Οι κεκοιμημένοι βλέπουν ότι κάνουμε για τις ψυχές τους (Θαυμαστή διήγηση!)

-Ο ευλαβέστατος ιερέας και η θυγατέρα του-

~ Σ’ ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ζούσε προ ετών ένας ιερέας ευλαβέστατος. Η ψυχούλα του ήταν γεμάτη στοργή για το ποίμνιό του και ειδικά για τους πονεμένους. Έφτασε όμως η μέρα που δοκιμάστηκε κι εκείνος και πόνεσε πολύ.

Η κόρη του, μια εξαιρετική κοπέλα, είχε παντρευτεί πρόσφατα μ’ ένα νοικοκυρεμένο παληκάρι. Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της. Κατά τον τοκετό όμως, πέθανε! Πήγε Μάρτυρας να συναντήσει τον Πλάστη της, αφήνοντας πολύ πόνο πίσω της.

Ο ιερέας πατέρας της πόνεσε κι αυτός πολύ στο χωρισμό, αλλά με ακλόνητη Πίστη στο Θεό πρόσφερε δοξολογία στο άγιο όνομά Του. Την αγάπη του δε, για την θυγατέρα του εξέφραζε με θερμές προσευχές για την ψυχή της και με κρυφές ελεημοσύνες.

Ο ιερέας είχε έναν αδελφό καπετάνιο, που, απόμαχος πια της θάλασσας, είχε γίνει στεριανός για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Είχε δημιουργήσει περιουσία κι απολάμβανε πλέον τους κόπους του.

Δυστυχώς όμως ήταν σχεδόν άπιστος, παρ’ όλο που είχε καλή καρδιά. Τα βραδάκια, όταν μαζεύονταν στο φιλόξενο σπίτι του παπά μαζί με μερικούς φίλους, κάποιους αγαθούς νησιώτες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία, έπιναν το ζεστό τους φασκόμηλο και κουβέντιαζαν.

Ο καπετάνιος ένα βράδυ ειρωνεύτηκε τον ιερέα αδελφό του και του είπε:

– Σιγά καημένε παπά, μην υπάρχει άλλη ζωή και σε βλέπει η κόρη σου τι λέμε και τι κάνουμε!

Ο ιερέας με πραότητα προσπάθησε να τον βοηθήσει ν’ αποβάλει την απιστία, γιατί ήξερε πως κατά βάθος υπέφερε η ψυχή του μέσα στη θανατερή παγωνιά της. Εκείνος όμως δε φάνηκε να επηρεάζεται.

Ένα βράδυ, λοιπόν, ο ιερέας βλέπει τη θυγατέρα του στον ύπνο του. Ήταν ολόφωτη. Λευκοντυμένη, χαρούμενη, και του λέει:

“Πατέρα, σ’ ευχαριστώ για όλα. Για την αγάπη σου, τις προσευχές σου, και τις ελεημοσύνες που κάνεις για την ψυχή μου. Πες, σε παρακαλώ, και στον θείο μου (τον καπετάνιο) ότι τον ευχαριστώ για το ψάρι που μούστειλε!”

Αυτά είπε κι ενώ χαμογελούσε αγγελικά, το όνειρο έσβησε…

πηγή: http://leimwnas.blogspot.com

 

 

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, για τον Κίσσινγκερ και τους ημεδαπούς εθνομηδενιστές

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος ομιλητής. Ακούστε το 5λεπτο συγκλονιστικό απόσπασμα της ομιλίας του:

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

 

από…απόφευγε να κατακρίνεις τους άλλους ακόμα και με τους πιο μυστικούς λογισμούς σου …

Σχετική εικόνα

Προσπάθησε ήρεμα να ελέγξεις, να κριτικάρεις και ν’ αναθεωρήσεις το σύνολο της ζωής σου, προσπαθώντας να τη δεις με τον τρόπο που τη βλέπει κι Εκείνος. Ύστερα ξερίζωσε σχολαστικά κάθε κακό, που αναπόφευκτα θα σου αποκαλύψει μια τέτοια έρευνα. Και απόφευγε να κατακρίνεις τους άλλους ακόμα και με τους πιο μυστικούς λογισμούς σου. Οι λογισμοί της κατακρίσεως σκοτώνουν την εσωτερική μας ειρήνη, χωρίς να εξυπηρετούν κάτι άλλο.

