Πυρ κατά βούληση από τον Ν. Ταμουρίδη! Ο λαός μας θα ξεσηκωθεί θεριεύοντας και αγνοώντας το φόβο

Η Ελλάς δεν διατρέχει μόνο πολιτική κρίση, πνευματική κατάπτωση και οικονομική δυσφορία. Ένας κοινωνικός συγκλονισμός βρίσκεται στα πρόθυρα έκρηξης.

Η αρχή έχει δώσει τη θέση της στην αναρχία, η τάξη στην αταξία, η δικαιοσύνη στην αδικία, η σωφροσύνη στην φαυλότητα, η αριστεία στην ανικανότητα, η λογική στην παραφροσύνη.

 Αξίες και ιδανικά χάνονται, η βία και ο φανατισμός κυριαρχούν παντού, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, η εθνική ταυτότητα εκφυλίζεται, οι άνθρωποι μετατρέπονται σε »μαζάνθρωποι», η ηθική αναλγησία βασιλεύει, οι αδυναμίες και τα πάθη κυβερνούν!

Σε όλα τα σημεία του ορίζοντος φαίνονται τα προδρομικά σημεία της απόλυτης καταστροφής.

Τα εθνικά μας δίκαια παραχωρούνται σαν να είναι ασήμαντα οικόπεδα του κάθε τυχάρπαστου πολιτικού.

Ο δημόσιος πλούτος δεν διοχετεύεται στην εγχώρια παραγωγή αλλά παραδίδεται στους ξένους και εξέρχεται στην αλλοδαπή.

Ο μεγαλύτερος πλούτος της χώρας, το μέλλον της, τα παιδιά της, σε κατάσταση απόγνωσης, μεταναστεύουν επίσης στην αλλοδαπή.

 Η ελληνική κοινωνία υποφέρει από το ψέμα, την ανέχεια και την παραμέληση και συνθλίβεται από την μαζική παρουσία αλλοεθνών και αλλοθρήσκων.
Ο λαός φτωχοποιείται. Όλο και περισσότεροι Έλληνες οδεύουν στα συσσίτια. Άλλοι ψάχνουν στα σκουπίδια για την καθημερινή τους τροφή. Εικόνες που παλαιότερα φάνταζαν επιστημονικής φαντασίας γίνονται καθημερινότητα.

Η κατάσταση πλέον δείχνει ότι ο κίνδυνος της πείνας θα κρούει σε λίγο μαζικά τις θύρες της κοινωνίας. Ο πόνος θα εισέλθει στο βαθύτερο σημείο του κοινωνικού σώματος. Τότε είναι που θα ακουσθεί η οξεία κραυγή των αμνών!Το αποτέλεσμα θα είναι ένας εκρηκτικός συγκλονισμός του κοινωνικού οικοδομήματος. Ο δε κοινωνικός συγκλονισμός θα φέρει πολιτική καταιγίδα.

Οι θλιβεροί πολιτικοί που μας κυβερνούν ας έχουν κάτι στο νου τους. Τα άτομα καθ’ αυτά είναι το ασθενέστερο αντικείμενο του κόσμου. Τα άτομα όμως συλλογικά, η κοινωνία, είναι το ισχυρότερο θηρίο του κόσμου.

Και ο λαός μας, αυτός ο φιλειρηνικός λαός, θεριεύοντας και αγνοώντας το φόβο, θα ζητήσει διέξοδο, θα ξεσηκωθεί!

Και ο ξεσηκωμός της ελληνικής κοινωνίας θα σαρώσει σε παραλήρημα χαράς!

Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

 

Σάββας Καλεντερίδης: Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται – Με Σημίτη τα Ίμια έγιναν «γκρίζα» και με Τσίπρα οι Τούρκοι τα προσάρτησαν ντε φάκτο

