Καλά, τις προφητείες του Πατροκοσμά δεν τις έχουν διαβάσει;

alt

Σενάρια διαμελισμού της Τουρκίας και δημιουργίας Ελληνοτουρκικής Ομοσπονδίας

Οπαδός του «Ελληνοτουρκισμού» ο Βαρουφάκης – Θέλει να καταργηθούν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

http://hggiken.pblogs.gr/2017/03/kala-tis-profhteies-toy-patrokosma-den-tis-ehoyn-diabasei.html

 

Να, αυτό είναι ο «λαικός οικουμενισμός». Χωρίς δογματική σύγκλιση (= ο καθένας έχει την «αλήθειά» του) όλοι είμαστε κλάδοι της «Μίας Εκκλησίας».

Συνάντηση Ορθοδόξων και Παπικών στο Μπάρι της Ιταλίας με θέμα τη Σύνοδο της Κρήτης.

Με συμμετοχή του μητροπ. Μεσσηνίας Χρυσόστομου Σαββάτου

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 17:00 στο Ινστιτούτο Οικουμενικών και Πατερικών Μελετών «Άγιος Νικόλαος» στο Μπάρι της Ιταλίας θα διεξαχθεί θεολογική συζήτηση μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών με θέμα την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Giovedì 30 marzo alle 17.00, nell’Aula Magna “Enrico Nicodemo” dell’Istituto di Teologia ecumenico-patristica “San Nicola”, in piazzetta Bisanzio e Rainaldo 15, a cura del medesimo Istituto e del Centro Ecumenico “Salvatore Manna”, avrà luogo il colloquio cattolico-ortodosso sul tema “Il Santo e Grande Concilio della Chiesa Ortodossa”.

Prenderanno parte S. E.  Mons. Francesco Cacucci, Arcivescovo Metropolita di Bari-Bitonto e Gran Cancelliere della Facoltà Teologica Pugliese, S.E. Mons. Ambrogio Sperafico, Vescovo di Frosinone e Presidente della Commissione CEI per l’Ecumenismo e il Dialogo, S.E. Mons. Chrysostomos Sabbatos, metropolita di Messenia (Grecia), prof. Costantin Preda della Facoltà Teologica Ortodossa di Bucarest.

“Il Santo e Grande Concilio è stato un mare di comunione per la intera Chiesa Ortodossa e per il mondo, i cui frutti si raccoglieranno lentamente”

(Bartolomeo I Arcivescovo di Costantinopoli)

Antonio Calisi

Από panorthodoxcemes

 

Κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί

Διακριτές ομάδες στην Εκκλησία

π. Ιωάννη Ρωμανίδη

 

Η Εκκλησία ενωρίς στην πορεία της, χρειάσθηκε να αναπτύξει κάποιες διακριτές μεταξύ τους ομάδες μελών, για το έργο τής οικοδομής τού Σώματος τού Χριστού.

Οι Κατηχούμενοι στην αρχαία Εκκλησία προετοιμάζονταν για να δεχθούν το Βάπτισμα και το Χρίσμα, για να γίνουν πιστοί, τίμια μέλη της Εκκλησίας, μέλη του Σώματος του Χριστού, ναοί του Αγίου Πνεύματος. Η Εκκλησία, όπως ήδη έγινε λόγος, είναι το πραγματικό Σώμα του Χριστού μέσα στο οποίο ο άνθρωπος σώζεται, θεούται. Στην Αποστολική εποχή, οι Απόστολοι, που είχαν λάβει το Άγιον Πνεύμα, ήταν εκείνοι που διηύθυναν τις κατά τόπους Εκκλησίες, τις καθοδηγούσαν, όπως φαίνεται στις επιστολές των Αποστόλων.

Συνέχεια ανάγνωσης

 

Μαργαρίτες από την ομιλία του Γέροντος Ελισαίου Σιμωνοπετρίτη στη Λάρισα

Κυριακή των Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος),

ομιλία στον κατανυκτικό Εσπερινό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης,

από τον Ηγούμενο της Ι.Μ.Σίμωνος Πέτρας Αγίου ΄Ορους π.Ελισσαίο,με θέμα:

«Τα κλειδιά της Βασιλείας του Θεού.Ελπίδα και Μετάνοια»

Αποτέλεσμα εικόνας για ελισαιο;

 (Από τις προσωπικές σημειώσεις ενός φίλου επί της ομιλία του Γέροντος).

Αν δεν ελπίζεις δεν αγαπάς.Τι είναι αυτό που γεννά και ενδυναμώνει την ελπίδα μας,πως θα την αποκτήσουμε;

1.Με την γεύση και εμπειρία των δώρων του Θεού. Όταν τα γευθείς τα δώρα του Θεού ενδυναμώνεις και ελπίζεις περισσότερο.

2.Η μελέτη της γραφής. «Αυτά που γράφτηκαν για την δική μας διδασκαλία γράφτηκαν»,λέει ο Απ.Παύλος, διότι καθώς διαβάζονται μπαίνουμε στο νόημα της γραφής και μας παρηγορούν και μας κάνουν να ελπίζουμε.

3.Η επικοινωνία και η ανυπόκριτη σχέση με τους άλλους..Με την οικογένεια, με τον πνευματικό μας, με τους συνεργάτες μας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση και ασφάλεια από ένα ελπιδοφόρο νέο, από ένα λόγο που θα ακούσουμε. Πες ένα ελπιδοφόρο λόγο δεν χάνεις κάτι.

Η λύπη, η στεναχώρια ακυρώνει την ελπίδα, χάνεις την ελπίδα. Ο θυμός αναστέλλει την ελπίδα. Συνέχεια ανάγνωσης

 

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το 1821

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑς

 

Το νεοελληνικό Κράτος στην προσπάθεια του να νομιμοποιηθεί εθνικά χρησιμοποίησε μύθους και επιστημονικές φαντασιώσεις. Μέσα σε αυτούς τους μύθους «έντυσε» και την αγία προσωπικότητα του μεγάλου διδασκάλου του Γένους ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού με την «προβιά» του Επαναστάτη. Η ευρύτατη πληροφόρηση που σήμερα είναι δυνατή από τις τεχνολογικές εξελίξεις μας δίνει την άνεση να κατανοήσουμε σωστά αυτό το πνευματικό ανάστημα, να αποθαυμάσουμε το προφητικό του χάρισμα και να αντλήσουμε επιπλέον  σημαντικά μηνύματα για την σύγχρονη πραγματικότητα και για το μέλλον αυτού του τόπου. Συνέχεια ανάγνωσης