Όσιος Μακάριος της Όπτινας

 

Τι ακριβώς ακόμα περιμένουμε για να πάρουμε την Ιστορία στους ώμους μας;;;

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες
Από τη στιγμή που συμμετέχει κάποιος στην Ιστορία, την παίρνει στους ώμους του και γίνεται υπεύθυνος για την πορεία της, αποφεύγοντας την Τρομοϊστορία, που οι άλλοι του καθορίζουν…

Ειρήνη Σωκράτη

https://amfoterodexios.blogspot.com/

 

ΓΕΡΩΝ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ.Έρχεται καταιγίδα, η οποία είναι πιο τρομακτική από τον κομμουνισμό… αυτό που έρχεται τώρα είναι χειρότερο. Είθε ο Θεός να μας προστατεύει όλους!»

» Η νέα εποχή θα καταστρέψει τα πάντα.

 Κατέστρεψε την οικογένεια, προσπάθησε να καταστρέψει την εκκλησία, όλα θα καταστραφούν έτσι ώστε να μην μείνει τίποτα. 

Οι άνθρωποι κινούνται προς το κακό και κινούνται με ταχύτητα δευτερολέπτων.

 Ποιος μπορεί να συγκρατήσει αυτή την ταχύτητα; 

Μόνο ένας καλός θεός που κρατάει τον κόσμο…
Έρχεται καταιγίδα, η οποία είναι πιο τρομακτική από τον κομμουνισμό… αυτό που έρχεται τώρα είναι χειρότερο. Είθε ο Θεός να μας προστατεύει όλους!»

 

http://apantaortodoxias.blogspot.com/

 

ΙΣΛΑΜ – OΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ

Η ανάρτηση απευθύνεται προς τους  θεολόγους καθηγητές για να έχουν ορθή πληροφόρηση για το Ισλάμ, να ξέρουν τι πρέπει να λένε στα παιδιά μας και όχι ό,τι τους «σερβίρει» το άθεο Υπουργείο. Να διαβάσετε οπωσδήποτε και τη συνημμένη στο τέλος μελέτη.

Χίτζρα (εκ του χάτζαρα, «µετοικώ») σηµαίνει την εκούσια «µετανάστευση» ή «µετοικεσία». Με την έννοια αυτή η Χίτζρα ήταν ανέκαθεν η σούννα, η συνήθεια ή το εθιµικό δίκαιο της ερήµου. Ήταν τρόπος µε τον οποίο ένα άτοµο ή µια διαφωνούσα οµάδα διέκοπτε τους δεσµούς της µε την φυλή της και µετοικούσε σε άλλον τόπο. Εποµένως, Χίτζρα είναι η «διακοπή των δεσµών» του Μωάµεθ µε την φυλή του και η εκούσια «µετανάστευση» από την Μέκκα στην Μεδίνα. Γι’ αυτό ακριβώς και οι Μεκκίτες οπαδοί του που τον ακολούθησαν από την µια πόλη στην άλλη ονοµάστηκαν µουχάτζιρουν («µετανάστες»), όνοµα στο οποίο έχει δώσει µεγάλη τιµή η µουσουλµανική παράδοση.

Περισσότερα, εδώ.

 

Ποιές ήταν οι πραγματικές προθέσεις του Ρουβίκωνα πίσω από την εισβολή στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου;

Φαίη

Μα τι έπαθαν ξαφνικά τα κακομαθημένα παιδιά Μα τι έπαθαν ξαφνικά τα κακομαθημένα παιδιά της πλουτοκρατίας και είπαν να εισβάλουν σε Ιερό Ναό την ώρα της Θείας Λειτουργίας; Ο λόγος τον οποίον επικαλέσθηκαν ήταν το κλείσιμο του ξενώνα της ενορίας που φιλοξενεί άστεγους ανθρώπους, πληροφορία ψευδούς δημοσιεύματος σύμφωνα με τον π. Βασίλειο Βολουδάκη. Αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν ψευδές το δημοσίευμα, την ώρα που η Εκκλησία έχει καταντήσει κοινωνικό παράρτημα της ανθρωποκτόνου κυβέρνησης μοιράζοντας δεν ξέρω κι εγώ πόσες εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού ημερησίως και διατηρώντας με νύχια και με δόντια όσους ξενώνες φιλοξενίας μπορεί, ενώ η πολιτική της ίδιας της κυβέρνησης οδηγεί στο κλείσιμο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, η πρόφαση του παρακρατικού Ρουβίκωνα ότι η εισβολή έγινε επειδή ακούστηκε ότι θα κλείσει ένας ξενώνας είναι, το λιγότερο, αστεία.
Θα πρέπει να προσέξουμε εδώ πώς το παρακράτος μιμείται το κράτος, διότι έχουμε δύο γεγονότα με τρομακτικές ομοιότητες. Και αναφέρομαι στο πογκρόμ εναντίον των Χριστιανικών Αδελφοτήτων που διενέργησε το κράτος μέσω της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας (αν είναι δυνατόν!) λίγο πριν την ΔΕΘ κατόπιν, πάλι, δημοσιεύματος, αυτή τη φορά γκαιμπελίστικης μαύρης προπαγάνδας του Γιώργου Πετρόπουλου στην λαχανο-φυλλάδα Εφημερίδα των ΣυντακτώνΟι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ αυτές ενέργειες ήταν αυτοσκοπός. Ουδείς κοινός νους μπορεί να δεχτεί, ούτε στο απειροελάχιστο, τις παράφρονες προφάσεις αμφοτέρων των τραμπούκων (κράτους και παρακράτους) διότι πολύ απλά δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Ήταν καθαρά βίαιες πράξεις στοχοποίησης, ύβρεως και τρομοκρατίας που θυμίζουν πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Και το ερώτημα είναι, γιατί τώρα; για ποιον σκοπό; Θα ήταν αδαές να αποσυνδέσει κανείς τις πρωτοφανείς σε βιαιότητα και θράσος αυτές ενέργειες με τις εξίσου πρωτοφανείς σε βιαιότητα και θράσος γεωπολιτικές ανακατατάξεις των δυτικών (βλ. κυρίως αμερικανών) στην περιοχή μας -στο πλευρό των οποίων τάσσονται πλήρως η κυβέρνηση Τσίπρα των αντίχριστων και των απάτριδων, και το οικουμενιστικό «Οικουμενικό» Πατριαρχείο του πάπα Βαρθολομαίου. Όποιος στέκεται εμπόδιο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο Πατριαρχείο, στέκεται εμπόδιο στους αμερικανούς.
Έχουν αποδείξει πολλάκις άλλωστε οι αμερικανοί ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στηρίξουν ολοκληρωτικά καθεστώτα και σταλινοφασιστικές πρακτικές όταν εξυπηρετούνται οι δαιμονικές πολιτικές τους. Η παρουσία στην Ελλάδα του μακελάρη της Ουκρανίας Τζέφρυ Πάιατ, ειδικού στις «απονευρώσεις» των κοινωνικών αντιδράσεων και στην εγκατάσταση φασιστικών καθεστώτων δεν είναι τυχαία. Ενθυμούμαι μάλιστα, από δημοσίευμα του Ορθόδοξου Τύπου (διορθώστε με αν δεν θυμάμαι καλά), ότι εκτός από την επίσκεψη στο Άγιον Όρος ο Πάιατ έκανε τον κόπο να επισκεφθεί και ορισμένους Ιεράρχες, όπως π.χ. τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο. Ενημερωμένος ο «ειδικός» Πάιατ που καλύπτει όλα τα νώτα, γνωρίζει ποιοι ασκούν επιρροή και έσπευσε να τους συναντήσει. ΓΙΑΤΙ;;