Η αλήθεια είναι πικρή και πρέπει να λέγεται.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έκαναν την αρχή με τα συλλαλητήρια, που ήταν τα πιο έντιμα, ηθικά, ειρηνικά και δημοκρατικά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
Αυτά που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτήρισε με αναιδέστατο τρόπο ως «ετερόκλητο όχλο».
Μετά τα συλλαλητήρια έφεραν άρον άρον το σκάνδαλο Νοβάρτις, για να θολώσουν τα νερά και να συνεχίζουν το έργο τους, που είναι η παράδοση της Μακεδονίας και μάλιστα με ψηλά το κεφάλι!!!
Όμως οι πολίτες φαίνεται ότι δεν το έχαψαν το παραμύθι και συνεχίζουν να δικεκδικούν το δικάιωμα που έχουν, να ορίζουν οι ίδιοι της τύχες της χώρας και όχι ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, ο Καρανίκας και ο Μπουτάρης.
Ήδη, με πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Μπουτάρη, και ας ελπίσουμε οι ειρηνικές και δημοκρατικές αντιδράσεις του κόσμου να οδηγήσουν στην εκπαραθύρωσή του.
Και μετά θα ακολουθήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η εκπαραθύρωση των νεκροθαφτών της Μακεδονίας, τους οποίους στηρίζει ο κ. Σημίτης.
Και μια που αναφερθήκαμε στον πρώην πρωθυπουργό, να έλθουμε στο θέμα μας.
Ο κ. Σημίτης, με τον κ. Πάγκαλο, χειρίστηκε την κρίση των Ιμίων.
Μετά την κρίση, από το βήμα της βουλής, είπε «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» που απέτρψαν τον πόλεμο.
Όμως, μετά από εκείνη τη νύχτα, που χάθηκαν τρεις ήρωες αξιωματικοί του πολεμικού μας ναυτικού, τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη».
Δηλαδή, μια περιοχή χωρίς κρατική κυριαρχία.
Οι Έλληνες πολίτες, που τότε δεν είχαν τη φωνή που απέκτησαν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς έγινε στα Ίμια.
Και έδωσαν ευκαιρία στο ίδιο δίδυμο να προβεί στους γνωστούς χειρισμούς, που κατέληξαν στην παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους.
Για να ακολουθήσει μάλιστα και η εκλογική επιβράβευση του κ. Σημίτη, στις εκλογές του 2000.
Τα χρόνια που ακολούθησαν τα Ίμια παρέμειναν γκρίζα ζώνη, μέχρι που φθάσαμε στο σήμερα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ανακοίνωση της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, που σημαίνει αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας», έδωσε ένα μήνυμα στους γείτονες.
«Εδώ το μεγάλο παζάρι, όλα τα διαπραγματευόμαστε, όλα τα δίνουμε».
Και το μήνυμα το πήραν οι Αλβανοί, το πήραν οι Τούρκοι και εν καιρώ θα αποδειχτεί ότι το πήραν οι Βούλγαροι, οι Ιταλοί, οι Λίβυοι, οι Αιγύπτιοι κ.ο.κ.
Πάμε τώρα στα Ίμια.
Εκεί, το τελευταίο διάστημα, έγιναν σοβαρά πολιτικά λάθη, στα οποία δεν είναι ώρα να αναφερθούμε.
Εξ αιτίας αυτών των λαθών, δώσαμε την ευκαιρία στους Τούρκους να περικυκλώσουν τα Ίμια με πλοία της Ακτοφυλακής, δημιουργώντας μια κατάσταση που αποτελεί ντε φάκτο προσάρτησή τους.
Η κίνηση του σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής να εμβολίσει εν ψυχρώ τη ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος, ήταν ένα ΣΑΦΕΣ μήνυμα, το οποίο μας το έκανε σαφέστερο το τουρκικό ΥΠΕΞ και ο ίδιος ο Τσαβούσογλου.
Μετά το επεισόδιο, μας είπαν μπροστά στα μάτια μας και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι «Τα Καρντάκ είναι τουρκικά».
Αυτή η κατάσταση εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει πόλεμο με την Τουρκία.
Άρα, οι μέρες αυτές είναι ιστορικές, γιατί ζούμε την απώλεια εθνικού εδάφους, μετά την απώλεια ή για την ακρίβεια την εθελουσία εκχώρηση μέρους της εθνικής μας ταυτότητας.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια και να πράξουν αναλόγως.
Μας αντιμετωπίζουν ως «όχλο», μας λένε ψέματα και μας παραπληροφορύν.
Μας είπαν ψέματα ότι ήταν επιτυχής η επίσκεψη Ερντογάν και να τα αποτελέσματα.
Μας είπαν ψέματα για ύπαρξη «γεωγραφικής Μακεδονίας», για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας και να τα αποτελέσματα.
Οι Έλληνες πολίτες, στα συλλαλητήρια, όπου δεν είχε αναμειχθεί κάποιο κόμμα ή άλλος φορέας, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα.
Κανένα επεισόδιο, καμία απρέπεια, καμία ύβρις, καμία καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσία.
Οι Έλληνες πολίτες δείξαμε ότι όταν απομονώνουμε τους πολιτικούς απατεώνες, τους ψεύτες και τους προβοκάτορες, μπορούμε να αποφασίζουμε και να πράττουμε ορθά.
Ήλθε η ώρα να διεκδικήσουμε το ρόλο που μας ανήκει.
Δεν θα αποφασίζει μια τσογλανοπαρέα που θρονιάζεται κάθε φορά στου Μαξίμου, με το συγγενολόι και τις γκόμενες σε υπουργικά έδρανα και κρατικές θέσεις.
Πρέπει να βρούμε τρόπο, οι κυβερνώντες να εφαρμόζουν ακριβώς αυτά που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών και όχι οι τσογλανοπαρέες και οι πρεσβείες.
Ας αρχίσουμε με την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που παραδίδουν τη Μακεδονία και εκείνοι που παρέδωσαν τα Ίμια στους Τούρκους.
Να μην δίνουμε ευήκοον ους στην παραπληροφόρηση.
Να μην επιτρέπουμε ομάδες ακραίων να δίνουν το δικό τους τόνο στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια.
Να δράσουμε ατομικά ομαδικά, συλλογικά, ενωτικά και πατριωτικά, χωρίς αποκλεισμούς.
Κανένα συλλαλητήριο δεν θα πρέπει να γίνεται, χωρίς συμμετοχή οργανώσεων από όλο το ιδεολογικό φάσμα.
Είπαμε, ας ξεκινήσουμε από την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που ξεπουλούν την Μακεδονία, εκτός κιαν κάνουν πίσω.
Δύσκολος ο δρόμος, ανηφορικός, όμως πολύ πιο εύκολος από το δρόμο που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας για να προστατέψουν αυτήν την πατρίδα, που ήταν ένας δρόμος γεμάτος με αίμα.
Προχωράμε με αίσθημα ενότητας και ευθύνης, παραμερίζοντας ιδεολογικές και άλλες διαφορές, που ούτως ή άλλως είναι επίπλαστες.
Να σώσουμε την πατρίδα μας.

infognomonpolitics

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ»ΜΑΣ». ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. 
ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. 
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ. 
ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ. 
Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ. 
ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ.
ΧΤΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ!!!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ…. ΕΓΩ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

Αμέθυστος

 

https://amethystosbooks.blogspot.gr/
 

Aν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος ….

Τάσος Λειβαδίτης

 
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και

για το δίκαιο.

Θα βγείς στους δρόμους, θα φωνάξεις, 
τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄τις φωνές
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω.
http://pneumatoskoinwnia.blogspot.gr/
 

Απλά ερωτήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Συλλαλητήριο

 

της Ευαγγελίας Μπίτου, φιλολόγου

Διάβασα στον σχολιασμό από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού για το συλλαλητήριο των πολιτών στο Σύνταγμα, ότι «… η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία»,  και αναρωτιέμαι:

Πώς προκύπτει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες» είδε το συλλαλητήριο ως συγκέντρωση φανατισμού και μισαλλοδοξίας; Πώς δηλαδή καταλήγουν στο συμπέρασμα αυτό; Έλαβαν υπόψη τους ότι,  για ποικίλους λόγους, δεν βρέθηκαν στο συλλαλητήριο όλοι όσοι το ήθελαν;   Υπολόγισαν   πόσοι  παρακολούθησαν από τα σπίτια τους τούς ομιλητές  με εθνική υπερηφάνεια, διότι δεν εκπέμπουν όλοι στο μήκος κύματος που υπαγορεύουν τα ξένα συμφέροντα; Συνέχεια ανάγνωσης

 

«Τὸ Τρελὸ Νερό», ὅπως θὰ γραφόταν σήμερα!


Βασισμένο στὸ «Τρελὸ νερὸ» τοῦ Φώτη Κόντογλου (Εὐλογημένο Καταφύγιο)
Γράφει ὁ Σάββας Ἠλιάδης Δάσκαλος
Μία φορά, λέγει ὁ μύθος, σὲ μία χώρα, ζούσανε ἄνθρωποι ἔξυπνοι, δημιουργικοί, καλόκαρδοι καὶ φιλότιμοι, ἀλλὰ ἤτανε καὶ πολὺ εὐκολόπιστοι στὶς ὑποσχέσεις τῶν βασιλιάδων τους, γιατί τοὺς ἔλεγαν «ἔξυπνα» ψέματα καὶ τοὺς ἔκλεβαν τὴν ἐμπιστοσύνη. Μία μέρα, ξαφνικὰ καὶ ἀπὸ τὸ πρωί, κυκλοφόρησε μία εἴδηση ἀπὸ κάποιους, ποὺ ἤτανε ἀστρολόγοι καὶ μαζὶ μὲ τὴν ἀστρολογία τους, παρακολουθοῦσαν προσεκτικὰ τὶς κινήσεις τῶν ἀνθρώπων τοῦ παλατιοῦ καὶ τοῦ βασιλιᾶ. Εἶπαν, πὼς εἶδαν κάποια σημάδια στὸν οὐρανό, πὼς θὰ βρέξει στὸν κόσμο ἕνα τρελὸ νερὸ καὶ πὼς ὅποιος τὸ πίνει αὐτὸ τὸ νερό, θὰ τρελαίνεται καὶ θὰ χάσει τὰ λογικά του καὶ δὲν θὰ νιώθει πιὰ τίποτα, μήτε τί εἶναι σωστὸ καὶ τί ψεύτικο, μήτε τί εἶναι καλὸ καὶ τί εἶναι κακό, μήτε τί εἶναι νόστιμο καὶ τί εἶναι ἄνοστο, μήτε τί εἶναι δίκαιο καὶ τί εἶναι ἄδικο.
Σὰν βεβαιώθηκαν γὶ` αὐτά, προειδοποίησαν τὸ λαό, δίνοντάς του συνεχῶς ὁδηγίες, ὥστε νὰ πάρει τὰ μέτρα του, νὰ μὴνπιεῖ ἀπὸ τὸ νερὸ καὶ νὰ εἶναι ἕτοιμος γιὰ ὁποιοδήποτε ἔκτακτο καὶ παράξενο γεγονός. Τὸν ἐνημέρωναν, πὼς τὸ νερὸ αὐτὸ θὰ τὸ ἔπιναν ὁ βασιλιὰς καὶ οἱ αὐλικοί του καὶ θὰ ἔχαναν τὰ λογικά τους καὶ θὰ κυβερνοῦσαν τὴ χώρα καὶ δὲν θὰ κρίνουν πιὰ μὲ σοβαρότητα καὶ δικαιοσύνη. Τοῦ συνιστοῦσαν δέ, νὰ μαζέψει πολὺ ἀπὸ τὸ κανονικὸ νερό, γιὰ νὰ προλάβει, πρὶν εἶναι ἀργά. Πράγματι, ὁ λαὸς…

μάζεψε στὶς στέρνες ὅσο νερὸ μποροῦσε, γιὰ νὰ ἔχει νὰ πίνει καὶ νὰ μὴν τρελαθεῖ. Ἔλπιζε ἀκόμη πώς, ἂν γινόταν κάτι παράξενο καὶ παράλογο, θὰ εἶχε στήριγμα καὶ ὁδηγὸ τὶς καλὲς ἐμπειρίες καὶ ἀναμνήσεις ἀπὸ κάποιους παλιοὺς βασιλιάδες καὶ θὰ τοὺς εἶχε σὰν παράδειγμα, σὰν ὁδηγό, γιὰ νὰ μπορεῖ νὰ κρίνει τὸ σωστό, νὰ συμβουλεύει τὸν βασιλιά, ἀλλὰ καὶ νὰ παρηγοριέται.
Σὲ λίγον καιρὸ ἔβρεξε στ΄ ἀλήθεια καὶ τὸ νερὸ ἤτανε νερὸ τρελὸ καὶ τὸ ἠπίανε ὅλοι οἱ αὐλικοὶ καὶ ὁ βασιλιὰς καὶ τρελαθήκανε ὅλοι καὶ δὲν γνωρίζανε οἱ καημένοι τί τοὺς γίνεται. Κι εἴχανε τὸ ψεύτικο γιὰ ἀληθινό, τὸ κακὸ γιὰ καλό, τὸ ἄδικο γιὰ δίκιο. Βγάζανε νόμους παράξενους καὶ ντροπιαστικούς. Ἔκαναν τὸ ἄσπρο μαῦρο καὶ τὸ στραβὸ τὸ ἔλεγαν ἴσιο. Πέσανε, μὲ λίγα λόγια, σὲ μεγάλο παραλογισμό.
Μὰ ὁ λαὸς πίνανε ἀπὸ τὸ καλὸ νερό, ποὺ εἴχανε φυλαγμένο καὶ δὲν τρελαθήκανε καὶ κρίνανε τὸν βασιλιὰ καὶ τοὺς ἄλλους καὶ προσπαθοῦσαν νὰ τοὺς συνεφέρουν. Ἔβλεπαν τὰ στραβὰ κι ἀνάποδα καὶ δὲν ἦταν εὐχαριστημένοι ἀπὸ τὴν κρίση τοῦ βασιλιᾶ καὶ τῶν αὐλικῶν του καὶ φωνάζανε πὼς τοὺς ἀδικοῦνε καὶ κοντεύανε νὰ σηκώσουν ἐπανάσταση.
Μετὰ καιρό, σὰν εἴδανε κι ἀποείδανε ὁ λαὸς καὶ οἱ σοφοί, χάσανε τὸ κουράγιο τους καὶ τότες βγάζουνε τὴν ἀπόφαση:
«Τοῦτοι οἱ φουκαράδες ἀληθινὰ χάσανε τὰ φρένα τους καὶ τὰ βλέπουνε ὅλα ἀνάποδα κι ὅπως πᾶμε, μ` αὐτὴν τὴν τρέλα ποὺ τοὺς ἐπίασε, θὰ μᾶς ξεπουλήσουνε τελείως, καὶ ἐμᾶς καὶ τὰ παιδιά μας καὶ τὴν πατρίδα μας καὶ ὅλα τὰ καλὰ καὶ τὰ ἅγια, ποὺ μᾶς ἄφησαν οἱ πατεράδες μας. Δὲν λένε νὰ συνέλθουν. Τὸ λοιπόν, ἀδέλφια, ἄιντε νὰ πάρουμε αὐτὸ τὸ καλὸ νερὸ ἀπὸ τὶς στέρνες καὶ νὰ τὸ χύσουμε πάνω στὰ κεφάλια τους, μήπως καὶ πάψουν νὰ πίνουν ἀπὸ τὸ τρελὸ νερὸ καὶ θεραπευθοῦν. Κι ἂν θυμώσουν καὶ ἀγριέψουν ἐναντίον μας, τόσο τὸ καλύτερο. Θὰ τοὺς πετάξουμε ὅλους μακριά, ἔξω ἀπὸ τὴ χώρα, νὰ πᾶνε νὰ ζήσουνε μαζὶ μ` αὐτούς, ποὺ κάνουν τὰ πονηρὰ διαβούλια. Αὐτούς, τοὺς δυνατούς του κόσμου, ποὺ τοὺς ἔχουν κρυφοὺς φίλους καὶ τοὺς συμβουλεύονται καὶ τοὺς ἀκοῦνε καὶ σὰν ὑπάκουα σκυλάκια κάνουν τὸ θέλημά τους. Ἔτσι θέλουν νὰ μᾶς βάλουν κάτω ἀπὸ τὴν ἀφεντιά τους, νὰ μᾶς κάνουν δούλους τους καὶ νὰ μᾶς ἐξαφανίσουν».
Μὲ αὐτὴν τὴ λύση ἢ μὲ κάτι παρόμοιο δυνατὸ καὶ φοβερό, φαίνεται πὼς θὰ ἡσυχάσει ὁ τόπος καὶ ὁ κόσμος θὰ ἀπομείνει εὐχαριστημένος καὶ θὰ ἔχει κάποια ἐλπίδα, πὼς θὰ τοὺς ἔρθει ἄλλος βασιλιάς, ποὺ θὰ τὸν παραδεχτοῦν καὶ θὰ τὸν πολυχρονίζουν μέσα ἀπὸ τὴν καρδιά τους.
Θαρρῶ, λέει, πὼς κάτι παρόμοιο γίνεται καὶ σήμερα στὸν τόπο μας. Ἐμεῖς θὰ περιμένουμε, νὰ ἔρθει ἡ ὥρα, γιὰ νὰ ρίξουμε στὰ κεφάλια τοῦ βασιλιᾶ καὶ τῶν αὐλικῶν του τὸ λίγο νερό, ποὺ εἶναι ἀκόμα φυλαγμένο μέσα στὴ στέρνα τῆς καρδιᾶς μας ἀπὸ τὴν παράδοση καὶ τὴν ἱστορία μας. Γιὰ νὰ πιοῦνε μαζὶ μ` ἐμᾶς ἂπ΄ αὐτὸ τὸ καλὸ νερὸ καὶ θὰ καλοῦμε νὰ πιοῦνε κι οἱ ἄλλοι Ἕλληνες, ὅσους τοὺς ξεραίνει ὁ λίβας τῆς δειλίας καὶ τῆς ξενομανίας. Νὰ πιοῦνε καὶ νὰ δροσιστοῦνε ἀπὸ τὸ νερὸ ποὺ βγαίνει ἀπὸ τὴν πέτρα, ἀπὸ τὸ καλὸ καὶ τ΄ ἀθάνατο νερό μας, ἀπὸ τὸ “ὕδωρ τὸ ζων”. Ἐδῶ τελειώνει ὁ μύθος.
Εἶναι πλέον καλὰ περασμένο ἐδῶ καὶ καιρὸ στὸ μυαλὸ τοῦ κάθε Ἕλληνα πολίτη, πὼς ζοῦμε ἱστορικά, μία πολιτική, κοινωνική, ἠθική, ἀλλὰ καὶ γενικότερα ὀντολογικὴ καὶ ὑπαρξιακὴ κατάσταση τρέλας. Ἡ λέξη σύγχυση, ἁγιογραφικῶς Βαβέλ, εἶναι ποὺ ἐκφράζει μὲ τὸν καλύτερο τρόπο αὐτὴν τὴν κατάσταση.
Σὲ σχέση μὲ τὸν μύθο, σήμερα ἡ τρέλα δὲν ἔχει ἀφετηρία τὸ λαό, ἀλλὰ δυστυχέστατα, τοὺς ἄρχοντες. Οἱ ἄρχοντες, ὅλοι τους, παλάβωσαν, τρελάθηκαν καὶ τρέχουν λυσσωδῶς, γιὰ νὰ πείσουν τὸ λαὸ πὼς δὲν εἶναι στὰ καλά του. Χρησιμοποιοῦν κάθε μέσο, γιὰ νὰ καταστείλουν τὴ φωνὴ τοῦ λαοῦ. Ἔχουν εὐτελιστεῖ δέ, χωρὶς ἴχνος ἀξιοπρέπειας, μὲ λόγους καὶ πράξεις, ποὺ ἀποδεικνύουν τὴν κατάσταση τῆς ἀπονοιάς καὶ τῆς ἀποτύφλωσής τους.
Μετὰ τὴν ψήφιση τῶν κατὰ σειρὰ κατάπτυστων νόμων, ποὺ καταργοῦν καὶ καταπατοῦν τὰ ἅγια πράγματα, τὰ ὁποῖα κρατοῦν τὸν ἄνθρωπο στὴν ἀξιοπρέπεια τῆς φύσης του, τώρα ὁδηγοῦνται στὴν προδοσία τῆς μητέρας πατρίδας. Καί, ἐνῶ τὰ ἀδέλφια τους, ἡ σάρκα τους, τὰ παιδιά τους, οἱ χωριανοί τους, οἱ συγγενεῖς τους, τοὺς φωνάζουν πὼς πᾶνε σὲ λάθος δρόμο, πὼς τρέχουν στὴν καταστροφή, αὐτοί, ἐπιμένουν πεισματικά, πὼς κάνουν τὸ σωστὸ καὶ τὸ συμφέρον. Ποιὸ εἶναι τὸ «τρελὸ νερὸ» ποὺ ἤπιαν καὶ δὲν ἔχουν τὴ δύναμη νὰ συνέλθουν; Εἶναι τὸ νερὸ τῆς προδοσίας, τὸ ὁποῖο ἔχουν πιεῖ μέσα στὸ διάβα τῆς ἱστορίας τῆς πατρίδας μας πολλοὶ διδάχοι τους. Εἶναι ἡ ἀπόφαση νὰ παραδώσουν τὰ ἀδέλφια καὶ τὴ μητέρα τους στὰ χέρια τῶν βιαστῶν τῆς ἱστορίας της.
Ὄχι! Ἡ καρδιὰ τοῦ ἁπλοῦ Ἕλληνα συνεχίζει νὰ χτυπάει ρυθμικά. Καὶ κάθε χτύπος τῆς εἶναι καὶ ἕνας στίχος – ἀφιέρωμα στὰ εὐλογημένα παρακατατεθέντα τῆς φυλῆς μας! Ἔτσι δὲν ἔχει νὰ φοβηθεῖ τίποτε. Ὁ χρόνος θὰ μιλήσει. Ἡ Ἀλήθεια θὰ νικήσει!

Σάββας Ἠλιάδης
Δάσκαλος
Κιλκὶς, 7-2-2018

 

 

Το τέλος της σκέψης

Καὶ πῶς νὰ μιλήσουμε σ’ ἕνα τέτοιο κόσμο

γιὰ πνευματικότητα και προσευχή!

 Το τέλος της σκέψης

(Παπαδημητρίου Λένα)

Γιατί ο «σκεπτόμενος άνθρωπος» είναι πια «καλωδιωμένος»

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητα τηλεφωνα κολλημενοι

Συνομιλώ με μια αγαπημένη παιδική φίλη. Δεν τα λέμε συχνά, αλλά είναι μία από αυτές τις λυτρωτικά αβίαστες σχέσεις· έχουν τόσο γερά θεμέλια, ακόμη και αν δεν τους κάνεις συχνό «update». Την ώρα που μιλάμε στο σταθερό τηλέφωνο, την αισθάνομαι να «χάνεται». «Λουκία;». Περνούν κάποια δευτερόλεπτα ώσπου να μου απαντήσει. Η φωνή της κάπως αργόσυρτη, η προσοχή της πρόδηλα εστιασμένη αλλού. Δεν μου παίρνει πολύ να αντιληφθώ ότι μόλις έχει λάβει e-mail από τον φίλο της στις ΗΠΑ. Υποτασσόμενη στο άγραφο savoir vivre του ψηφιακού κόσμου – ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ιεραρχικά πολύ ανώτερο από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, ήτοι ένα άθλιο κουφάρι της αναλογικής εποχής – της λέω ηττοπαθώς: «Σε αφήνω τώρα». Συνέχεια ανάγνωσης

 

Ηχηρή παρέμβαση. Βασίλειος Μαρκεζίνης: «Tο Παλλαïκό Συλλαλητήριο και οι Συνέπειές του»

 

 Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαïκός
Πρώτον, οι ξένοι φίλοι συνεχίζουν να συνωμοτούν για να παραδώσουν τη Μακεδονία μας στο κρατίδιο που διεκδικεί το όνομα και την ιστορία μας. Σύντομα ανάλογοι κίνδυνοι πιθανότατα θα παρουσιασθούν στην Κύπρο μας. Το ότι ο ξένος παράγοντας ξανά-ανακατεύεται στα εσωτερικά μας δεν είναι κάτι καινούργιο. Σημασία όμως έχει ότι τα ανωτέρω, τα τόνισε ο Μίκης και ήταν στο μυαλό όλου του πλήθους.

Δεύτερον, προσωπικά, πάω ένα βήμα παρακάτω και βλέπω στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος μια νέα – πιθανή – αρχή προδιάθεσης του λαού να αντιδρά σε εχθρικές προς τα συμφέροντα μας κινήσεις αν η κυβερνητική πλειοψηφία οδηγεί την Βουλή σε υποταγή που αφήνει τους Έλληνες απροστάτευτους στις ξένες βουλήσεις. Αν αυτό συμβεί κύρια αιτία θα είναι η συνεχής μέχρι τώρα ανάμιξης των ξένων στην εσωτερική και  εξωτερική μας πολιτική.
Τρίτον, η κυβέρνησε αγνόησε τον κίνδυνο ότι ο λαός μια μέρα θα ξυπνούσε και θα κραύγαζε την αυξανόμενη αγανάκτηση του στην ατέλειωτη πολιτική λιτότητας και την διακυβέρνηση από πολιτικούς που έχουν αξιοθαύμαστη ικανότητα στην πλήρη μεταστροφή και εξωτερική υπαναχώρηση, ή καιροσκόπους που ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους γιατί αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κακοδαιμονίας.  Γιατί το τονίζω αυτό; Γιατί η μόδα της κολοτούμπας φόνευσε οριστικά την πίστη σε αξίες. Ακόμη και το μεγαλύτερο τμήμα των Ελλήνων κουμουνιστών έγινε θύμα της υπ’ αριθμόν ένα αρχής της σημερινής πολιτικής ζωής: Νομή της Εξουσίας uber alles!
Τέταρτον  στο «μακεδονικό – και στους οργανωτές των συλλαλητηρίων οφείλομε ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την αφύπνιση. Η αφύπνιση αυτή θα είναι, μάλιστα, μεγαλύτερη όσο οι συμπολίτες μας, που ταλαιπωρήθηκαν τα μέγιστα για να συμμετάσχουν αρχίζουν να χωνεύουν τις μικροπολιτικές προσπάθειες του Μαξίμου να υποβιβάζουν την επιτυχία της συγκέντρωσης, αναγκάζοντας και την αστυνομία ακόμη να ‘εφεύρει’ μη πειστικούς αριθμούς συμμετασχόντων.  Τέτοιες ενέργειες προσβάλουν και τον λαό και την δημοκρατία.
Πέμπτον τέτοια τεχνάσματα ίσως πέτυχαν τον σκοπό τους στο παρελθόν, αλλά το κραυγάζων με αγανάκτηση πλήθος έδωσε απτή απόδειξή ότι οι πονηριές από υπηρέτες του Πρωθυπουργού δεν ξεγελάνε πλέον κανέναν. Και αυτό, όπως το πλήθος ατελείωτα εφώναζε, θα πραγματωθεί  όταν οι Έλληνες επί τέλους καταλάβουν ότι η νίκη του λαού θα ολοκληρωθεί όταν αυτός ενωθεί.
‘Εκτον, Η Ελλάδα είναι μία, ενωμένη, και θα παραμείνει πάντα ακέραιη και αδιάσπαστη χώρα. οι Έλληνες πρέπει να δείξουν σ’ όλο τον κόσμο, στις μάχες που αφορούν την Πατρίδα όλοι είναι ενωμένοι και οι διαφοροποιήσεις δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, αναρχικοί, και αδιάφοροι, αναστέλλονται. Σ΄ αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει.
Έβδομο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όλοι, άπαξ και διά παντός, ότι σταυροφορίες σαν αυτές που φαντάζομαι ανωτέρω δεν έχουν πολιτικό, κομματικό, λαϊκιστικό, χαρακτήρα και ούτε αφορούν προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά αποσκοπούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Ελληνισμού και μόνο.
Όγδοον,, στις 4 Φεβρουαρίου και προχθές ο κόσμος μίλησε. Όχι οι βουλευτές, όχι οι πολιτικοί, όχι οι ‘μηντιάρχες’, όχι οι τραπεζίτες, αλλά ο κυρίαρχος λαός. Και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι κυρίαρχος είναι μόνον ο λαός.
Ένατον, ο ελληνικός λαός είναι φιλειρηνικός και νομιμόφρων. Αλλά η υπομονή του στις αδικίες, στην ξένη κηδεμονία, στην ξένη εκμετάλλευση, σε μια άδικη και ατελείωτη λιτότητα, έχει τα όρια της. Όπως στο «Μακεδονικό» έτσι και στ’ άλλα θέματα η υπομονή αυτή τείνει να εξαντληθεί. Ακούστε αυτό το μήνυμα όλοι εσείς που δεν καταλαβαίνετε, ότι κυρίαρχος και, σε τελευταία ανάλυση τιμωρός, είναι μόνο ο λαός.
Δέκατον ο λαός θ’ αποφασίσει το τι θα γίνει στη μέλλον στην Μακεδονία, στην διασφάλιση του εθνικής κυριαρχίας μας, του ενεργειακού μας πλούτου, και σ’ ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα συμμαχιών που θα μας δώσει το μέγιστο αριθμό φίλων και τον ελάχιστον αριθμό εκμεταλλευτών. Η Άμυνα, η Εξωτερική Πολιτική και η Οικονομία είναι πολύ σοβαρά θέματα για  να τα αφήσομε στα χέρια ανθρώπων μη ειδικών, άμεμπτου χαρακτήρα και που δεν διακρίθηκαν μόνο στο ταλέντο της κολοτούμπας.
Ενδέκατον  στα πανεθνικά συλλαλητήρια όλοι οι Έλληνες και η Εκκλησία τους ομόφωνα στείλανε το ύστατο μήνυμα: Τέρμα στην ακυβερνησία, την απληστία των ολίγων, τη μυστική διπλωματία και την παραμέληση των πολλών και των αδικημένων.
Δωδέκατον  και τελευταίο μήνυμα: όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μιλάνε με μια φωνή, οι υπηρετούντες τον λαό πρέπει όχι μόνο ν΄ ακούουν αλλά και να υπακούουν.

 

 

….Ἄκουσα νὰ κυκλοφορῆ μεταξὺ Μονῶν, καὶ μάλιστα τῶν πλέον ἐγκρίτων: «Δὲν μᾶς νοιάζει ὅποιος καὶ νὰ πατᾶ αὐτὸν τὸν τόπο· ἄθεος, ἄπιστος, προδότης. Ἐμᾶς –λένε– δὲν μᾶς νοιάζει»! Βάλτον στὶς ἐπάλξεις φύλακα αὐτὸν τὸν μοναχὸ ἢ αὐτὸ τὸ μοναστήρι καὶ πέσε νὰ κοιμηθῆς ξένοιαστα, ὅπως ὁ τσοπάνος στὴν σκιὰ τῆς δρυός. …

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγορίου, Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου Ἁγ. Ὄρους

ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ

Αρχιμ. Γρηγόριος,  Καθηγούμενος Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Σὲ ὅλες τὶς θάλασσες τοῦ κόσμου ὑπάρχουν τὰ ἀκρογιάλια, ὑπάρχουν οἱ ἀκτές, ποὺ σκᾶν τὰ κύματα καὶ σηκώνονται βουνά,

ὑπάρχουν ὅμως καὶ οἱ περιοχὲς ποὺ τὶς ὀνομάζουμε χοχλακάδες, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχει ἄμμος καὶ μικρὸ χαλίκι, παρὰ μεγάλες χουχοῦλες, ποὺ στὶς φουρτοῦνες συγκρούονται μεταξύ τους καὶ βγάζουνε φωνὴ ὥσπερ ὑδάτων πολλῶν. Πολλὲς φορὲς στάθηκα σ᾽ αὐτοὺς τοὺς χοχλακάδες καὶ φοβήθηκα τοὺς κρότους τῆς θάλασσας, τὴν σύγκρουση τῶν πετρῶν μεταξύ τους. Δὲν σηκώνουν κύματα, ἀλλὰ πραγματικὰ σὰν νὰ βρίσκωνται μέσα σ᾽ ἕνα μεγάλο καζάνι καὶ κοχλάζουνε.

Ἀναλογίσθηκα αὐτὲς τὶς ἡμέρες πὼς αὐτὲς οἱ πέτρες ἔχουν φωνὴ καὶ μάλιστα δυνατή, τὶς τραβάει ἡ θάλασσα μέσα καὶ μᾶς τὶς ξαναφέρνει ἔξω, ἕως ὅτου οἱ χοχλοὶ αὐτοὶ γίνουν μικροί, γίνουν ἄμμος, γίνουν ὅρια τῆς μεγάλης θάλασσας μὲ τὴν ξηρά. Οἱ χοχλοὶ αὐτοὶ ἔχουν δυνατὲς φωνές. Τὸ τράβηγμα μέσα στὴν θάλασσα καὶ ἡ ἐπιστροφή τους στὴν γῆ μᾶς δίνουν τρομακτικοὺς κρότους. Αὐτοὺς τοὺς κρότους ἂν εἶχε ἡ Ἐκκλησία, ἴσως πολλοὺς θὰ δίδασκε, πολλοὺς θὰ κρατοῦσε στὶς ἀκρογιαλιές της.  Συνέχεια ανάγνωσης

 

Ο Ιστορικός Σαράντος Ι. Καργάκος για το Σκοπιανό: «Ἀμυκλαῖοι σιγῆ ἀπώλοντο»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

 

Ἐάν τό Σκοπιανό ζήτημα εἶχε ἀντιμετωπισθεῖ ἀπό τή διεθνῆ κοινωνία μέ τούς κανόνες τῆς ὀρθῆς λογικῆς, ἡ λύση τοῦ ὀνόματος θά εἶχε βρεθεῖ ἀμέσως μετά τήν κατάρρευση τῶν τιτοϊκῶν κατασκευῶν.

Στό μάθημα τῆς Λογικῆς, πού διδαχθήκαμε οἱ παλαιότεροι, μάθαμε ὅτι ὑπάρχουν ἔννοιες ΟΛΟΥ καί ΜΕΡΟΥΣ.

Ἡ Ἑλλάς, ὡς κράτος, εἶναι ἔννοια ὅλου πού ἐμπεριέχει καί τήν Μακεδονία ἀλλά ὡς ἔννοια μέρους.
Ἐπί Γιουγκοσλαβίας, τό νῦν κράτος τῶν Σκοπίων ἦταν ἔννοια μέρους πού δέν τό νιώθαμε –καί πολύ κακῶς– σάν κάτι ἔντονα ἐνοχλητικό. Συνέχεια ανάγνωσης

 

Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα

 

Σχετική εικόνα

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

Τώρα με το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, ας θυμηθούμε από ποιους καταγόμαστε, ποιοι μας απελευθέρωσαν. Μόνο έτσι θα καταλάβουμε πόσο μικρό και ανίκανο είναι το τωρινό σκουπιδαριό που «κυβερνάει» τη χώρα. Συνέχεια ανάγνωσης