Όσιος γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης : Το μέλλον σας, αναθέσατε το εις την θεία Πρόνοια! ότι είναι θέλημα Θεού και δια την σωτηρίαν μας θα γίνει.


Όσιος γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης

+3/16η Ὀκτωβρίου 1966, Κυριακή

Αν αφήνεις παράθυρο, θα μπει το φως. Αν όλα είναι κλειστά, από που θα μπει φως και ας είναι άφθονο έξω. Έτσι και εις τα πνευματικά: Άνοιξε την καρδιά σου στο Χριστόν μας, παρακάλεσε Τον και Εκείνος θα βοηθήσει!

Μη λες «ο Χριστός» αλλά «ο Χριστός μας».

Το Ψαλτήρι καθημερινή μου τροφή το έχω. Να το αγαπάς πολύ και να το διαβάζεις. Έστω ‘ένα ή δύο ψαλμούς την ημέρα. Και όταν έχεις λύπη, όταν έχεις πειρασμόν, διάβαζε με προσοχήν και αγάπην το Ψαλτήρι και θα νιώθεις μεταβολή μέσα σου.

Και οι δοκιμασίες κάνουν καλό. Μη φοβηθείς. Ο Χριστός μας σαράντα μέρες αγωνίσθηκε στην ερημον, αλλά έπειτα Άγγελοι τον υπηρετούσαν. Είναι πολύ στοργικός ο Χριστός μας. Συχνά, για ωφέλειά μας, επιτρέπει και δυνατή λύπην. Για λίγο νοιώθουμε πώς μας εγκατέλειψε, αλλά μετά επειδή λυπάται, μας αγαπά, μας πνίγει το έλεος Του, η στοργή Του.

Να είμαστε πρόθυμοι να υποφέρουμε. Να αγαπούμε και την κακοπέραση: λίγο φαγητό, λίγο ύπνο κλπ. Εγώ πολλά πέρασα. Και πείνασα και έξω στα δέντρα κοιμήθηκα. Δόξα τω Θεώ για όλα αυτά, λύπη δεν είχα.

Μη φοβηθείς ποτέ, μόνον αγάπα τον Χριστό μας.

Πρέπει να έχουμε κάτι. Όλοι οι Άγιοι μας είχον θλίψεις, πειρασμούς, ασθενείας. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που τον έστειλαν και εξορία

Να προσέχετε. Εγώ φοβάμαι. Εμπιστοσύνη στον εαυτό μου δεν έχω. Αν ένας Παύλος που ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανού έλεγε, ότι είναι αμαρτωλότερος όλων, πόσον μάλλον ημείς! Και συμπληρώνει ο Γέροντας: Μη σηκώνεστε από την προσευχή, αν δεν σας έλθουν δάκρυα. Και όταν έρχονται, μη το λέτε, γιατί φεύγει η Χάρις.

Κλείσου στο δωμάτιό σου και θα νοιώσεις μέσα σου διαφορά. Διάβαζε, προσεύχου, θα δεις.

Η κάθε ημέρα να προσέχετε πώς θα περάσει. Το μέλλον σας, αναθέσατε το εις την θεία Πρόνοια! θα βοηθήσει ο Θεός! ότι είναι θέλημα Θεού και δια την σωτηρίαν μας θα γίνει. Μη σκέπτεστε δηλ και βάζετε εις τον νουν σας βάρος δια το μέλλον.

Είναι σοφός ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύει, αγαπά τον Θεόν και υπομένει.

Μη ανησυχείτε δια το μέλλον σας. Αναθέσατε το εις την Θείον Πρόνοια. Μη σκέπτεστε και βάζετε βάρος στο κεφάλι σας.

Προσπάθησε να είσαι απαθής. Κανένα μη λυπήσεις, για τίποτα μη λυπηθείς.

