρυτίδες…

Ο «Άτλας της ομορφιάς» έγινε πρόσφατα ένα εκπληκτικό βιβλίο με περισσότερα από 500 πορτρέτα και πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Η ίδια τονίζει:

«Σε μια εποχή μίσους και μισαλλοδοξίας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα για την αγάπη και την αποδοχή. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα φτάσει σε πολλά σπίτια σε όλο τον κόσμο, πείθοντας περισσότερους ανθρώπους ότι η ποικιλομορφία είναι ένας θησαυρός και όχι ένα κίνητρο για συγκρούσεις και μίσος. Είμαστε πολύ διαφορετικοί, αλλά ταυτόχρονα είμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας»

Απολαύστε τις!

Κατμαντού, Νεπάλ


Αιθιοπία


Συνέχεια ανάγνωσης

 

Το γνώθι σαυτόν και η Θεία Χάρις

Ερώτησα πολλές φορές και τον γερο-Ιωσήφ πως έφτασε σ’ αυτήν την κατάσταση. Λέει: «Να σου πώ. Εβάθυνα τόσο πολύ στο «γνώθι σαυτόν». Τί είσαι σύ; Τίποτες, ούτε ένα σκουλίκι δεν είσαι. Τίποτε. Ήρθε η χάρις, σε σήκωσε, έγινες άγγελος· έφυγε η χάρις, εγύρισες εν αυτώ». Ναι, αλλά δεν μου λες, πως μπορούμε να προσελκύσουμε τη χάρη;

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης