Yπό διαταραχή

Από τον Μανώλη Κοττάκη
Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης
Πολύ φοβάμαι ότι όσοι ορίζουμε την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στην πατρίδα μας σήμερα -κόμματα, ΜΜΕ, διανοούμενοι- δεν έχουμε πάρει είδηση ποια είναι η συγκλονιστική μεταβολή που βρίσκεται εν εξελίξει στην ελληνική κοινωνία. Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ συζητούμε για τη νέα τακτοποίηση της εξουσίας. Για το τι θα γίνει στο μέλλον. Αγνοώντας, προφανώς, τι γίνεται τώρα. «Θα φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα ή όχι;» «Θα πάρουμε καλύτερη ρύθμιση για το χρέος ή όχι;» «Θα ισχύσει νέος εκλογικός νόμος στις εκλογές ή όχι;» «Πότε θα γίνουν οι εκλογές;» «Και, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, ποιος θα συνεργαστεί με τον πρώτο;» Ετσι πορευόμαστε! Κάπως έτσι, αγαπητοί, η ζωή περνά κάτω από τα πόδια μας. Και εμείς, οι δημοσιογράφοι, που χάσαμε το αποκλειστικό της οικονομικής χρεοκοπίας, σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα άλλο, εξίσου σημαντικό: το αποκλειστικό της ρημαγμένης κοινωνίας. Της κοινωνικής χρεοκοπίας. 

Συνέχεια ανάγνωσης

 

Η «εξομολόγησή” μου.

Αποτέλεσμα εικόνας για γενια παθητικοτητασ

Γράφει ο Ενορίτης.

Με τον τόσο γρήγορο και ξέφρενο κατήφορο των ηθών και των θεσμών, δεν προλαβαίνουμε να «χωνέψουμε» την αποκαθήλωση της Ελλάδας που ξέραμε, της Ελλάδας που μας παρέδωσαν οι γονείς μας και σε  εκείνους οι γονείς τους.

Το  αφύσικο νομιμοποιείται ως φυσικό και γίνεται κοινωνικά αποδεκτό. Η κανονικότητα θεωρείται αναχρονισμός. Έτσι, αφού με  χλιαρότητα «αντιδράσαμε» στο σύμφωνο συμβίωσης (=αποδόμηση του γάμου), με περισσότερη χλιαρότητα και αδιαφορία δεχθήκαμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων «ζευγαριών». Το αφύσικο της μειονότητας ήλθε να καταλάβει τη θέση της κανονικότητας της πλειοψηφίας.

Εσχάτως, με τέλεια παθητικότητα που συνιστά για πολλούς σημείο, αποδεχθήκαμε και την ανατροφή (έστω και με τη μορφή του ανάδοχου γονέα) παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Όποιος έχει ακόμα τα μυαλά του και δεν ήπιε το τρελό νερό της εποχής, αντιλαμβάνεται χωρίς πολλά-πολλά επιχειρήματα τι συνεπάγεται αυτό. Σε λίγο, με τέλεια παθητικότητα, θα δεχθούμε να επιβάλλουν νομοθετικά το γάμο των ομοφύλων και το πλήρες δικαίωμα υιοθεσίας. Εκεί πάει το πράγμα. Ήδη σε όλο τον κόσμο 2.000.000 παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε ομόφυλες «οικογένειες». Διαλύεται ο κατά την τάξη του Δημιουργού θεσμός της οικογένειας. Δημιουργείται από τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ο νέος άνθρωπος.

Ζούμε τον ολοκληρωτισμό των μειονοτήτων. Αυτό όμως δεν μας δικαιολογεί. Συνέχεια ανάγνωσης

 

Για μια Ελεύθερη Πατρίδα

EPA Slider Vouli

Τους είπα…

Είπα θα μιλήσω για την πολιτική γεωγραφία και την πρακτική των κομμάτων της χώρας. Τι έκαναν, δηλαδή, οι πολιτικές δυνάμεις τις τελευταίες δεκαετίες και έφεραν την χώρα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής.
Είπα τι έκαναν:
Είπα ότι χρεοκόπησαν τη χώρα και κατάντησαν την πατρίδα μας ζητιάνα. Συμφώνησαν.
Είπα ότι κουρέλιασαν την Εθνική μας αξιοπρέπεια. Επιβεβαίωσαν.
Είπα ότι κομματικοποίησαν τα πάντα, διέλυσαν την παιδεία και έκαναν τα πανεπιστήμια κομματικά γραφεία. Συνηγόρησαν.
Είπα ότι διαχειρίστηκαν σκανδαλωδώς αλλεπάλληλους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, και σκόρπισαν τα οικονομικά πακέτα της ΕΕ. Θαύμασαν.
Είπα ότι χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μεταφορικούς κολοσσούς της χώρας, τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, τους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς και τις ελληνικές τράπεζες. Σοκαρίστηκαν. Συνέχεια ανάγνωσης

 

Ποῦ εὑρέθησαν τόσοι βρέ παιδιά;

Ἐὰν ἐρωτήσῃς ἕνα πεντάχρονο γιὰ τὸ ἐὰν πρέπῃ νὰ φιλοξενήσῃς δέκα ἀνθρώπους, ποὺ ἦρθαν ξαφνικὰ στὸ σπίτι σου γιὰ νὰ τοὺς βοηθήσῃς, μὲ τὴν τρυφερή του καρδούλα, θὰ σοῦ πῆ ναί!!!

Ἐὰν ὅμως τοῦ πῇς πὼς τὸ σπίτι σου χωρᾶ δέκα (10) κι ἐσὺ θὰ βάλης ἑκατὸ (100) καὶ περιμένουν ἀκόμη χίλιοι ἀπ’ ἔξω, γιὰ νὰ εἰσέλθουν, μόλις θὰ δοῦν ἀνοικτὴ τὴν πόρτα, τί ἀκριβῶς περιμένεις νά σοῦ πῇ;

Ἡ αὐθόρμητος ἐρώτησις-ἀπάντησις εἶναι: καί ποῦ θά τούς βάλης;

Σήμερα λοιπὸν ποὺ στὴν τελείως ἀνοχύρωτη Ἑλλάδα μπαίνουν 3000 ἄτομα ἡμερησίως, ἡ ἐρώτησις ποὺ προκύπτει καὶ ποὺ τὴν καταλαβαίνει ἀκόμη κι ἕνα πεντάχρονο, ἀλλὰ ὄχι ἕνας συνδικαλιστὴς «ἀλληλέγγυος» εἶναι: Καί ποῦ θά τούς βάλετε;

Θά βγοῦμε ἐμεῖς γιά νά χωρέσουν αὐτοί;

Βέβαια, ἐὰν λάβουμε ὑπ’ ὄψιν μας τὶς ἀφίσσες ποὺ κατακλύζουν τὴν Ἀθῆνα, ἀλλὰ καὶ τὴν Μυτιλήνη, ποὺ ἀναφέρουν πὼς «Ἕλληνας δὲν γεννιέσαι ἀλλὰ καταντᾶς»,
πὼς «ἡ Κύπρος δὲν εἶναι Ἑλληνική»,
πὼς «τὸ Αἰγαῖον ἀνήκει στὰ ψάρια του», οἱ ὁποῖες καὶ βρίθοῦν ἀνθελληνικοῦ μίσους, καταλαβαίνουμε πὼς αὐτὰ τὰ ὄντα, ποὺ τὶς δημιουργοῦν, εἴτε εἶναι πράκτορες, εἴτε πληρώνονται ἁδρὰ γιὰ νὰ καταστρέψουν τὴν χώρα μας καὶ τὸν λαό μας.

Αὐτὸ ποὺ δὲν καταλαβαίνω ὅμως εἶναι ἄλλο. Γιατί τόσα τσουτσέκια ὑποστηρίζουν μίαν ἄκρως ἀνθελληνική πολιτική;

Δύο τινὰ συμβαίνουν: Εἴτε πρόκειται γιὰ κοντόφθαλμα κομματόσκυλα, ποὺ ἐνῶ βλέπουν τὸ κακὸ νὰ μᾶς κτυπᾷ τὴν πόρτα καὶ νὰ μπουκάρῃ, ῥίχνοντας καὶ τὴν πόρτα μαζύ, ἀλλὰ δὲν τοὺς νοιάζει καὶ δὲν δίδουν δεκάρα οὔτε γιὰ τὴν πατρίδα οὔτε γιὰ ἐμᾶς ἀλλὰ οὔτε καὶ γιὰ τὸ μέλλον τῶν ἰδίων τῶν παιδιῶν τους, πρὸ κειμένου νὰ ἔχουν κάποιες κομματικὲς ὠφέλειες,
εἴτε πρόκειται γιὰ παντελῶς ἰδεοληπτικοὺς ἠλιθίους, ποὺ ἡ νοημοσύνη τους δὲν μπορεῖ νὰ συγκριθῇ ἀκόμη καὶ μὲ τὴν νοημοσύνη ἑνὸς πεντάχρονου.
Συζητᾶμε δῆλαδὴ γιὰ καμμένα μυαλά…

Ποῦ εὑρέθησαν τόσοι βρέ παιδιά;

Εὐστρατία Σουραβλᾶ

 

Το παράλογο θέατρο ανοχής της παράνομης μεταναστεύσεως

Σημείωση ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ:  Αφού διαβάσετε την ανάλυση του πρέσβη κ. Π. Νεάρχου, ξαναγυρίστε εδώ και ακούστε προσεκτικά στο βίντεο τον Σαρκοζύ να σας εξηγεί ωμά και απροκάλυπτα για τη ΝΕΑ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  με τις επιμειξίες και τις αθρόες μετακινήσεις των μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρώπη και τον πολυπολιτισμό. Γι’ αυτό και ο ΟΗΕ και η Ε.Ε, ρίχνουν τόσο πολύ χρήμα (βλ. ΜΚΟ) για την … ορθοπολιτική πολυπολιτισμικότητα. ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ -ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ.  Ο νέος (mix) πληθυσμός θα είναι οι πιστοί υπήκοοι της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του Αντιχρίστου. Για να δείτε πόσο παλιό είναι το σήμερα υλοποιούμενο σχέδιο βλ. ΕΔΩ  για το ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE – KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εισβολη λαθρομετ;ναστες

 

Γιατί οι Αλγερινοί μετανάστες δεν πάνε απέναντι στη Γαλλία και οι Μαροκινοί απέναντι στην Ισπανία; Γιατί υπάρχει… έλεγχος

Το παράλογο θέατρο ανοχής της παράνομης μεταναστεύσεως

 

Γράφει ο Περικλής Νεάρχου, Πρέσβυς ε.τ.

 

Τα όσα έγιναν προσφάτως στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη δείχνουν σαφώς σε ποιο σημείο έχει φτάσει η ανοχή μιας παράλογης καταστάσεως. Εάν εξετάσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει, θα διαπιστώσει ότι στην πράξη δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος στα σύνορα. Πρακτικά, όποιος θέλει μπαίνει. Μόλις φανεί στον ορίζοντα βάρκα ή άλλο πλεούμενο σπεύδει να το διασώσει και να το φέρει στο λιμάνι είτε απευθείας το Λιμενικό είτε σκάφος των πολυποίκιλων ΜΚΟ. Συνέχεια ανάγνωσης

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ


Η εμφάνιση της βιομηχανικής εποχής συνοδεύτηκε από τη βίαιη διάλυση των επιμέρους μικρών φεουδαρχικών κρατιδίων και τη συνένωσή τους σε μεγάλες ενιαίες αγορές για τις ανάγκες της μαζικής κατανάλωσης (εξ αιτίας της νεοεμφανισθείσας μαζικής παραγωγής), τα λεγόμενα αστικά εθνικά κράτη.

Σήμερα είμαστε σε μεταβατικό στάδιο κατά το οποίοπερνάμε στην επόμενη εποχή. Δηλαδή περνάμε από την βιομηχανική εποχή στην μεταβιομηχανική (ψηφιακή – χρηματοπιστωτική) εποχή, όπου οι επιμέρους εθνικές κυριαρχίες των εθνικών κρατών διαλύονται βίαια για να συγχωνευθούν πλέον σε μια ενιαία παγκόσμια αγορά (παγκοσμιοποίηση) με επιμέρους κρατικές επαρχίες.

Η Ελλάδα, δεν υπήρξε ποτέ αστικό εθνικό κράτος. Ήταν και είναι ένα ιστορικό εθνικό κράτος και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται, όπως κάνουν τα οικονομικά προγράμματα των δανειστών, ως ένα αστικό εθνικό κράτος.

Όσο και να καταπιεστεί οικονομικά η ελληνική κοινωνία δεν θα αντιδράσει, γιατί δεν θίγεται κανένας οικονομικός συνεκτικός ιστός της. Πάντα θα βρίσκει τις λύσεις για να επιβιώνει. Θα αντιδράσει όμως αμέσως σε περίπτωση εθνικού θέματος και η αντίδραση θα είναι βίαιη, γιατί εκεί θα θιγεί ο ιστορικός συνεκτικός ιστός της. Τα συλλαλητήρια απέδειξαν του λόγου το αληθές.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πολιτικο-οικονομικό εξουσιαστικό σύστημα, γι’ αυτό δεν ανησυχεί καθόλου για τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται, αλλά τρέμει στην ιδέα ακόμη και της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας. Πολλώ δε μάλλον για τυχόν απώλεια νησιών του Αιγαίου κ.λ.π. Γι’ αυτό και πανικοβλήθηκε έντονα με τα συλλαλητήρια, που το έπιασαν απροετοίμαστο.

Όσοι κατανοούν τα ανωτέρω αντιλαμβάνονται επακριβώς πως, πότε και που θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Αυτό όμως, και πάλι το γνωρίζει το σύστημα, που ανησυχεί για τη βιωσιμότητά του, γι’ αυτό και προσπαθεί να εξευτελίσει και να ενοχοποιήσει καθετί το εθνικό και ταυτόχρονα να αλλοιώσει την ελληνική κοινωνία με την άφιξη εκατομμυρίων αλλοδαπών λαθρομεταναστών.

πηγή

 

Έλα να σου πω μια προφητεία..

Αποτέλεσμα εικόνας για προφητειες για ελλαδα με φραπέ
Όλοι γνωρίζουμε τις προφητείες των Αγίων της Εκκλησίας μας.
Η Τουρκία θα διαλυθεί, οι Έλληνες θα πάρουμε τη Πόλη, η Ελλάδα θα μεγαλώσει και πολλά ακόμα.

Εδώ όμως γεννιέται μια απορία. Ποιοι θα πάρουμε τη Πόλη; Επιτρέψτε μου να ξεδιπλώσω το συλλογισμό μου.

Θα πάρουν τη Πόλη όλοι αυτοί που κυκλοφορούν με τα μούσια, το φραπέ στο ένα χέρι (έτσι καλεί η μόδα σήμερα για να είσαι trendy!) και τη μούρη τους στην οθόνη ενός κινητού;

Οι νεαροί με τους ψεύτικα φουσκωμένους μύες από τις ορμόνες και τι πρωτεΐνη;

Ή μήπως όσοι ονειρεύονται να φύγουν να ζήσουν στο εξωτερικό και να γίνουν μεγαλοδιευθυντές πολυεθνικών;

Θα πάρουμε τη Πόλη με όσους διατείνονται ότι αν γίνει πόλεμος θα τρέξουν να διαφύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν λόγο όπως λένε να κάτσουν να πολεμήσουν;

Με τα κορίτσια που κυκλοφορούν μισόγυμνα και βαμμένα σα καρνάβαλοι πιστεύοντας αναίτια ότι είναι ωραία και sexy;
Και που βασικό τους όνειρο είναι να κάνουν σχέσεις και να συζούν;
Ή με όσες χρησιμοποιούν τις εκτρώσεις ως μέσο αντισύλληψης γιατί έχουν δικαίωμα να κάνουν στο κορμί τους ότι θέλουν, όπως ισχυρίζονται;

Μήπως θα πάρουμε την Πόλη με όσους σε καθημερινή βάση αναζητούν σεξουαλικό εταίρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ουκ ολίγοι δυστυχώς);

Ή μήπως με όσους στα ίδια μέσα περιφέρουν την αγραμματοσύνη τους και την περηφάνια τους ψάχνουν ευκαιρία να τσακωθούν και να ανταλλάξουν ύβρεις και ειρωνείες, αποδεικνύοντας την μιζέρια της ζωής τους;

Μήπως πάλι με τους «ευσεβείς» χριστιανούς που αρέσκονται να διαβάζουν και να διαδίδουν προφητείες, που ψάχνουν έναν γέροντα να τους πει το μέλλον (!) και που τους νοιάζει να φωνάζουν πόσο βοηθάνε τους αναξιοπαθούντες και πόση ώρα θα καίνε το καντήλι (λες και ο Θεός θα σου βάλει απουσία αν δεν το ανάψεις μια μέρα);

Ή ίσως με όσους έκαναν την αμαρτία σημαία και περηφάνια, διαδηλώνοντας χωρίς ρούχα στο Σύνταγμα και ονειρευόμενοι να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στη Τήλο και στη Μύκονο και να υιοθετήσουν παιδιά;

Μην αυταπατάστε και ο Θεός δεν κοροϊδεύεται.
Και αν έχει υπομονή και μας δίνει ευκαιρίες, αυτό δεν θα το κάνει για πάντα.
Και θυμηθείτε ότι οι βουλές Του αλλάζουν σύμφωνα με τις αμαρτίες μας, την υπαρκτή ή ανύπαρκτη μετάνοιά μας και την πνευματική μας πρόοδο.

Όσο λοιπόν η υπερηφάνεια υπερισχύει της ταπεινότητας, όσο η μετάνοια είναι ανύπαρκτη και η αμαρτία περισσεύει, όσο τα club και οι καφετέριες είναι γεμάτες και οι Εκκλησίες άδειες, όσο έννοιες όπως πατρίδα, έθνος, οικογένεια και πίστη θεωρούνται παρωχημένες, πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο δεν θα πάρουμε τη Πόλη αλλά θα χάσουμε και ότι έχουμε, με τη χώρα μας να περιορίζεται στα σύνορα του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους (για τους μη γνωρίζοντες που φοβάμαι ότι είναι και οι περισσότεροι, η Ελλάδα τότε ουσιαστικά αποτελούνταν από Πελοπόννησο, ένα κομμάτι της Στερεάς, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες).

Μήπως λοιπόν αντί για τις προφητείες, το trendy και το sexy, πρέπει να μας ενδιαφέρει η κατάσταση της ψυχής μας;
Μήπως πρέπει πρώτα να ξαναγίνουμε Έλληνες και ύστερα να ονειρευόμαστε τα μεγαλεία;

Μήπως…;

 

Πηγή: http://choratouaxoritou.gr/?p=64240

«Αναδημοσιεύεται με τη σύμφωνη γνώμη της διαχείρισης της σελίδας Χώρα Του Αχωρήτου και οποιαδήποτε περαιτέρω αναδημοσίευση του άρθρου απαιτεί την έγκριση της”

 

Καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη από την άρνηση διδασκαλίας των «νέων» Θρησκευτικών Φίλη – Γαβρόγλου μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για φιλης θρησκευτικα

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών υποχρεούνται να σεβασθούν τις αποφάσεις της ΣτΕ και να αρνηθούν να διδάσκουν το πολυθρησκειακό Πρόγραμμα Σπουδών των Φίλη-Γαβρόγλου, έστω και αν τους δοθεί εντολή προς τούτο. Εκ δε της τοιαύτης αρνήσεώς τους καμμία δυσμενής συνέπεια δεν ανακύπτει εις βάρος του ούτε πειθαρχική, ούτε και ποινική.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

 

Υπό της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων μας υπεβλήθη το κάτωθι ερώτημα και εζητήθη η επ’ αυτού νομική μας άποψη:

«Οι αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας 660/2018 και 926/2018 ακυρώνουν ισάριθμες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίες εισήγαγαν εις τα σχολεία(στοιχειώδους και μέσης εκπαιδεύσεως: γυμνασίου και λυκείου) ως ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών όχι αμιγώς την της κατά το άρθρον 3 του Συντάγματος επικρατούσης ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά και άλλων επί πλέον θρησκειών, τις ακυρώνουν δε, επί τω λόγω ότι : Συνέχεια ανάγνωσης

 

Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Η Τουρκία περπατά σε τεντωμένο σχοινί και απειλεί – Αν παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή» τότε θα γίνει πόλεμος…

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά στην εκπομπή «Ιστορίες» του Αλέξη Παπαχελά, που θα μεταδοθεί απόψε, είναι θλιβερά εντυπωσιακή και την ίδια στιγμή αποκαλύπτει ένα σοβαρότατο κίνδυνο για τον πολύπαθο ελληνικό λαό.

«Σε μία-δύο περιπτώσεις», είπε ο Έλληνας υπουργός, «φθάσανε οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε».

Ο διευθυντής της «Καθημερινής» ρώτησε τον κ. Κοτζιά, εάν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν. Και πήρε την παραπάνω απάντηση.

Είναι μερικές φορές που -ίσως λόγω της «συνήθειας» των συνεχών προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας- που ξεχνάμε ότι η μοίρα μας έφερε να ζούμε δίπλα από ένα ταραξία γείτονα, ο οποίος περπατά μονίμως σε τεντωμένο σχοινί, και απειλεί. Λέμε πως δεν θα αποτολμήσει το άλμα στο κενό και πως πρόκειται απλά για προκλήσεις, απειλές και εκβιασμούς.

  • Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα: Πως εμείς δεν πρόκειται ποτέ να πατήσουμε πρώτοι τη σκανδάλη. Όμως, ίσως χρειαστεί να απαντήσουμε εάν η Τουρκία επιχειρήσει να προσβάλει την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Η παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» για την οποία μίλησε ο Έλληνας υπουργός στον κ. Παπαχελά, μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Προφανώς, η Τουρκία δεν παραβίασε αυτή τη γραμμή με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου “Γαύδος” από το τουρκικό σκάφος πριν από μερικούς μήνες. Υποθέτω ότι η παραβίαση της «κόκκινης γραμμής» θα ήταν η βύθισή του.

Άρα είχαμε βρεθεί εξαιρετικά κοντά σε ένα πολεμικό επεισόδιο, το οποίο είτε θα σταματούσε με την παρέμβαση των ξένων, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή επιρροή πάνω στον Ερντογάν, είτε θα προκαλούσε ανάφλεξη από τη Θράκη μέχρι και την Κύπρο.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν είναι «παίξε-γέλασε». Ανά πάσα στιγμή, οι παράφρονες της Άγκυρας μπορούν να ανάψουν μεγάλη φωτιά στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα μείνουν στις προκλήσεις ακριβώς επειδή η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της Δυτικής Συμμαχίας.

Εάν όμως, ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίσει την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ένταξη στο απαξιωμένο Κίνημα των Αδεσμεύτων -πράξη καθαρής τρέλας- τότε θα ανοίξει διπλό μέτωπο. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και αυτό παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει το σοβαρό μειονέκτημα της καταστροφικής του πολιτικής απέναντι στην τουρκική πολεμική αεροπορία, η οποία μετά το σικέ πραξικόπημα έχει αποδεκατιστεί.

Μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Τουρκία, εάν περάσει την «κόκκινη γραμμή».

  • Στην κρίση των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996, ο μακαρίτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έλεγε σε στενό κύκλο φίλων του, πως εάν ο πόλεμος διαρκούσε τρεις μέρες, η Τουρκία θα αντιμετώπιζε σημαντικές απώλειες στον αέρα και τη θάλασσα, επειδή πίστευε προφανώς ότι δεν θα συμμετείχαν χερσαίες δυνάμεις. Αν ο πόλεμος διαρκούσε περισσότερες ημέρες, ίσως η πλάστιγγα να έγερνε υπέρ της Τουρκίας επί του εδάφους.

Στις μέρες μας, η Ελλάδα διέρχεται την μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην Ιστορία της. Η κρίση επηρέασε και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Παρ’ όλα αυτά, ξένοι αξιωματούχοι με τους οποίους συζητούμε το θέμα, εκφράζουν μία άποψη που εκπλήσσει: ότι η Ελλάδα, πάλι στον αέρα και τη θάλασσα, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ίσια την ισλαμική Τουρκία, η οποία διαθέτει περισσότερα πλοία και αεροπλάνα.

Ακόμα και αν τα παραπάνω είναι ορθές εκτιμήσεις της σημερινής κατάστασης, η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τη ψυχραιμία της και να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά μόνο όταν πρέπει να απαντήσει δυναμικά στην πρόκληση.

Άλλωστε δεν έχει καμία άλλη επιλογή…

Πηγή: hellasjournal.com

πηγη

national-pride

 

 

ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ρέκβιεμ για την Ελλάδα που χάνεται
Γράφει ο Αντώνης Λαμπίδης
Πένθιμος ο τίτλος, θρηνητικό το περιεχόμενο. Γραφή αγωνιώδης, αιρετική, σε πρώτο πρόσωπο. Η μακρά απουσία μου από τούτη εδώ τη φιλόξενη στήλη είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Μήνες τώρα, αποτυπώνω σε φράσεις την αγωνία μου για την παράνοια των καιρών. Γράφω και σβήνω κείμενα συνεχώς. Κάθε απόπειρα αποτίμησης των τεκταινομένων σκοντάφτει στις αντιφάσεις ενός παραλογισμού που έχει κατακαλύψει τα πάντα.

Συνέχεια ανάγνωσης