ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


Ένα ζευγάρι το απασχολεί το εξής πρόβλημα: Πριν μερικά χρόνια είχε υιοθετήσει ένα αγοράκι. Όμως του έκρυψαν την αλήθεια και το άφησαν να πιστεύει πως είναι δικό τους παιδί. Τελευταία έμαθε την αλήθεια σε ηλικία δέκα τεσσάρων ετών και έδειχνε απέναντί τους μια ψυχρότητα, παρά το ότι πασχίζανε να το κάνουνε χαρούμενο και ευτυχισμένο.

          Το θέμα γι’ αυτούς ήταν: Πως θα μπορούσαν ν’ αποκατασταθούν στη συνείδησή του; Συνέχεια ανάγνωσης

 

Γιατί ο Χριστός δεν είπε o ίδιος ξεκάθαρα ότι είναι Θεός;

Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

«Ποιοί λοιπόν είναι οι λόγοι για τους οποίους και ο ίδιος και οι Απόστολοι έχουν πει πολλά ταπεινά για αυτόν;
Ο πρώτος λόγος και ο σπουδαιότερος, είναι το ότι αυτός φόρεσε ανθρώπινη σάρκα και θέλει να βεβαιώσει και τους τότε και όλους τους μεταγενεστέρους, ότι αυτό που βλέπεται δεν είναι ούτε κάποια σκιά, ούτε απλώς κάποιο σχήμα, αλλά είναι πραγματική φύση.
Διότι, εάν, μολονότι τόσα πολλά ταπεινά και ανθρώπινα έχουν πει για αυτόν και οι απόστολοι και ο ίδιος για τον εαυτό του, όμως κατόρθωσε ο διάβολος να πείσει μερικούς από τους άθλιους και ταλαίπωρους ανθρώπους να απαρνηθούν την αιτία της κατ’ οικονομίαν ενανθρωπήσεως αυτού, και να τολμήσουν να πουν, ότι δεν έλαβε σάρκα, και έτσι να βλάψουν την όλη υπόθεση της φιλανθρωπίας του Θεού, εάν δεν έλεγε τίποτα από αυτά, πόσοι δεν θα έπεφταν στο βάραθρο αυτό του διαβόλου; Δεν ακούς ακόμη και τώρα τον Μαρκίωνα που αρνείται την κατ’ οικονομίαν ενανθρώπηση του Κυρίου, καθώς και τον Μανιχαίο και τον Ουαλεντίνο και πολλούς άλλους;
Συνέχεια ανάγνωσης