Τα Χριστιανικά Σωματεία στέκονται εμπόδιο στην αμερικανόδουλη ιδεοληπτική κυβέρνηση που τρέχει να παραδώσει την Μακεδονία στους Σκοπιανούς και γι’ αυτό έπρεπε να στοχοποιηθούν με απώτερο σκοπό την τρομοκράτησή τους και την παραίτησή τους από τον αγώνα.
Ακούστε τώρα με προσοχή και την ομιλία του π. Β. Βολουδάκη που ακολουθεί και πείτε μου εσείς ότι η πρωτοφανής για τα χρονικά ασεβής ενέργεια των παρακρατικών αναρχικών που είδαμε είχε σχέση με το δήθεν κλείσιμο ενός ξενώνα και δεν είχε σχέση με αυτήν την ομιλία. Αλήθεια. Εάν το πρόβλημά τους ήταν ο ξενώνας γιατί δεν πήγαν στην Μητρόπολη; Με απειλές και τραμπουκισμούς εισέβαλε η αμερικανικής εμπνεύσεως τρομοκρατική ομάδα Ρουβίκωνας μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ασκληπιού -προϊστάμενος του οποίου είναι π. Βασίλειος Βολουδάκης- την ώρα της Θείας Λειτουργίας (23/9/2018). Και στον ίδιο Ναό ακριβώς μία εβδομάδα πριν (16/9/2018) ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του «Οικουμενικού» Πατριαρχείου να επιτρέψει και δεύτερο γάμο στους κληρικούς, κάλεσε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος να διακόψουν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου και να τον απομονώσουν. 
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Ήδη το «Οικουμενικό» Πατριαρχείο είναι απομονωμένο από την πλειοψηφία των Τοπικών Εκκλησιών και από την συνείδηση του Ορθοδόξου πληρώματος με την στάση του στο θέμα των σχισματικών της Ουκρανίας και όχι μόνο.
Όσο βίαια, παράλογα, ανιστόρητα, αντίχριστα, αντεθνικά και ανίερα είναι αυτά που επιχειρούνται σε θέματα που αφορούν είτε την Εκκλησία είτε την Πατρίδα μας, άλλο τόσο βίαιες, ανίερες, παράλογες και παράτολμες θα είναι οι ενέργειες που θα γίνουν για να αποτρέψουν την όποια αντίδραση. Όσο πιο παράτολμες και βίαιες είναι αυτές οι ενέργειες, τόσο πιο «σαφές» είναι το «μήνυμα» στους φυσικούς αποδέκτες. Αυτοί και οι καρδούλα τους το ξέρουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι για ευρεία κατανάλωση. Η μαύρη στοχοποίηση, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα στους ειρηνικούς διαδηλωτές τί ήταν;
Να είμαστε σίγουροι ότι ο γελοίος παρακρατικός Ρουβίκωνας που εκτελεί χρέη βίαιης κοινωνικής καταστολής, θα εκτελέσει στο προσεχές μέλλον μία εικονική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης που θα προβληθεί από τα ΜΜΕ, θα έχει «επαναστατικές» δηλώσεις, μπόλικη καταστροφή και αντίστοιχες δηλώσεις πολιτικών, για να κρατηθούν τα προσχήματα.

 

εν αιθρία

 

Η Ευρώπη είναι κατεχόμενη εδώ και χρόνια. Ποιος είναι ο επικυρίαρχος της Ευρώπης;

σχόλιο Γ.Θ : Διαβάστε το οπωσδήποτε και διαδώστε το παντού!

 Απόστολος Αποστολόπουλος 

Έτσι, επιγραμματικά, όρισε το σκοπό του ΝΑΤΟ ο Α’ γραμματέας της Συμμαχίας λόρδος Ισμέϋ. Οι ηγέτες των ΗΠΑ φρόντισαν να αφαιρέσουν εκ των προτέρων από τους καταστραμμένους μεταπολεμικά ευρωπαίους κάθε δυνατότητα και προοπτική αυτεξούσιας πορείας. Τους έδεσαν στη Συμμαχία υπό τον απόλυτο έλεγχό τους. Ο Μπρζεζίνσκι θεωρούσε την ΕΕ προτεκτοράτο των ΗΠΑ.

Όχι επειδή δεν είχε τηλέφωνο(1). Αλλά επειδή δεν είχε όπλα. Δικά της όπλα για αντίσταση στις πιέσεις εχθρών και φίλων.
Η Ευρώπη δεν μπορούσε να πει όχι τότε, δεν μπορεί ούτε τώρα. Η ερειπωμένη Γερμανία ανοικοδομήθηκε όχι επειδή οι Γερμανοί είναι δουλευταράδες αλλά επειδή οι Αμερικανοί υποχρέωσαν τους Ευρωπαίους να πληρώσουν την οικονομική ανασυγκρότηση της (Δυτικής)Γερμανίας για να υπάρχει φράγμα στη Ρωσία (τότε ΕΣΣΔ). 
 Όποιος σχεδιάζει την αναστύλωση μιας χώρας έχει την ευχέρεια να ελέγξει τη λειτουργία της δημιουργώντας κοινωνικές/οικονομικές/πολιτικές ομάδες συμφερόντων που εξαρτώνται από τη χώρα/χρηματοδότη και όχι από τη χώρα όπου γεννήθηκαν ως άτομα.
Έτσι φύτρωσε και έτσι μεγάλωσε η πραγματική Ενωμένη Ευρώπη. Όχι αυτή που θα ήθελαν ίσως οι «προπάτορες» της ΕΕ, ο Ζαν Μονέ και ο Ρ. Σουμάν, αλλά η Ευρώπη που ήθελε και ακόμα διαφεντεύει ο νικητής και κυρίαρχος Αμερικάνος. Ήταν εύκολο για δυο λόγους:
Ο ένας είναι η Γιάλτα. Η Ευρώπη στα δυο με δυο αφεντάδες. Ούτε επαναστάσεις, ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ο άλλος λόγος είναι ότι η Ευρώπη ήταν καταστραμμένη αλλά οι κυρίαρχες ελίτ στην Ήπειρο ήταν παρούσες, ως φυσική παρουσία και ως υπαρκτή περιουσία. Μέχρι και η ελληνική ναυτιλία ανασυγκροτήθηκε με τη βοήθεια των Αμερικανών, παρακείμενη στην αστική τάξη, ένα αγκαθάκι στη θαλασσοκράτειρα Αγγλία αλλά και στις γερμανικές φιλοδοξίες για ισχυρή παρουσία στη θάλασσα. Οι ευρωπαϊκές ελίτ, έμπειροι αποικιοκράτες, είδαν ότι όφειλαν να συμπράξουν μήπως και στο μέλλον ξαναβρούν κάτι από τις παλιές δόξες. Το παλεύουν τώρα στη Συρία και σε όλη την περιοχή, Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί, ενώ οι Γερμανοί διέλυσαν τη Γιουγκοσλαυία. Άπαντες υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.
Οι Ευρωπαίοι, ιδίως οι Άγγλοι, έχουν Γνώση και Πείρα που δεν μπορεί να αντικαταστήσει η υψηλή τεχνολογία των Αμερικανών ούτε ο άτσαλος «τσαμπουκάς» τους. Οι Αμερικάνοι θεωρούν υπηκόους, ξεπεσμένους συγγενείς, τους ευρωπαίους και αυτοί με τη σειρά τους παριστάνουν ότι το αμερικάνικο καπέλο είναι για να κρύβει τον ήλιο ώστε να δουλεύουν καλύτερα υπό σκιάν. Τη συνταγή χάλασε ο Τραμπ και τον μισούν.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

Στην ΕΕ κυριαρχεί η Δυτική Ευρώπη και η Δ. Ευρώπη έχει καβαλάρη τη Γερμανία. Αυτή τη Γερμανία που ο λόρδος Ισμέϋ την ήθελε, εξ ονόματος των ΗΠΑ, πατημένη στο χώμα. Ο Ομπάμα, αποχωρώντας, αποχαιρέτησε τη Μέρκελ στο Βερολίνο λέγοντας ότι της αναθέτει την ηγεσία της Δύσης αφού ο Τραμπ είναι αντίπαλος, αποστάτης. Κανείς δεν πήρε στα σοβαρά τον Ομπάμα, ούτε καν η ίδια η Μέρκελ, ζαλισμένη από τα προβλήματά της. Ήδη το κόμμα της αγωνίζεται να κρατήσει την πρωτιά απέναντι στο AfD, θεωρούμενο κόμμα ευρωσκεπτιστικό ή ακροδεξιό.
Τα θεμέλια ίδρυσης της (Δυτικής) Ευρώπης δεν άλλαξαν από τότε ως σήμερα και η ΕΕ παραμένει προτεκτοράτο, όπως γεννήθηκε. Το τελευταίο οχυρό, η ανεξάρτητη πολιτική του Ντε Γκωλ, σαρώθηκε από το Μάη του 68. (Αργότερα τέτοιου είδους κινήματα έγιναν γνωστά ως «έγχρωμες επαναστάσεις», αμερικανικής εμπνεύσεως).
Ωστόσο «τρέχουν» τρεις μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη και στον Κόσμο: Πρώτον Η Ρωσία και η Κίνα αναδύθηκαν ως Μεγάλες Δυνάμεις. Δεύτερον φουσκώνουν ποικίλες αντιδράσεις λαϊκών δυνάμεων σε όλη τη Δύση. Τρίτον, ως συνέπεια των δυο προηγούμενων, οι ελίτ στη Δύση είναι διχασμένες και έχουν ψιλοχάσει τον μπούσουλα. Με τη νίκη του Τραμπ ανατράπηκε ριζικά η εσωτερική τάξη και ιεραρχία των ελίτ που κυβερνούσαν τη Δύση και καθόριζαν την τύχη του Πλανήτη με εργαλείο την Παγκοσμιοποίηση.
Αλλά και ο Τραμπ παραπαίει. Πχ στη Συρία ο Τραμπ είχε αναγνωρίσει, αρχικά, ότι για τις ΗΠΑ το καλύτερο θα ήταν ένας «έντιμος συμβιβασμός». Προ ημερών (εξαναγκάστηκε ή «πείστηκε») ότι πρέπει να νικήσει, να φύγει ο Άσαντ και να διαμελιστεί η Συρία, επαναφέροντας την προοπτική σύγκρουσης με τη Ρωσία που, υποτίθεται, θα υποχωρήσει. Ο Πούτιν, πάντως, επικρίνεται στη Ρωσία ως υποχωρητικός. Η ΕΕ είναι απλό εξάρτημα των ΗΠΑ, χωρίς πρωτοβουλία, χωρίς θέληση, χωρίς λόγο στις εξελίξεις. Οι κατά καιρούς κουβέντες περί προσέγγισης δήθεν της Γερμανίας με τη Ρωσία ή για αμυντική ευρωπαϊκή αυτοδυναμία αποδεικνύονται λόγια καφενείου για να περνάει η ώρα, όπως έλεγε ο λαγός όταν η τίγρης ήταν μακριά.
Η λεγόμενη ακροδεξιά και η υποτιθέμενη αριστερά αλά Φίλης φουσκώνουν η κάθε μια τον «κίνδυνο» της άλλης περισσότερο για να βρίσκουν λόγο ύπαρξης παρά επειδή αποτελούν πραγματική απειλή έστω γι’ αυτή την αφερέγγυα «υπαρκτή Δημοκρατία». Στην ουσία κανείς από τους δυο, αλλά ούτε ο κόσμος, αμφισβητεί την ύπαρξη (και την αναγκαιότητα…) μιας ενωμένης Ευρώπης με κάποια μορφή. Το αίτημα, τώρα, είναι η πολυμέρεια στις αποφάσεις με ζητούμενο τη δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Για να υπάρξει πολυμέρεια, όμως, πρέπει να ισχυροποιηθούν τα Έθνη-Κράτη, αποκλειστικοί φορείς διεκδικήσεων στο διεθνές πεδίο. Όσο ενισχύονται τα εθνικά κέντρα τόσο οι λαϊκοί αγώνες ξαναβρίσκουν το ευνοϊκό, ταξικά γνώριμο, πλαίσιο του Έθνους-Κράτους.
Η ειρωνεία της Ιστορίας είναι ότι η ακροδεξιά, οπαδός του Έθνους-Κράτους, είναι εχθρός των λαϊκών αγώνων ενώ η «υπαρκτή αριστερά» μισεί το Έθνος, λατρεύει το Κράτος και ναρκώνει τους αγώνες.
1. Ειρωνική αναφορά του Κίσινγκερ στην έλλειψη κέντρου αποφάσεων στην ΕΕ.

Πηγή

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/09/blog-post_189.html#more