Μη δέχεσαι θλίψεις. Μη σκέπτεσαι με λύπην και βαρύνεις τον νουν σου. Να λέγεις μόνον: Χριστέ μου, σε παρακαλώ, μη με εγκατάλειψης. ότι και να σου συμβεί, μη λυπηθείς πολύ, μόνον αυτό να λέγεις: Χριστέ μου, Σύ μη με εγκατάλειψης. Και νάχης ηρεμία, γαλήνη εις την ψυχήν σου.

Νουν να έχεις και νουν να μη έχεις. Γλώσσα να έχεις και γλώσσα να μη έχεις. Μάτια να έχεις και μάτια να μη έχεις. Αυτιά να έχεις και αυτιά να μη έχεις. Με καταλαβαίνεις;

Μη λέτε πολλά. Κρατήστε την γλώσσαν. Αγαπήστε την σιωπή. Αν την συνηθίσετε, μετά δεν θα θέλετε να ομιλείτε. Τόσον είναι όμορφη η σιωπή.

 
Να είσαι αφοσιωμένη εις την δουλειά σου εις το Γραφείο και μη μιλάς ή προσέχεις τους άνδρες. Κάνε, πως δεν μπορείς να γράφεις και συγχρόνως να ακούς ή μιλάς και σε κείνους, δια να μη σε παρεξηγούν. Στο δρόμο, όταν περπατάς και δεν θέλεις να ομιλείς, άλλα θέλεις να αποφεύγεις, αν θα σου πει ένας «καλημέρα, τι κάνεις;» Να απαντήσεις: Καλά ευχαριστώ. Μη πεις «εσύ τι κάνεις;». Να καταλάβει δηλαδή, ότι δεν θέλεις να μιλήσεις περισσότερο και τότε, αναγκαστικά δεν θα μιλήσει και εκείνος περισσότερο. Μόνον όταν σε ρωτούν να απαντάς, αλλιώς μη μιλάς. Η σιωπή είναι σπουδαίο πράγμα, κερδίζεις πολλά. Προσπάθησε, όμορφα είναι.

Όπου και να πας, υπάρχει και το φως, υπάρχει και το σκότος.
Από σένα εξαρτάται τι θα διάλεξης, τι θα ακολουθήσεις. Ότι βλάπτει, μη δίδεις σημασία, ότι ωφελεί πνευματικά, ακολούθησε.
Προσπάθησε, επιμέλεια χρειάζεται και ζήλος. Για ότι βλάπτει, αδιάφορος να είσαι! Αν δεν πάρουμε απόφασιν θανάτου, το πνευματικόν μέρος δεν εκτελείται.

Απολαύσετε την πνευματική ζωή. Δεν υπάρχει τίποτε γλυκύτερο απ’ αυτήν. Ο αγών είναι σκληρός, είναι γλυκείς. Όπως οι στέφανοι. Δριμύς ο χειμών, γλυκύς ο παράδεισος. Στα πνευματικά, είναι ανοιχτή η καρδία: αγάπη, χαρά. Και να ξέρετε, αν εύκολα αποκτήσετε, εύκολα θα χάσετε. Ενώ αν με δυσκολία, με κόπο και αγώνα αποκτήσετε, δύσκολα θα χάσετε.

Σε κηρύγματα, μη τρέχετε πολύ. Μελετήσατε εις το σπίτι σας. Επιμεληθείτε ολίγον την σιωπή. Εις την προσευχή, με ταπείνωση να πηγαίνετε, να σας λυπηθεί ο Θεός. Όπως λιώνει το κερί, έτσι να λιώσουν και αι αμαρτίαι σας και να σωθείτε. Την ώρα που φεύγαμε, και όταν ασπαζόμουν το χέρι του, μου λέγει: – Κόρη, σαν το κομπολόι που πέφτουν μια – μια οι χάνδρες, έτσι και η Χάρις του Θεού θα πέφτει μέσα σου, αν προσέχεις και αγωνίζεσαι!…

Εκ του βιβλίου της Κας Σωτηρίας Νούση ”Ο ΓΕΡΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ 1883 – 1966”, Ζ’ έκδοσις, Φεβρουάριος 2010.

Αγάπησε την ησυχία και την σιωπή. Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης https://iconandlight.wordpress.com

Ο Θεός θα σου ζητήσει στην άλλη ζωή ή το παιδί σου σωσμένο ή πληγές στα γόνατά σου.Όσιος Γέρων Ιερώνυμος της Αιγίνης https://iconandlight.wordpress.com

Ο Γέρων Μισαήλ από το Γκέλβερι της Καππαδοκίας https://iconandlight.wordpress.com

Ο Μισαήλ από το Γκέλβερι της Καππαδοκίας,πνευματικός καθοδηγητής του Γέροντος Ιερωνύµου της Αιγίνης https://iconandlight.wordpress.com

 

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/october-15-2018.html?m=1

 

Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, καθηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ: «Μνήμες από τον άγιο Ιάκωβο»

Ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Γαβριήλ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος με θέμα: «Μνήμες από τον Άγιο Ιάκωβο» η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το ΙΒ’ Συνέδριο της Χριστιανικής Ένωσης Κυπρίων Επιστημόνων (Χ.Ε.Κ.Ε.) στη Δευτερά της Κύπρου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν «Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία»

 

 

 

Ὁ ὅσιος Ἰάκωβος ὁ ἐν Εὐβοίᾳ ὡς ἱερουργός τῶν μυστηρίων τοῦ Θεοῦ…

(Με ποιο τρόπο να σας πείσουμε ν΄ακούσετε αυτήν την απίθανη ομιλία του Μόρφου Νεοφύτου για τον αγαπημένο μας νεοκαταταχθέντα Άγιο;
Ακόμα κι αν έχετε ακούσει κάποια παρόμοια από τον ίδιο παλαιότερα…
Νέα εκπληκτικά στοιχεία…
Πως απάντησε , ας πούμε, Ο Θεός μέσω του «Γερο Ιάκωβου» σ΄ένα από τα πολλά παιδικά τραύματα του ομιλούντος, τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου του αδερφού,όταν ο μικρός ήταν μόλις στα 12 του χρόνια…Και πως έγινε εκείνος ο δεύτερος Πατέρας του 8χρονου πιτσιρίκου, αφού στα χρόνια της προσφυγιάς από την Κύπρο οι εισβολείς δολοφόνησαν τον πρώτο…)

 

παπά – Δημήτρης Γκαγκαστάθης: «Ἐάν πῆγε ἡ ἀδελφή σου σέ γυναῖκες πού κάνουν τά μάγια, δέν γίνεται τίποτας. Πρέπει νά ἐξομολογηθῆ καί μετανοήση καί τότε μπορεῖ νά θεραπευθῆ»

Φοβερή ιστορία από τον παπα Δημήτριο Γκαγκαστάθη
Θαύμα του Αγίου Βησσαρίωνα
Ο παπά – Δημήτρης Γκαγκαστάθης, αναφέρει ένα συγκλονιστικό θαύμα σε μια επιστολή:
“…Πλήν όμως σού γράφω τό έξής: Εάν πήγε ή αδελφή σου σε γυναίκες πού κάνουν τά μάγια, δεν γίνεται τίποτας.
Πρέπει να έξομολογηθή καί μετανοήση καί τότε μπορεί να θεραπευθή. Έάν έχει πάει σε τέτοια πράγματα θα σάς παρακαλέσω να μού αφήσετε ήσυχον, διότι έρχονται τά δαιμόνια καί μέ κοροϊδεύουν. Τό έχουν κάνει άλλοι καί μού έλεγαν οι δαίμονες, είναι δικό μας τί κοπιάζεις…
Εγώ θα άγωνισθώ όσον ήμπορώ, καίτοι είμαι αμαρτωλός… Θα έξαντλήσω τό παν. Δεν θέλω να σάς άπογοητεύση ό σατανάς. Να σταθήτε ακλόνητοι εις την πίστιν τού Χριστού καί την ζωντανή Θρησκείαν μας, πού δείχνει θαύματα εις τούς πιστεύοντας, μέ αγνή καρδιά…
Σάς συγχαίρω πού μέ γράφεται ότι δεν πήγατε εις τις μάγισσες καί ούτε εις την σκέψιν σας. Αυτό πολύ μέ ευαρέστησε. Να άφήσωμε τον Χριστόν καί να πηγαίνωμεν μέ τον Σατανάν; Παρατηρήσατε εκείνους τούς ανθρώπους πού συνεργάζονται μέ τούς δαίμονας, ούδεμία προκοπήν κάνουν.
Πέρυσι, τον Ιούνιον, εύρισκόμαν εις την Αμφιλοχίαν μέ τό λείψανο τού Αγίου Βησσαρίωνος. Μέ πήραν σε ένα σπίτι πού τό βράδυ έβλεπαν διάφορα πονηρά πνεύματα, όχι εις τον ύπνον, αλλά ξυπνητοί καί τούς ανησυχούσαν.
Θεώρησαν καλόν να μού πάρουν εις τό σπίτι να τούς κάνω αγιασμόν, διότι είχα καί τον Αγιον. Όταν πήγα αισθάνθηκα φόβον, διότι έπρόκειτο να γίνη πόλεμος μέ τούς δαίμονας. Τελειώνοντας τον αγιασμόν βλέπω εις μίαν γωνίαν να κάθεται μία γραία περίπου 80 χρόνων. Έάν την έβλεπες την φοβάσαν. Πραγματικό οργανον τού διαβόλου καί συνεργάτης αυτών. Την έκαμα μερικές έρωτήσεις, αλλά έδειχνεν η παρουσία της. Μετά τούς λέγω: “» Εάν δεν πάρετε την γριά, να την πηγαίνετε να έξομολογηθή καί να καθαρισθή, θα πάθετε πιό χειρότερα”. Όλα γίνονται έπί της γής, αλλά μέ τον Σταυρόν διαλύονται τά πάντα…”.
Δεν θέλω να στεναχωρεθήτε, ότι περνά από εμένα καί ημπορώ θα τό κάμνω. Νοερώς θα εύρίσκωμαι είς τό πλευρόν σας συμπαραστάτης. Να παρακαλήτε την χάριν των Ταξιαρχών καί αυτοί θα κανονίσουν τά πράγματα δια το αγαθόν καί συμφέρον της ψυχής../ Η Θρησκεία μας είναι ζωντανή εις τούς πιστεύοντας…
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ

 

 

Συγκλονιστικό θαύμα αγίου Ιακώβου Τσαλίκη στην Κύπρο

Ὁ ἀρχιμανδρίτης Ἰάκωβος Καλογήρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου διηγεῖται πῶς ὁ ἅγιος Ἰακώβου Τσαλίκης τοῦ ἔσωσε τὴ ζωὴ μετὰ ἀπὸ τροχαῖο ἀτύχημα ποὺ τοῦ συνέβη στὶς 12 Ἀπριλίου 2012.

 

Iατροί και ιάτραινες που αγίασαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για λουκασ ιατροσ

Tου ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Ζυρίχης

Στο πέρασμα των 20 αιώνων από τη γέννηση του Χριστού υπήρξαν αναρίθμητοι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και πολυάριθμοι διακεκριμένοι επιστήμονες. Έτσι, δεν εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί «κατ΄ επιστήμην ιατροί», που προσφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις τους πίστευαν ολόψυχα στο Θεό και ομολογούσαν την πίστη τους στο Χριστό ενάντια στα υλιστικά, πολυθεϊστικά ή αθεϊστικά ρεύματα της εποχής τους. Άτομα που αγάπησαν τον Κύ-ριο με πάθος ιερό και που ανταπέδωσαν το πολύτιμο αίμα της σταυρικής Του θυσίας με την άγια ζωή τους. Άτομα που έδωσαν τα πάντα στους συνανθρώπους και τους ασθενείς τους, τη ίδια δε τη ζωή τους στον Θεό. Συνέχεια ανάγνωσης